понеделник, 28 февруари 2011 г.

Време за "Оскар"-и

Снощи към един часа българско време започна тържествената 83-та церемония за отличията на Американската академия за кинематографично изкуство и наука - най-престижните в света на киното. БНТ 1 ще излъчи церемонията в 21:00 тази вечер.
Драмата "Речта на краля" и фантастичният трилър "Генезис" спечелиха по четири награди "Оскар”. "Речта на краля" имаше 12 номинации, но взе едва четири статуетки, но те бяха най-важните отличия, между които и за най-добър филм. "Генезис" заслужи специфичните награди за технически постижения.

Съвсем очаквано пък Колин Фърт взе "Оскар" за ролята на крал Джордж VI в "Речта на краля", а Том Хупър получи наградата за режисура за същата лента. Според запознати, успеха на филма „Речта на краля” се дължи и на продуцентите - Боб и Харви Уайнстийн, които са популярни с това, че са „любимци” на публиката.

Натали Портман също нямаше сериозна конкуренция за наградата за ролята на обсебена от амбициите си балерина в "Черен лебед".
Наградите за актьори в поддържащи роли са за филма "Боецът" за Мелиса Лео и Крисчън Бейл.
За оригинален сценарий „Оскар” спечели Дейвид Сидлър за "Речта на краля", а за адаптиран сценарий - Аарон Соркин за "Социална мрежа".

Сред другите по-интересни призове са:
"Играта на играчките 3" – анимационен филм;
"Генезис" - за операторско майсторство, специални ефекти, звуков монтаж и звуков микс;
"Алиса в страната на чудесата" - за художник и художник на костюмите;
"Социалната мрежа" - за оригинална музика, адаптиран сценарий и монтаж;
Датският филм "В един по-добър свят" - за най-добър чуждоезичен филм;
„Inside Job” - за най-добър документален филм, които описва икономическата криза.

Неприятните изненади за феновете бяха наградата „Малинка” за актрисите от филма пленил женските сърца „Сексът и градът” 2, също така и филма „Непреклонните”, който имаше 10 номинации, но не спечели дори една статуетка.

Водещи на церемонията бяха актьорите Ан Хатауей и Джеймс Франко, но хора от Холивуд определиха работата им като скучна.



Снимка - http://www.ew.com/

петък, 25 февруари 2011 г.

V.O.XX отново във Варна

Преди малко повече от месец новата банда на Дичо гостува за първи път в този си състав в клуб "Алиби". Сега момчетата ще "забият" на сцената на "City Rock Cafe".
V.O.XX ще представят пред варненската публика освен популярните вече "Като преди", "Сърф, вятър и платно", "За теб и любовта" и най-новата си песен "Няма да дам",  на която направиха видео скоро заедно с Део. Варненци приемат много добре бандата, щом като след месец и половина групата гостува за втори път в морския град. 

Всички фенове, които пропуснаха да през януари, да се накефят на качествен рокендрол, ще могат да го направят тази събота - 26 февруари. Началото на партито е от 23:00 в новото рок кафе на мол Варна Тауърс, а входа ще е 10 лева.



четвъртък, 24 февруари 2011 г.

Phuture Shock на живо във Варна

След като миналото лято Деси и Фичо издадоха третият си проект и направиха промоция в София, сега идва ред бандата да зарадва и варненци. 
Името на албума им е "In & Out" и съдържа песни изцяло на английски език. Компилацията е мастерирана в студио в Берлин, а продуценти са си самите те. 
Деси и Фичо десет години радват българската публика на ъндърграунд, клубната сцена. Това е третият им албум, след "Live" и "Playback". В новия диск, ясно може да бъде разпознато звученето на Phuture Shock - стилни, лесно запомнящи се мелодии, които предизвикват емоции за танци, но и отпускат сетивата ти с грууви ритъм.

Основното послание в музиката на Phuture Shock е вплетено в идеята за по-добър живот, изпълнен с любов и разбиране между хората. Участието на Деси и Фичо във Варна е част от турнето им по повод албума. В плановете на групата влиза и видеоклип към парчето “In & Out”. 

Групата ще представи новия си албум на 25 февруари от 23 часа в зимния "Кубо" бар в Морската столица, а входа ще е свободен. Освен новите парчета, те ще изпълнят и по-популярните си песни с друг аранжимент.

