четвъртък, 30 септември 2010 г.

Пропаднало ли е младото поколение в България ?

                          

         Все по-често ставам свидетел на дискусии на хора, които ги вълнува точно тази тема. Като млад човек, не искам да повярвам, че в страната ни са останали само роми, побойници, изнасилвачи и наркомани. Факт е обаче, че много млади хора нямат смисъл в живота. Учителите се оплакват, че никой не ги слуша в час. Децата били агресивни и злобни. Родителите обвиняват училището и държавата, а докато всеки губи време в това да сочи в кого е вината, стотици тинейджъри се самоизбиват, обезобразяват и пр.
   Снощи гледам новините и ме побиха тръпки. 17-годишно момче от Гоце Делчев, системно изнасилвал три 9-годишни момчета, като им казвал, че така ще станат по-силни мъже. След това даваха някакво 20- годишно момче, което разчленил съученика си, защото му се подигравал. Абе, хора, изхода в смяната на програмата ли е? Да не гледаме телевизия, да не слушаме какво става около нас. Бягството не е решение.
   Преди броени дни слушам разговор на момчета около 11 клас, отново се ужасих. Първо се чудеха дали да ходят на училище, след това започнаха да говорят за момичета. Коя била готина, кой с коя бил правил нещо си на някакъв купон, ама как тя била „к......”, а той бил еди какъв си.....  и т.н. Просто ме е срам да описвам целия разговор. Това са нашите деца. Те се интересуват повече как и къде да се напият, с кой/коя да преспят, отколкото за образованието си. Може би знаят, че е трудна реализацията след като завършат , но не съм смятала, че може да има толкова вулгарни, арогантни и брутални дори млади хора. Сега разбирам по-възрастното поколение, което казва, че оправия няма и че младежите са „многоооооо зле”.
   Не знам какъв е лека от подобни неща. Не съм експерт. Но си мисля, че с повече комуникация в семейството, с психолози, педагози, както и занимателни дейности като спорт например, нещата биха се променили. Най-основното обаче остава молитвата. Нека Бог да ни пази и да се молим за децата на България. Защото времената, в които живеем са страшни.



Снимка - https://www.google.bg/

СКАНДАЛНО: Концерта на М-тел – пълен провал

        Коментарите, които видях за концерта бяха меко казано негативни. Много се радвам, че взех правилното решение да не пътувам 500 км, за това „шоу”. Първо, че времето беше ужасно – валеше, второ според публиката буквално са газили в кал, докато чакат Соник и Енрике. Най-лошото обаче било, че вместо да запълнят времето на Шугабейбс, които не успяха да се появят в БГ, организаторите правили един час реклама на М-тел. Това само изнервило допълнително хората. Други се оплакваха, че ВИП-овете били заградени с ограждения, от които сцената почти не се виждала. Паркът въобще не побрал 40 000 души, както се говори в медиите. Мнозина не са успяли да се доберат до сцената и са останали на входовете. Когато феновете говорят, организаторите да мълчат. Ето и част от коментарите, които намерих във фейсбук:

Kaly Ivanova  - ‎1- за всички, които казват 'чакахме го 1 час да излезе' - Сори хора, Енрике излезе малко след 9 часа както беше обявено. Да, по едно време след Соник, трябваше да се задоволим с реклами на М-тел. Но Sugababes ги нямаше и беше ясно, че ще има 'дупка'. 2 - съгласна съм, че не беше измислено много добре, защото 70% от хор...ата бях зад огради, заграждения или пък скрити зад ВИП ложата, но шанс. 

Mihaela Georgieva  - Енрике, миличък, пееше ли ти се всъщност или леко пряко сили ти дойте концерта? Или пък хонорарът беше нисък? Феновете все пак те чакаха буквално в калта! Можеше малко повечко усилия да положиш, въпреки лошата организация на домакините! Здрaвейте, Софияяяя! OMG!

Krissi Atanasowa - За кво прайте безплатен концерт като е заграден от всякъде?!? Пълен провал! Пуснаха само 2000-3000 човека иВИП гостите, а останалите 10 000 и повече висяхме зад огражденията.Повечето си тръгнаха на 20-тата минута! Съжалявам, че отидох!

