сряда, 30 ноември 2011 г.

Дебютният албум на V.O.XX е готов

Новата банда на Дичо ще представи песните си пред феновете този четвъртък. След близо година и половина, откакто са заедно групата успя да запише самостоятелен проект. 
По всичко си личи, че датата 1 декември ще е паметна за V.O.XX. Освен, че тогава момчетата ще промотират първият си албум - "Млечният път", фронтмена им има и рожден ден. Той ще навърши 38 години. 

Всички приятели, колеги и фенове са поканени в столичното "Студио 5" този четвъртък от 22 часа, входа ще е 10 лева. Макар състава да претърпя леки промени, рокаджиите са на мнение, че ще дадат всичко от себе си, за да се получи добър купон. 

През зимата на 2010г. групата обиколи няколко клуба из страната, като изпълняваше предимно кавъри. Сега Дичо – вокал, Петър Рангелов – китара, Иван Велков – китара, Александър Попов – пиано, Мартин Николов – бас и Росен Василев - барабани ще зарадват публиката със собствени парчета, в стил поп-рок. Преди броени седмици беше готова и професионалната им фотосесия. 

Разбира се, има голяма вероятност скоро бандата да тръгне на турне, за да представи новият си диск. Така, че почитателите на българската музика, могат да следят предстоящите им участия в интернет.



Снимкаhttps://www.facebook.com/

вторник, 29 ноември 2011 г.

Глобално изстудяване

Повечето от вас са чували за глобално затопляне. В този случай обаче става дума за точно обратното явление.
Младата група "Глабален минимум", която скоро ще издаде дебютният си албум, ще представи видеото към песента "Студени".

Техният стил е алтернатив, рок. Предимно правят парчета на български език и са заедно от 2008-ма година. Те вярват, че все още има да преминат през много неща, но посоката им е ясна -  напред и нагоре. 

Кои са те?  Калина Тончева - вокал,  Асен Атанасов - китара, Стефан Врачев - бас, Натанаил Стефанов - барабани. Макар единствената дама в бандата да е от Бургас, тя съчетава студентските си ангажименти с музикалната си кариера доста умело. Наскоро тя сподели пред Дарик Радио, че е автор на текстовете на повечето им песни, а за аранжиментите се грижат момчетата. 

Преди броени дни излезе и мейкинга към сингъла им "Студени". Самите музиканти разкриха, че са брали голям студ докато направят видеото, което е заснето на софийските улици. Промоцията му ще се състои тази неделя - 4 декември от 16.30 часа в столичното "Студио 5". Входът е свободен.

Тук можете да видите част от снимачния процес на първия им клип: http://www.youtube.com/.



понеделник, 28 ноември 2011 г.

"Red Hot Chili Peppers" забиват в София

Меломаните определено днес имат повод за празник. Преди броени минути организаторите публикуваха новината на сайта си.
Една от най-популярните и обичани съвременни рок банди ще пристигнат за първи път у нас. Концерта ще се състои на 1 септември 2012-та на стадион "Георги Аспарухов", който събира над 40 хиляди души.

"Red Hot Chili Peppers" са продали над 60 млн. албума, включително 5 мултиплатинени LP -та . Освен това са номинирани многократно за Американските музкални награди и наградите на MTV и са носител на 6 награди Грами. През август тази година групата издаде десетия си студиен албум „I'm with You” и месец по-късно тръгна на турне. То започна на 11 септември 2011г. и ще продължи до 2013-та включително.

В официалната страницата на рокаджиите все още няма обявена дата за лайфа им в България, но интересното е, че феновете им в Италия и Испания въпреки кризата там са изкупили всички билети.

Цените за събитието в София ще са между 70 и 150 лева. В края на тази седмица - на 2 декември (петък) точно в 10:00 "София Мюзик Ентърпрайсис" ще пуснат билетите в продажба. Можете да си закупите ценните хартийки на тези места:
Касата на Арена Армеец София, Касата на Тикетпро в Билетния център на НДК, онлайн на адрес www.ticketpro.bg.

Билети ще има и в следните магазини в страната:
София - Вижън, Евротурс, Книжарница „Селект”, Музикален магазин „Яко”, Билетен център „TICKET HOUSE”;
Пловдив - Мюзик център, Рок шоп;
Бургас - Саунд гардън;
Велико Търново – Медуза;
Плевен - Музикален магазин "Рули";
Варна - Озз мюзик;


петък, 25 ноември 2011 г.