Част от песните им можете да видите тук: 



Снимка - http://www.facebook.com/

Поли Генова отива "на инат" в Германия

След като преди две години русокосата певица стигна до полуфинала на "Българската песен на Евровизия", две години по-късно мечтата й стана реалност. Поли Генова ще представя страната ни в Германия с парчето си "На инат".
Началото на финала на конкурса за "Българската песен на Евровизия 2011" беше поставен с Мария Илиева и песента "I Like". След това чаровната брюнетка прие ролята на водеща и заедно с колегата си Орлин Павлов информираха зрителите за правилата на конкурса. Стана ясно, че тази година при евентуална прилика във вота на журито и публиката, предимство ще има този на феновете. Също така почитателите на българските песни, нямаха право да гласуват по няколко пъти за един изпълнител.

Сред по-интересните и екстравагантни представяния бяха на Мона, Поли Генова и Милена. Рок звездата взриви зала 1 на НДК с огнено шоу, в което участваха и двама сумисти. Най-лошо се представиха момчетата от Група "032" и  Пламена, които буквално "крещяха" на сцената. 
След като 19-те песни бяха изпълнени на живо, музикантите от "Дърти Пърчис", "Три О Файв", Румънеца и Енчев, румънците от "Хотел ФМ" и малчуганите от "Бон-бон" (които направиха микс от парчетата победители на Евровизия през годините), забавляваха публиката, докато данните от есемесите се обработват.

Музиканта Стефан Димитров, който е председател на конкурса у нас, обяви крайните резултати. Поли Генова беше избрана единодушно от Академията и зрителите, да представи страната ни в Дюселдорф.
Разбира се, като във всяко живо предаване имаше и много гафове, за които едва ли ще прочетете например в сайта на БНТ. Като започнем с факта, че красавеца Орлин бъркаше непрестанно сценарият, след това се оказа, че е и по-суетен от Мария, която смени едва два тоалета по време на шоуто. Певеца смени стайлинга си поне три пъти. Имаше и технически проблем при представянето на Стани и Насо, поради което се наложи да повторят песента "I know".

За някои хора може да няма връзка, но според нас името на песента на Поли е пряко свързана с шоуто по ТВ 7, в което изпълнителката участва. Още преди две години в медийното пространство се говорише, че музиканта Дани Милев, с когото певицата си партнира в предаването "На инат" е помогнал парчето й да стигне до финала. Няколко години по-късно късмета се усмихна на блондинката.

Парчето "На инат" носи много позитивизъм, хъс и борба за живота. Пожелаваме успех на Поли Генова и нека да представи България достойно пред Европа. Песента й можете да я чуете тук: http://www.youtube.com/watch?v=fNN3K3KbotA.



сряда, 23 февруари 2011 г.

Нападнаха момче в столичен клуб

Денят е 21 февруари 2011г. Мястото – едно от най-популярните столични заведения – София Лайв Клуб. Събитието – Откриването на новата музикална телевизия Box TV. Той е на 20 години от София, учи Телекомуникационни Технологии в "Колеж по телекомуникации”. Той се занимава с музика като хоби, но пуска и по заведения - FunkyClub; MILKclub, LaStrada, Арбат, частни рожденни дни и партита. Той е Тони Сотиров и е бил нападнат по време на „ВИП” купона.


            1. Как се чувстваш в момента?
Toни: Нормално, може би разочарован.

2. Какво се случи в онази вечер, че се стигна до физическа саморазправа?
Toни: Нищо, просто поредният пример, че не е нужно да се случи, каквото и да било, за да има насилие.

3. Имаш ли някаква идея какво искаше този човек от теб?
Toни: Не.

4. Потърси ли съдействие от някого? Нямаше ли охрана в клуба?
Toни: Имаше, но той се познаваше с тях, а те ми казаха да си влезна вътре и да си пия пиенето. Аз не съм търсил охраната. Те сами излязаха и ме задърпаха навътре...Естествено, че не исках да ходя.

5. Изкара ли си медицинско свидетелство?
Toни: Не и не мисля да го правя.

6. Възнамеряваш ли да подадеш оплакване в полицията?
Toни: Не и също не мисля да го правя.

7. Ти изпрати снимки до екипа на Box TV, но те ги изтриха от сайта си. Как си обясняваш този факт?
Toни: Нормално е. Първи постове, отзиви и снимки от "ГАЛА събитието" и редом до тях моите...Имидж. Хората не са виновни, извиниха ми се неведнъж, разбирам ги.