Нина Недялкова  - Как може за такава световно известна звезда да няма никаква организация. Останах супер разочарована :(

Wиктория Wалентиноwwa   - ‎5 часа мин. чаканее на входа , 1 час чакане да излезе Енрике , лошо време и 1 часс концерт плюс тва нищо не се виждашеее ! Очаквах друго ;(

Гиги Радославова -  В това мазало, нищо не се виждаше... Чакаше се 2 часа докато излезе той.Тръгнах си малко преди това.На всичко отгоре, не искаха да ме пуснат! Пълен цирк!!! Срам!!!

вторник, 28 септември 2010 г.

Шугабейбс няма да идват в България


    Не се мисля за пророк, но мога да кажа, че имам усещане за нещата. Бях сигурна, че дали Енрике, дали някоя от триото няма да успеят да се появят на българска земя, така и стана. В официално изявление, изпратено от мениджъра на групата, британките изразяват огромното си разочарование, че няма да могат да се срещнат с българските си почитатели.
    В края на миналата седмица Хайди Рейндж се е наранила при инцидент вкъщи. Наложило се е тя да получи спешна медицинска помощ. Хайди се е надявала да се въстанови до изявата на групата в София, но по препоръка на личния й лекар ще бъде в болнични още седмица.
    Преди броени дни обаче в жълтите вестници се появи слуха, че другата Шугабейб-ка – Амел бе арестувана за побой над гаджето и каране в пияно състояние, съобщи в. “Сън”. Шест ченгета едва успели да обуздаят разбеснялата се посред нощ в петък срещу събота 26-годишна красавица. Амел се била нахвърлила на приятеля си Том Бен и му деряла злобно лицето. Полицаите я предупредили и си тръгнали. Но само след 15 минути се наложило да се върнат отново. Те заварили пияната Амел да тръгва със свръхскъпия си “Макларън Мерцедес” от паркинга пред блока.
   Покрай концерта в България, личния живот на звездите започна да се изнася на показ. Доста бурен живот водят британките, да не говорим, че злите езици твърдят, че приятелката на Енрике Иглесиас е бременна и сгодена.  Излизайки от спортната зала, Анна се прикривала с дамската си чанта, но въпреки това папараци успели да направят няколко снимки, които загатват за бременността на звездата. Освен това на кадрите може да се види, че на безименния пръст на Курникова има огромен годежен пръстен. Въпреки това, информация относно предстояща сватба засега няма.



Снимка - https://www.google.bg/

събота, 11 септември 2010 г.

„Стъклен дом” – нова българска продукция направена с много пари

Първи сезон мина, скоро се очаква да излезе втория. Не бях го гледала до онзи ден, но след доста препоръки от приятели, реших да видя за какво иде реч. 11 серии ги изгледах за ден и половина. Не предполагах, че точно този „гъзарски” филм ще ме грабне. Бих казала, че са хвърлени доста средства и усилия, но резултата е на лице. В сериала се показва каква е реалността в момента в страната ни - лъжи, корупция, изневери, отвличания, омраза, завист и разбира се една невъзможна любов. Актьорите също са много добри и все известни като започнем от Стефан Данаилов, Калин Врачански, Елена Петрова, Юлиан Вергов и др. Мисля, че това не се среща толкова често в БГ - телевизия като бТВ да прави подобни продукции. В момента сериала се излъчва и по турски канали. Това безспорно е успех за българското кино и след „Мисия Лондон”, се надявам , че все пак ще можем да запазим този вид изкуство у нас. Разбира се, необходими са много пари, но с търпение, труд и упоритост, нещата се получават или поне така изглежда. Няма ги филмите от рода на „Таралежите се раждат без бодли”, „Любимец 13”, „С деца на море”, „Двойникът”, но въпреки това ми се иска да вярвам, че нещата отиват към добра посока. Доста филми се снимат, организират се и не малко кино фестивали като „София филм фест”, „Любовта е лудост”, „Златната роза” и др. Като любител на българското кино се радвам на тези успехи и ще продължавам да насърчавам младите ми познати да търсят и предпочитат нашите филми, а не турските „бози”.



Снимка - https://www.google.bg/

събота, 4 септември 2010 г.

СКАНДАЛНО: Евгени Минчев обиди в ефир сценаристите на Слави


Не бях гледала „Шоуто на Слави” от месеци, не знам защо тази вечер реших да видя кой ще му е на гости. Водещ беше Годжи, по необясними за мен причини. Ред колегията от сценаристи се изправи пред госта не кой да е, а стандалния Евгени Минчев. Идеята за гостуването му е била по повод новата му книга „Живот на педал”. Очертаваше се интересен разговор, тъй като книгата съдържала доста тъга и лични преживявания. 