Излезе новият албум на Риана

Въпреки че официалната дата на издаването на компилацията беше 21 ноември, феновете на певицата я пуснаха за свободно слушане и сваляне в интернет още преди седмица.
Това е шестият студиен албум на Риана. Той носи името "Talk That Talk", като в него са включени 11 песни. Почитателите й могат да си закупят диска от iTunes на цена от 12 долара, като в него има и три бонус трака. В новата компилация можете да чуете дует с Джей Зи, както и ремикс на "We found love". Mакар някои да считаха, че продукта ще съдържа хаус парчета, освен електронните ефекти, повечето песни са в стил R&B. 

Интересна е и тенденцията, която се забелязва в световен мащаб. След излизането на "I'm into you" на Дженифър Лопес, следващият й хит - "Papi" имаше подобни мотиви. Същата формула е използвала и момичето от Барбадос. Пилотният й сингъл стана доста популярен и обсъждан в последно време. В някои страни в Европа дори е забранено видеото му. Тук става дума обаче, че в "Where have you been" има някои елементи от "We found love".

Въпреки това, меломаните са на мнение, че в албума няма слаба песен. Всичките са подбрани по-добър начин и не е изненада за никого, че RihannaVevo - музикалният YouTube канал на изпълнителката е с най-много абонаменти на всички времена и е на 18-то място в класацията на сайта за директории с най-много абонати изобщо. Към момента видеоклиповете, качени в него, са показани над 1 800 000 000 пъти.



Снимка - http://www.google.bg/

четвъртък, 24 ноември 2011 г.

Белослава с дебют на сцената на "Х Фактор"

Певицата излезе на сцената на най-популярното музикално шоу у нас с целият си бенд. Те представиха най-новият сингъл на Белослава.
Часове преди да се зарадва публиката в зала "Фестивална" на изпълненията на Бубето, тя  публикува видеото към песента си "Why" в социалните мрежи. Там певицата сподели, че парчето е от преди две-три години и е дело на маестро Живко Петров. Въпреки усилията то да бъде направено на български език, в крайна сметка музикантите решили, че ще остане на английски. Екипа, с които е работила изпълнителката за реализиране на клипа си е: Васил Германов - фотограф и Сандра Клинчева - стилист. В лентата освен, че можете да видите Белослава с права коса, ще се насладите и на ретро мотиви и коли.

Във вечерта, когато Стела напусна "Х Фактор", къдракосата лейди заби на сцената с целият си бенд. Всички бяха облечени в черни дрехи, а Бубето изпъкваше с бялото си сако. Като акцент във визията си ексцентричните таланти заложиха на тъмните очила.

Накрая изпълнителката отправи призив към българския народ да не забравя българската култура и изкуство. Водещият Део припомни, че в началото на следващата година звездата ще направи национално клубно турне, на което ще представи най-новият си албум "Когато има защо". Той се очаква да излезе през декември.

Тук можете да гледате новото видео на Белослава, както и дебюта й в музикалното риалити: http://www.youtube.com/  и http://xfactor.novatv.bg/.

Връзка

Снимка - http://xfactor.novatv.bg

вторник, 22 ноември 2011 г.

P.I.F. с премиера на новото им видео

Събитието ще се състои този уикенд в София. Момчетата подготвят и турне идния месец. 
Последната година се оказа доста продуктивна за ПИФ-човците. Освен, че реализираха две национални клубни турнета през зимата, съвсем скоро бандата отново ще зарадва феновете си с нови проекти. 

Първата проява е тази събота в столичния клуб "Маската". Там ще бъде представено най-новото видео на групата “Оставам тук”. То е саундтрак към най-новата българска продукция, която ще се появи на екран в края на декември - "Номер 1000". Лентата е психологически трилър, като в нея има и моменти от българската историята. Режисьор на клипа е Людмил Лазаров, а оператор е Калоян Николов.
Днес в сутрешния блок на Нова ТВ "Здравей България" гостуваха Димо и младия режисьор, който е завършил в НБУ. Стана ясно, че бюджета на филма е около шест хиляди лева и е заснет благодарение на много доброволци. Във видеото на П.И.Ф. са включени сцени с огньове, които са истински и било голямо предизвикателство за екипа, докато ги заснемат. 