8. Това е било частно парти, много музикални звезди и хора от шоубизнеса у нас са били сред специалните гости. Ти как се сдоби с покана за събитието?
Toни: Просто приятели ми звъннаха, че имат билети и ме поканиха, а аз тъкмо си лягах, защото през деня работих доста. Бях озвучител в клуб MILK, където се снимаше новия клип на Кристо и Галя от Каризма.

9. Ти се занимаваш с музика. Tова място е едно от малкото в столицата, в които се свири на живо. За първи път си ходил на концерт в този клуб. Би ли отишъл отново там?
Toни: Не знам, да ти кажа. И да и не.

10. Защо се съгласи да дадеш това интервю?
Toни: Защото хората трябва да знаят какво се случва. Колкото се може повече да си отварят очите. Може би по този начин ще станат по-предпазливи и ще допускат, че всичко е възможно да стане.

Снимки на потърпевшият можете да видите тук:


За да бъдем обективни, потърсихме и становището на ръководството на клуба по този въпрос. Оттам заявиха:
"Нямаме информация за "пребиване" или спречкване. Дочухме, че две момчета са се скарали, но спорът е бил помежду им, без охраната на клуба да се е намесвала. Ако е имало подобно нещо, тогава охраната щеше се да се намеси в положителен смисъл."


Важно е да се знае, че от "Импулс" не търсим "сензации". Не знаем - кой е прав и кой - крив. Харесваме клуба и ценим събитията, които организират, защото са новаторски и нестандартни. Пожелаваме и успех на новата телевизия за българска музика, защото тя е единствената до този момент у нас.
Въпреки това, не може да си затворим очите за такива хулигански прояви. Целта на тази публикация е да бъдат взети мерки и да бъдат ограничени подобни изяви на насилие до минимум.



Снимки - личен архив - Тони Сотиров

Днес избираме песен за Евровизия 2011

Финалът на "Българската песен за Евровизия" ще се излъчва по БНТ 1 и БНТ Свят от 20.30 часа. Едно от най-важните музикални събития за тази година у нас ще бъде пряко предавано от зала 1 на НДК.

Както всяка година и тази не се размина без скандали. След като преди време в медийното пространство нашумя новината, че от БНТ са платили на чуждестранната формация N.O.H.A да представят страната ни в Германия, че чалга певици ще участват в конкурса, както и че до финала са допуснати крадени песни, преди броени дни организаторите обявиха песните финалисти. 

Група „032”

ON AIR
ПОЛИ ГЕНОВА

„НА ИНАТ”
БОЯН МИХАЙЛОВ

„НЕСТИНАРИ”
Група „SUNRIZE& ALL ACCESS PROJECT - отпаднали от участие поради нарушаване на регламента в частта “публично изпълнение преди 1 септември 2010 г.”
BOOGIE MAN

ВЕСЕЛА БОНЕВА VESSY - оттеглена от участие поради продуцентски спорове

BELIEVE
D2

GLORIOUS TWIST
ЛАЗАР КИСЬОВ

„ЗАМЕСТИТЕЛ”
ВЛАДО ДИМОВ

„СЯНКА”
ЦВЕТЕЛИНА ЧЕНДОВА

LUXURY HOTEL
RUTH

FEVER
УИКЕДА

BLUE COTTON LEVI’S
МИЛЕНА СЛАВОВА

FIRE IN MY HAIR
MONA

TEEN LIFE
СИМОНА СИВАНИО И СПРИНТ

THE NEW EART
5-ТЕ СЕЗОНА

TAKE MY HAND
ЕМИЛИЯ ВАЛЕНТИ

„ПЛЕНЯВАШ МЕ”
ЖАН ШЕЙТАНОВ - отказал се поради семейни причини

LIKE A FAIRY TALE
JERIHON

SMILE
STANNY BROWN feat. N.A.S.O.

I KNOW
СВЕТОЗАР ХРИСТОВ - възпрепятстван да участва поради ангажимент в САЩ

WOLF’S SONG
ЕЛМИРА КОСТОВА

„МОМЕ ХУБАВА”
JAKOB

WICKED WAY OF LOVE
ПЛАМЕНА ПЕТРОВА

„БЕЗ ТЕБ”


 Мария Илиева и Орлин Павлов ще бъдат водещите на събитието. В двучасовото музикално шоу ще вземат участие и "Dirty Purchase", "Tri O Five", Румънеца и Енчев, „Hotel FM” и „Бон Бон”. 
Зрителите ще могат да гласуват по време на изпълнението на конкурсните песни, а Академията ще гласува 24 часа по-рано на генералната репетиция. Общият вот ще определи победителя в „Българската песен на Евровизия”.