Минчев избърза да направи реклама за официалната си фейсбук страница и спомена за поредното ВИП парти след някой друг месец. В самото начало имаше майтапи за външния му вид и изисканото му облекло. Чашата преля, когато му дадоха колаж с лица на политици и го попитаха кой от тях е гей, според него. Минчев, едвам се стърпя да не излезе от студиото. Нарече невъзпитан един от водещите, който го попита, с какво е известен освен с "показността си" и обратната си сексуална ориентация. Ивайло Вълчев даде за пример певеца Елтън Джон, на който също му се носи славата на хомосексуален. Съвсем естествено,Минчев беше предизвикан да отговори на питането, но той се изживя като „звезда” и започна да говори глупости от рода, че живее от три години в Лондон и че ходи на партита с руски персони там. Добрият тон в предаването беше изчезнал и Евгени кипна, не може да се опише с думи, трябва да се види и чуе.

 Сценаристите се държаха на ниво и питаха съвсем нормални въпроси, а Минчев отново доказа колко „лъскав” акъл има. Не пропусна да допълни, че е дал на 200 000 лева за благотворителност. А примера, който дава на децата? Хората го питаха най-обикновени неща, а той се държеше като.... Очаквайте скоро във vbox откъса от предаването или го вижте в сайта на бтв и сами си направете изводите, за „ВИП елита” у нас. 



Снимка - https://www.google.bg/
   

четвъртък, 2 септември 2010 г.

Жените и хората от провинцията не гледат „Шоуто на Иван и Андрей”


       Това сочат резултатите от рейтинга на предаването за миналия сезон. Днес след девет часа в сутрешния блок на Нова ТВ гост беше Иван, с когото водещите прекалиха с „лиготиите” и минаха границите на добрия тон с хумора си. На зрителите им стана повече от ясно защо Витомир се държа толкова „свойски” с Иван, който е продуцент на „Станция Нова”, а Витомир Саръиванов е водещ и там. Това, на което станахме свидетели е непрофесионално и недопустимо, според мен. Дори и да са първи приятели, журналиста и интервюиращия трябва да спазват даден етикет в публичното пространство.
   По думите на Иван, в новия сезон на шоуто, който започва в понеделник – 6 септември, зрителите ще видят нова концепция. Бенда ще има повече права, майтапите за хората от провинцията ще бъдат по-малко, ще се набляга на житейските истории, като интервютата ще бъдат стегнати и в продължение на не повече от 15 минути. „Първият гост, е много важен, той определя посоката на предаването в следващите няколко месеци, именно за това ние го наричаме гост – мечта, а той е не кой да е, а Любо Дилов – син”, заяви Иван. Сред новостите ще бъде и много известен актьор, който ще участва активно в шоу програмата тази есен. Името му се пази още в тайна.
    По думите на атрактивния водещ, който наскоро сключи брак с половинката си Вихра, ако миналата година предимно мъжете са предпочитали да ги гледат и да се смеят на простотиите им, то тази есен, таргет-а е достигане и до дамите. „Искаме да им покажем, че не сме толкова големи идиоти. Ще ограничим шегите и ще се ориентираме и към публиката извън столицата. Не са изключени и предавания от по-малки градове, с цел реванш на засегнатата аудитория, която до този момент е била ангажирана само с проблемите на София.” – сподели Иван.
     С тези „нови” ПР стратегии, водещия и продуцент Иван се опита да впечатли зрителите на Нова, но дали ще се покачи интереса към предаването им, рейтингите ще покажат след време. Знаем само, че вече българина се умори от риалита и от шоу тип „смях, простотия, арогантност, цинизъм”.
     За да има морал, ценности, позитивност в хората, трябва да им се предоставят продукти, които да бъдат качествени и да обогатяват душевно зрителят, а не да го снижават с маймуната, която гледа отдалеч банана и се радва, но така и не го достига. Трябват ни по-високи критерии за култура, образование, общественост. Именно хора като Иван и Андрей, образоват младото поколение на страната. Тези шоумени трябва да се замислят, с какво „заливат” децата на България. Дали тези господа ще са доволни ако техните деца бъдат „хранени” от подобни „простаци” всекидневно? Но те не са виновни, те дават парите и гледат „сейра” на държавата. Къде са питам аз регулаторните органи, които трябва да следят за нецензурни вицове, реклами и прочие?



Снимка - https://www.google.bg/