Другата приятна изненада за меломаните е, че момчетата ще направят поредният си клубен тур в следващите седмици. Те обявиха датите и местата, които ще посетят в социалните мрежи. Ето ги и тях:

‎25.11- Премиера на клипа за Пловдив- клуб Алкохол
26.11- 
Премиера на клипа за София - клуб Маската 
02.12- Благоевград
16.12- Русе, клуб Макс
17.12- Велико Търново, клуб Мелън
28.12- Варна, клуб Винтидж 33
29.12- Несебър
30.12- Бургас, клуб Бизар



Снимкаhttps://www.facebook.com/

понеделник, 21 ноември 2011 г.

Rihanna & Beyonce по-истински от всякога

Явно дамите са решили да бъдат по-близо до феновете си. Изненадите за тях бяха неочаквани и доста приятни. Не са малко и онези, които считат, че това е рекламен трик. 
Дали бременността не е смекчила сърцето на Бионсе или факта, че Риана влезе за няколко часа в болница и отмени няколко концерта, но по всичко си личи, че музикалните идоли на подрастващите искат да се докоснат до ежедневието им.

Преди броени седмици в интернет бяха разпространени клипове, на които се вижда как изпълнителката от Барбадос се качва на метрото в Лондон, за да отиде на концерта си в зала Арена. По този начин стотици млади момичета бяха в шок, че тяхната любимка ги е прегърнала или че имат автограф от нея. Дни по-късно самата певица публикува в социалните мрежи свои домашни и работни снимки. Освен, че са черно-бели, на тях се забелязва, че звездата си почива от забавленията, стайлинга й е всекидневен и подготовката за новия й албум тече с пълна сила. В същото време обаче кадрите са непринудени и естествени.

В края на миналата седмица пък госпожа Джей Зи пусна новото си видео. Въпреки ангажиментите около напредналото си майчинство, Бионсе не спира да се раздава и да радва публиката си. Клипа "I was here" е сниман по време на участието й в Ню Йорк. Той е смесен с видео материали от личния архив на американката. Едни от най-ценните моменти в нейния живот - началото на музикалната й кариера като дете, част от миговете й с Destiny's Child, излизането й на една сцена с Майкъл Джексън, гостуванията й в предаванията на Лари Кинг и Опра Уимфри и други.

На тези линкове можете да гледате снимките и клиповете, за които стана въпрос:



петък, 18 ноември 2011 г.

D2 с ново 3D видео

Клипът спечели стотици фенове за броени часове. Само за ден е споделен от над 400 потребители в социалните мрежи.
Освен като посланици на добра воля с концертите си, които застават зад каузата да помогнат на деца аутисти, момчетата направиха и саундтранк към един от най-успешните български филми за последните години - Love.net

Песента носи името "Cherry Tree" / "В съня". Преди няколко месеца групата с помощта на БГ радио обяви конкурс за текст на български, който да подхожда на парчето. Така рокаджиите се спряха на не една, а на пет версии. В последствие записаха и демо. 

Към днешна дата има и видео към песента. Режисьор на клипа е Илиян Джевелеков, който  работи и по нашумялата лента. За година тя е гледана от 210 000 зрители в цялата страна. В момента феновете могат да платят 2,40 лв. и могат да я видят отново в интернет.
D2 са първата българска банда, която може да се гордее с факта, че има проект на 3D. Oт днес всеки почитател може да се наслади на продукцията на следните линкове: http://www.netcinema.bg/ или http://www.youtube.com/. 


Снимка - http://www.google.bg/

четвъртък, 17 ноември 2011 г.

Кирил Маричков: Румънците са световни боклуци

Съседите ни успяха да пробият в музикалната индустрия с продуцентство. Това заяви фронтмена на "Щурците" по Би Ти Ви Радио.

Интересни дискусии се водят в новата медия в последните дни. Вчера гост в предаването "За София" беше Моникс, който призова младите таланти у нас да търсят реализация в чужбина. Ден по-рано пък в студиото се включиха Станислав Захариев от Universal, Георги Енчев от дуета Румънеца и Енчев и новоизгряващата певица Боряна Бонева. Темата на разговора им беше: "Как да успее един БГ изпълнител?". Стана ясно, че над 80% от песните у нас, които се излъчват по радиа и телевизии са чуждестранни, което е жалко.