вторник, 22 февруари 2011 г.

Стинг идва отново в България

След като преди пет години легендарният английски певец направи концерт в Несебър, сега ще зарадва феновете си с участие в столицата.
След напълно разпродадените билети за концертите му в Северна Америка и Австралия, това лято изпълнителят тръгва на турне из цяла Европа. Турът ще носи името "Symphonicity". В продължение на два месеца - юни и юли, Стинг ще посети Франция, Германия, Унгария, Румъния и България.
Освен музикантите от неговия бенд, певеца е подготвил и изненада за почитателите си - той ще се качи на сцената заедно със симфоничен оркестър.

Определено концерта на Стинг в София, ще бъде едно от най-запомнящите се музикални събития у нас за 2011-та година.
Датата на концерта в България вече е обявена в официалната интернет страница на Стинг - 7 юни, а мястото е стадион "Георги Аспарухов". Сцената ще бъде разположена с гръб към сектор „В” на стадиона. Пред нея, ще бъдат позиционирани 5 500 седящи места. Останалите места ще бъдат разположени на трибуната на сектор „А”, като капацитетът по този начин е ограничен до 13 500 души.Билетите за концерта на Стинг ще бъдат на цени от 80, 100, 150 и 200 лева и могат да бъдат закупени от билетния център на НДК, онлайн на http://www.ticketpro.bg/, както и от официалния сайт на изпълнителят.

Благодарение на поканата от София Мюзик Ентерпрайсис, стотици български фенове ще имат възможността да чуят на живо песни като "Desert rose", "Rise and fall", "Message in a bottle", "Englishman in New York" и др.




Снимка - http://www.sting.com/

понеделник, 21 февруари 2011 г.

Мария Илиева "Like-ва" Варна и Русе

На 24 и 26 февруари поп певицата заедно с изпълнителите от "Стерео стая" ще представят на варненци и русенци последния хит на красавицата "I Like". Това стана ясно от фен профила на Мария Илиева във фейсбук.
В месеца на виното и любовта, талантливата Мария Илиева е избрала да зарадва феновете си във Варна и Русе. Почитателите й съвсем скоро ще имат възможност да чуят и ремикса на песента "I Like", който е дело на DJ Doncho.

На 24 февруари певицата заедно с Криста, Мона, Боян ще представят новото парче във Варна. Събитието е по повод откриването на обновеният "Планет клуб" в Морската столица. Една от изненадите, която очаква присъстващите е, че шестима от тях ще спечелят удоволствието да се снимат за билборд, на който ще бъде изписано името на песента и след това ще бъде поставен на видно място в града. Партито е с начален час 22:00, а входа ще е свободен.

На 26 февруари феновете на певицата от Русе ще могат да се насладят на "Една любовта вечер с...Мария Илиева". Концерта ще бъде от 18:00, в зала "Филхармония" в местния Дом на културата. Сред специалните гости, които ще се включат в програмата ще бъдат Криста, Елена Кокорска и Боян.

На 1 март изпълнителката ще направи концерт в Европарламента, по повод Националният празник на страната ни - 3 март. Тогава заедно с нея ще вземат участие и популярните музиканти Найджъл Кенеди и Теодосий Спасов.



Снимка - http://www.facebook.com/

петък, 18 февруари 2011 г.

Откриват две музикални телевизии за месец

За по малко от един месец в интернет пространството стартират две нови български музикални телевизии. Това са телевизията за рок музика "T-Rock TV" и телевизията за българска pop, rock, r&b музика "BOX TV".

На 15 февруари беше дадено началото на първата българска музикална телевизия, ориентирана към рок музиката от последните четири десетилетия "T-Rock TV". Едни от основните цели, които са си поставили ръководителите на медиата са: да покаже рок музиката по света и у нас, да подари на зрителите качествено рок изживяване и да подкрепи българските рок артисти.
Каналът работи нон стоп и може да бъде приет некодиран и през сателит Intelsat IS 12 - 45 E на територията на цяла Европа. За повече подробности около седмичната програма на телевизията можете да проверите тук: http://www.trock.bg/.

На 21 февруари пък ще стартира другата музикална телевизия "BOX TV". Официалното й откриване ще бъде поставено в понеделник от 19 часа в столичния София Лайв Клуб. Сред специалното ВИП парти ще бъдат и музикантите Графа, Мария Илиева, Мариана Попова, Орлин Павлов, Криста, Любо, Буба, Весела Бонева, Мона, Young BB Young, Маги Джанаварова, Touch Down, Billy The Kid, B.O.Y.A.N. и Knas.

От телевизията организират и игра за почитателите на българската музика. Десет души имат реалната възможност да спечелят по 2 покани за събитието, за целта почитателите трябва да влязат във фейсбук страницата на медиата и да отговорят на въпроса: "Защо обичам българска музика?". Победителите ще бъдат обявени на два дни преди проявата.

Тази телевизията също ще е с 24-часова програма. Главен приоритет на новата медиа е именно българската музика. Феновете ще могат да се радват на всякакви стилове: естрада, поп, рок, R&B, dance, съвременни хитове...За повече информация можете да посетите: http://www.boxtv.eu/.




четвъртък, 17 февруари 2011 г.

"Music quiz" - бр. 14 - Ивелин Атанасов


Той свири на пиано от 5 годишна възраст. Завършил е НУИ „Проф. В. Стоянов” в Русе, специалност „Класическо пиано”, след което се мести да следва в София, специалност „Педагогика”. През това време свири с много банди, някои от тях известни, като: Латинопартизани, Ahead, Fint, StudioX, VDV, Next5 и други. След като завърва образованието си заминава за Норвегия, където свирикато пианист по барове. Две години по-късно започва работа с Дует „Мания” в БГ, след което заминават заедно за Корея (Сеул). Там той печели зелена карта за Щатите. В момента е от три години в Ню Йорк. Там свири с няколко различни по стил банди - rock, gospel, r&b и jazz. Предстои му път към Л.А. (California). Той е музиканта Ивелин Атанасов – Иво.
1. Какво е музиката за теб?
    Иво: Скоро гледах една рекламата, която гласеше: MUSIC IS LIFE IS MUSIC. Напълно се съгласявам с това :)) 

2. Защо избра точно пианото?
    Иво: За пианото получих "жокер от приятел" (смее се). Всъщност като малък много обичах барабаните (то повечето деца ги обожават), но баща ми беше и все още е по-далновиден човек от мен и е преценил, че като пианист няма да съм зависим от други музиканти и ще мога да работя дори и сам, както съм и правил, но да си призная е по-скучно

3. Кой музикален стил смяташ, че описва най-добре характера ти?

 Иво: В по-голямата част от ежедневието ми съм хипер (както казват в Щатите - превъзбуден)

Добре ми пасва енергичната музика - без значение от стила, който се влияе от настроението ми.

4. Какво е необходимо според теб на един човек, за да бъде „успешен” музикант?
       Иво: 3 неща – първото е 1% талант и 99% труд, второто е "лакти" (в смисъл на борбеност) и третото е късмет. 

    5. Ти си свирил с много известни музиканти в страната ни. Защо обаче избра да твориш извън нея? 

     Иво: Аз съм авантюрист, обичам предизвикателствата. 
    6. Занимаваш се с музика в САЩ. Какво научи от работата си там? Какво може да посъветваш колегите си в България?
            Иво: Като цяло музикантите в Щатите са по-смирени и се работи по-лесно така. В БГ имаме неконтрулирано его...все пак Българи-Варвари :))

        7. Би ли се върнал за постоянно- да живееш и да твориш тук? Защо?
            Иво: Да, защо не? Като всеки човек, минавам през различни етапи в живота си - не знам къде ще бъде следващия. :) 

        8. Оптимист, реалист или песимист си относно бъдещето на музикалното изкуство у нас? 

            Иво: Нещо средно между оптимист и реалист, а реалист в случая граничи повече с песимист.

        9. Как ви довършил изречението: „Импулс е....”?
            Иво: „Импулс е...блогът ти.” :)) 

        10. За информация на феновете:

        www.myspace.com/danivo

        www.facebook.com/ivelin.atanasov


                 Снимки - личен архив - Ивелин Атанасов

                сряда, 16 февруари 2011 г.