Кирил Маричков изказа мнението си по повод разглеждания топик. По неговите думи, румънците са световни боклуци обаче успяха да пробият на музикалния пазар с продуцентство и хубаво мениджиране. Те създали разпознаваем продукт - румънски денс. По този начин изпълнителите и групите им имат повече участия, пишат нова музика и се развиват.

Наблюденията на Енчев пък показват, че в северната ни съседка един автор на даден хит може да се изхранва цяла година само от средствата, които ще вземе за авторските му права.



Снимка - http://www.google.bg/

сряда, 16 ноември 2011 г.

Coldplay, Kings of Leon, Radiohead в БГ?

Големи изненади чакат меломаните у нас другото лято. Ще има концерти на открито и в закрити зали.
Специални гости днес в предаването на Би Ти Ви "Преди обед" бяха собствениците на “София Мюзик Ентърпрайсис”. Фънки и Амебата споделиха, че в момента преговарят с Coldplay, Kings of Leon, Radiohead, Guns N' Roses.

Музикантите допълниха, че след идването на Мадона и след построяването на зала Арена с 15 хиляди седящи места в София, на практика е възможно всеки световноизвестен изпълнител да посети страната ни.

Заклетите рокаджии обясниха, че звездите обичат да ходят в Америка, Китай и Русия, където има по 200 хиляди души на концертите им и съответно печелят много повече пари. За да дойде някоя музикална легенда в България е необходимо дадения певец или група да правят турне в Европа, което да включва и Балканите. Това е и причината от промоутърска компания да следят участията на популярните имена. Мега събития ще има, когато графиците се съчетаят, за да е удобно и изгодно за всички.

Относно цените на билетите - дали не може да са по-достъпни и възможно ли е да има проява на международно ниво и в други градове, не само в столицата, Фънки и Амебата бяха категорични. Това няма как да се случи понеже те като организатори трябва да покрият разходите на гостите, на хората, които оборудват залите, да ги настаняват по хотели и т.н. и са нужни двойно повече средства.

За идния сезон феновете могат да са в готовност, че ще има концерти на стадион "Васил Левски" и разбира се в зала "Арена Армеец".



Снимкa - http://www.google.bg/

вторник, 15 ноември 2011 г.

Конкурса за вокалистка на Deep Zone - нагласен?!

Както повечето конкурси за работа у нас, така и в музикалния бизнес, явно връзките и корупцията са неизбежни. Какво ни дава основание да твърдим това ли?! Прочетете статията докрай...
Нито в интервютата си, нито в официалната си страница в интернет групата не дава информация за биографията на девойката. Защо ли?!

В началото на лятото стана ясно, че Йоана Дарк напуска бандата. Така за нейното място електро маниаците обявиха формален кастинг. Уви, до този момент в сайта им няма данни затова колко са били кандидатите, кога и по какви критерии са избрали настоящата си изпълнителка и дали тя има музикално образование. Като за капак, в официалната им страница стои все още биографията на бившата вокалистка. Не бяха малко слуховете, че нещата са нагласени.

Вчера в сутрешния блок на Нова телевизия гостуваха Дидо и новото попълнение на Deep Zone, която "по случайност" се оказа негова съгражданка. Поводът за интервюто беше именно запознаването на блондинката с българската публика. Зрителите дори и да са имали желание да разберат двете й имена, как и кога е започнала да се занимава с музика, подобна информация въобще не им беше предоставена. Единственото нещо, което разбра аудиторията е, че момичето се казва Надя,  родом е от Варна, снимала се е за еротични списания и е свирила на валдхорна. 

Вместо повече подробности около биографията на новия член на групата, Диан показа новия си дигитален пулт и разказаха за турнето им в Китай, по време, на което са яли всякакви екзотични влечуги и са свирили в клубове, в които е имало над две хиляди души. Това е било второто посещение на музикантите в тази страна, като догодина планират да посетят Хонг Конг.
През декември пък ще направят национално клубно турне, в някои от по-големите градове в България.

Въпреки интересните преживявания, които са имали на Изток, нито диджея, нито водещия Павел Владимиров не представиха подобаващо певицата и се държаха прекалено свойски по между си.