                "Стъклен дом" се завръща на екрана през март

                След прекъсване повече от три месеца, феновете на  хитовият сериал на Би Ти Ви ще могат да се насладят на новите епизоди съвсем скоро.
                Към средата на декември месец на 2010-та, вторият сезон на популярния български сериал "Стъклен дом" беше спрян, като повода беше наближаването на Коледните и Новогодишни празници. След тях се носеха слухове, че още през януари ще започне "Развръзката", но уви.
                Чак в началото на февруари започнаха снимките на новите серии към вторият сезон  на телевизионната новела.

                 В момента в ефира на Би Ти Ви вече тече рекламата за старта на "Стъклен дом: Развръзката". Това ще се стане през март месец, тогава почитателите на продукцията ще имат възможност да разберат кои ще са новите лица в сериала и какво се случва с отношенията в семейство Касабови.

                Последната 13-та серия завършва по много драматичен и загадъчен начин. В мига,  когато Боряна и Камен решават да избягат в чужбина, красавицата получава анонимно обаждане, след което изчезва без да даде никакво обяснение на възлюбеният си блондин.

                За повече информация можете да следите сайта:  http://www.btv.bg/seriali/glass-home/.




                Снимка - http://www.btv.bg/

                Ирина Флорин с нов клип

                Певицата избра да покаже за първи път новото си видео към сингъла "Невинни слънца" в ефира на Би Ти Ви.
                 Тази сутрин специален гост в сутрешния блок на Би Ти Ви беше изпълнителката на "Цвят лилав" - Ирина Флорин. Последният й хит се казва "Невинни сърца" и вече се върти по радио станциите у нас, а от днес и по телевизионните канали. 

                Текста на песента е написан от Биляна Димова, а музиката и аранжимента са дело на музикантите Момчил Колев и Жоро от група "Остава", с които Ирина си партнира от години.
                        
                Певицата представи и най-новият си албум "Копринена жена", в който има бонус тракове (синбеци на песните) и луксозна обложка с текстовете на парчетата. Стана ясно, че от 2008г. красавицата заедно с нейните колеги работят по компилацията.  Песните с повече китари и рок звучене в диска са направени именно от Жоро.
                       
                На въпрос на Анна Цолова дали се печели от продукцията на качествена музика в България,  изпълнителката беше повече от категорична, че това е невъзможно.
                Ирина Флорин има идеи за пробиване и в модната индустрия, но до този момент това е само мечта, тъй като както самата тя каза: "Още като си отвориш очите ти трябват пари за всичко".
                Клипа на "Невинни сърца" можете да гледате скоро в сайтовете на БГ радио и Би Ти Ви, както и тук: http://www.youtube.com/.

                 

                Снимка - http://www.facebook.com/

                вторник, 15 февруари 2011 г.

                “Stevie Wonder Tribute" за втори път в София

                След като миналата година деветимата музиканти направиха две участия в София и Пловдив, посветени на творчеството на Stevie Wonder, сега идва ред на второто издание.
                “Stevie Wonder Tribute" ще се реализира за втори пореден път в столицата. Събитието ще се състои на 17 февруари в Sofia Live Club.
                Концерта-трибют ще включва най-големите хитове на Стиви. Феновете ще могат да се насладят на балади като „Overjoyed", „Lately", „Knock me off my feet" и др.

                Проекта придоби голяма популярност сред публиката, което от своя страна мотивира младите български таланти, да продължат с инициативата. В нея участват 9 млади професионални музиканти: Александър Славчев - вокал и китара, Елена Кокорска - вокали, Радослав Славчев - бас и вокали, Богомил Енчев - барабани, Николай Данев – барабани и перкусии, Краси Тодоров – клавишни, Марин Бозев – саксофон, Тодор Бакарджиев – тромпет, Кирил Зафиров – тромбон.

                Идеята на подобни прояви е, да предизвика повече хора в страната ни да слушат качествена музика. Без съмнение, музиканти като легендарния Стиви Уондър трябва да се почитат и уважават.
                Музиканта Радослав Славчев, който е един от създателите на проекта “Stevie Wonder Tribute" заяви пред "Импулс":

                "Тъжно е, че в България, хората пълнят стадион заради травестит с катинарче и шкембе, вместо да си купят един албум на Michael Jackson или Stevie Wonder. Tова говори за ниска култура и за едно много ниско ниво на съзнание. Тези, които оценяват стойностната музика са малко, но са истински. Ние правим така, че те да стават повече и повече."

                Партито посветено на Стиви е с начален час 21:00, а входа ще е 10 лева. Музикантите обещаха, че скоро ще направят трибют и във Варна.




                Снимка - http://www.facebook.com/

                понеделник, 14 февруари 2011 г.

                Камелия Тодорова, Живко Петров и Любо на една сцена

                Известните български поп и джаз музиканти ще се качат тази вечер на сцената на София Лайв Клуб.
                Едно от най-посещаваните заведения в столицата предлага изключително предложение за феновете на качествената българска музика. Поводът за концерта е Денят на влюбените - 14 февруари. Събитието е под озаглавено "Jazzy Valentine"

                Като специален гост на сцената  ще се появи певеца Любо, който е поканен от примата на джаз музиката у нас. Той ще представи последните хитове от албума си "Любо 2010", както и съвместното парче с маестро Живко Петров - "Life is beautiful". 

                Музикантите ще изпълнят и песента "Искаш ли". Парчето е дело на дъщерята на Камелия Тодорова, която е популярна с името Рейчъл Рол. 
                Партито е с начален час 21:00, а входа на място ще е 15 лева.


                Повярвай отново в любовта



                Като в песента....Всяка година по същото време....
                заливат ни сърца, целувки, пожелания, подаръци,
                клишета, мишлета, СРС-та, МПС-та и други там Е-та.
                Някой обича, в любов се зарича,
                друг от болката даже името си не изрича.
                На кого си продаваш ежедневно ти душата?
                На пари, коли, жени, алкохол или треви?
                Намери смисъл в тоз’ живот и знай -
                всеки ден е дар небесен и не ще се повтори той като песен.
                Обичай. Не лъжи. Рискувай и се бори.
                Красотата на живота е да даваш, не само да получаваш.
                Любовта може да се крие в погледа на невинното дете,
                в нежното цвете, в облаците на небето или вълните в морето.
                Казват, че тя ще спаси света.
                Тя не е „чувство”, тя е действие.
                Не се оплаквай. Не съди. Злото дебне отвсякъде. То не спи.
                Любовта е ценна, дори е свята, също толкова,
                колкото са мира и добротата.
                Без нея – Любовта възпята,
                не ще продължи да тупти сърцето ти.
                Затуй - търси я и я пази,
                за да имаш ти спокойни дни, докато смъртта не те сломи.
                Дори теб да те няма вече на таз' земя,
                любовта е тази, която топли човешките сърца -
                дава сили, да продължиш, да не спираш да вярваш в чудеса.



                Посветено на всички влюбени в живота :)





                петък, 11 февруари 2011 г.

                Белослава и Графа на "Св. Валентин" във Варна

                Едни от най-популярните и обичани български изпълнители ще зарадват многобройните си почитатели от Морската столица. Концертите им са по повод Денят на влюбените - 14 февруари.
                След като преди три седмици красавицата гостува заедно с маестро Живко Петров във варненския комплекс "Хоризонт", сега талантливата певица заедно с музикантите Антони Рикев и Росен Захариев ще вземат участие в събитието "Lost in Love and Passion".

                Всяка година по същото време се събераме с любимите си хора, за да отпразнуваме Свети Валентин или Трифон Зарезан. Тази година варненци се оказват "печеливши", защото ще могат да присъстват на концерта на Белослава по повод 14 февруари. Феновете й сигурно вече се досещат, че няма да имат по-добро предложение от това да се "загубят в любовта и страстта" под ритмите на музиката на Бубето и то точно в Денят на влюбените. Не пропускайте тази възможност, да посрещнете празника на любовта и виното в компанията на една от най-чувствителните и харизматични български певици.  

                Проявата е организирана от новото място в морския град - "Graffiti cafe". Партито е обявено с начален час 21:00, а входа ще е 10 лева. За повече подробности и резервации можете да видите: http://www.graffithotel.com/.

                Другата интересна оферта за варненци е партито с Графа, което ще се състои в бар-галерията на хотел "Вентура". Събитието е част от националното клубно турне на певеца из страната ни, на което той представя пред публиката последният си албум "Невидим". Изпълнителят ще изненада почитателите си с нови ремикси и различно звучене на най-известните си парчета. В Невидим Tour 2011 участие ще вземат и Борислав Бояджиев - познат като DJ Borche и атрактивната танцьорка от клипа „Невидим“ - Индира.

                Ако сте любители на нежните и чувствени балади, това е мястото за вас. Песните ще бъдат изпълнени от Влади, с много любов и настроение по повод празника на влюбените. Началото на купона е от 22:00, а входа ще е 20 лева.

                За информация и предварителни резервации можете да разгледате този линк: http://www.ventura.bg/.

                Снимкa -

                P.I.F. във Варна

                Както ви съобщихме по-рано специални гости тази събота в "City Rock Cafe" ще бъдат момчетата от група "П.И.Ф.".
                Преди броени дни гост в рубриката ни "Music quiz" беше вокалиста на групата - Димо. Той обяви, че с момчетата тръгват скоро на турне.
                След като направиха няколко концерта в София и Пловдив, идва ред за тяхно участие и в Mорската столица. За по-малко от един месец "П.И.Ф" ще свирят два пъти във Варна.

                Eто, че варненци няма да чакат твърде дълго, за да се насладят на песните като "Приказка", "Колело", "Вали", "Кой си ти", "Невидимо дете", както и най-новите им парчета "Куку-руку", "Сън в съня" и други.

                Бандата беше във Варна през октомври миналата година, за да представи новата си визия и звук на феновете. Тогава групата свири в Kлуба за детско творчество "Щурче".

                Сега пифчовците ще се качат на сцената на "City Rock Cafe" на 12 февруари от 22:30 часа. Входът за събитието ще бъде 8 лева.

                На 3-ти март групата ще гостува отново в морския град. Тогава Димо и компания ще се качат на сцената на клуб "Vintage 33".





                "Music quiz" - бр.13 - Светослав Неделчев от "Low Step"


                Той учи от 4-ти клас в НУИ "Проф.Веселин Стоянов" в Русе, специалност „Класическа китара”. През 2008г. го приемат в Музикалната академия НМА "Панчо Владигеров", специалност „Бас китара”, в поп и джаз отдел. Първата ученическа група, в която свири в Русе се казва „Basement Project”. Тя се състои от Александър Славчев -вокал и китара, Теодор Петков – пиано, Антони Масуа – китара, Радослав Дойков – барабани. С първото им авторско парче „Живей с любовта” влизат в БГ топ 100. Песента им стига до 19-то място. В момента е част от новата банда “Low Step”, с която свири на постановката на Асен Блатечки „Секс, Наркотици и Рокендрол” в София. Той е музиканта Светослав Неделчев – Козмо.
                1. Какво е музиката за теб?
                Козмо: Трудно е да я опиша с думи...Тя е като език, на които можеш да говориш с душа! Музиката е мост между земята и небето!

                2. Мислил ли си някога да се занимаваш с нещо друго и ако да – с какво?
                Козмо: Не съм си мислил да се занимавам с друго. Не си представям живота си без музика. 

                3. Свириш на бас. Защо се насочи точно към този вид китара?
                Козмо: Още в училище като решихме да правим банда и трябваше да се разпледелим по инструментите. Така аз избрах бас китарата :)

                4. Кой музикален стил „пасва” на душевността ти? Кои банди/певци, предпочиташ да слушаш и на кои групи/изпълнители би свирил парчетата с удоволствие, без да ти омръзнат?
                Козмо: Не знам кой ми пасва, но любимите стилове са ми jazz, soul, r&b. Любими са ми Victor Wooten, Marcus Miller, Jamiroquai бих свирил без да ми омръзне :)  Oт певците ми харесват Dwele, Stevie Wonder, Glenn Lewis, Tonex и мн други... Mога да изреждам много :)

                5. Може ли да има такова понятие като „успешен” музикант? Що за човек би бил той?
                Козмо: Конкретно за България, мисля, че това е като мечта, която трудно може да се сбъдне предвид нашето положение!

                6. Оптимист, реалист или песимист си относно бъдещето на изкуството у нас?
                 Козмо: Оптимист съм, все някога трябва да потръгнат работите :))

                7. Освен икономическата криза, има ли според теб духовна криза в страната ни в момента?
                Козмо: Духовната криза е още преди да има икономическа криза, за жалост. 

                8. Защо остана да твориш в България?
                Козмо: Поради много обстоятелства......
                9. Какви са приликите и разликите в свиренето в театъра с изявите на музикалната сцена? В кои повече ти харесва да участваш и защо? 
                Козмо: Приликите са ясни... свирим пред хора :) Разликите са стилови. Вниманието на публиката е изцяло към актьора, а ние сме на втори план,но и в двата случая емоциите са прекрасни, различни :)

                10. За информация на феновете: 
                               www.myspace.com/kozmobass



                 Снимки - личен архив - Светослав Неделчев