Pink иска още деца

Преди пет месеца певицата стана майка за първи път. Явно майчинството й се отразява добре, тъй като със съпруга й искат да си имат цял баскетболен отбор у дома.
32-годишната звезда роди дъщеричката си посред лято дори била доста добър родител. Когато Пинк извеждала малката Уилоу навън й слагала шапка, която да я предпазва от слънцето. Освен това с мъжа си Кари Харт обмисляли да имат още много малчугани понеже така се заздравявали отношенията между тях.

Относно името на дъщеря си, семейството споделя, че тя е кръстена на нечупливо дърво, защото идеята на псевдонима се харесала на родителите. Това означава, че госпожицата ще е устойчива на вятър, на бури и всякакви катаклизми. С голям интерес очакваме да научим имената на следващите деца на двойката.
 
Оказало се, че бебето харесвало много песните на майка си. Когато блондинката й запявала разни нейни парчета, крехкото създание спирало да плаче. По думите на изпълнителката, майчинството я вдъхновява да създаде новия си албум.
Феновете на американката знаят, че тя винаги е правила социални проекти - със смислени текстове и послания. Друг такъв артист, който се появи в последните години е британката Джеси Джей. 

По повод творчестовто си, момичето станало известно с розовата си коса коментира:   
"На хората им отнема години да обърнат негативизма си в нещо позитивно. На мен ми отнема един албум време. Изгубила съм много приятели по различни причини, дрога, шофиране в нетрезво състояние, самоубийства. Това много ми тежи. Нещата, за които пиша, са нещата, които ме натъжават. Понякога е нужна трагедия, за да ни сплоти. А понякога е нужна само музика."


Снимка - http://www.google.bg/

понеделник, 14 ноември 2011 г.

Ваня Цветкова криела, че е актриса

Известната българка, която от 20 години живее в Америка се завърна у нас заради снимките на сериала "Седем часа разлика". Там обаче тя държала в пълна тайна професията си.
Тази неделя на гости на Росен Петров беше Таня Стоева или злата съдийка от новата сапунка на Би Ти Ви. В началото на предаването зрителите видяха кадри от първите филми, които е правила Ваня. Със сълзи на очи тя сподели, че е била изненадана приятно и че тук се чувства щастлива с приятелите и колегите си. 

Относно живота й зад океана актрисата разкри, че от пет години не е крупие и се е издигнала в професията си. Любопитното е, че въпреки интереса от страна на колегите й за това дали е наистина българска звезда, Цветкова излъгала дори шефа си. Причината е, че американците не могат да си представят как един артист ще диша дима от цигарите в казино.

Другия неочакван сюрприз в шоуто беше посланието на Калин Сърменов, с който си партнират във филма "Седем часа разлика". Милото и Таня Стоева са много близки не само в лентата. Пишели си СМС-и късно вечер. Въпреки добрите отношения зад камера, отскоро в сагата героите им започват яростна битка по между си. Това натъжило блондинката, но гологлавия й приятел я утешил, че всичко е само сценарий, а не действителност.

За личният си живот Ваня допълни, че е разведена е и има син, когото много обича и с когото живее в САЩ. По нейните думи в началото е била лоша майка, но в последните години се е променила. Макар да е сама в момента успялата дама продължи изречението "Нека говорят...за любов".


Снимка - http://www.google.bg/

петък, 11 ноември 2011 г.

Monyx посвети песен на деца аутисти

Вторият сингъл на бившия китарист на "Кокомания" е вече факт. Вчера се състоя и премиерата на видеото"Can't get enough"
Миналата година излезе дебютното парче на Monyx - "Coffee Is Over". Там изпълнителят залага на черно-бели кадри. В новият му клип цветовете отново не са ярки, а телесни. Появяват се и деца, които пеят част от текста на песента. 

На 10 ноември в столичното "Радио Кафе" певеца промотира новия си сингъл. Той е подарък за фондацията за подпомагане на деца с увреждания "И аз мога". По този начин се подкрепя организацията, чиято цел е да създаде повече центрове за рехабилитация на деца страдащи от аутизъм. Мнозина са известните личности, които стоят зад каузата на "И аз мога". Mиналата година Tri O Five станаха посланици на добра воля с "Nowhere to go", певицата Тони подари своето парче "How Long?", освен това момчетата от D2 не престават да правят специални проекти в полза на малчуганите.

Режисьор на видеото "Can't get enough" е Адриана Янкулова, автор на аранжимента е самия Monyx, а текста е написан от музиканта Христо Христов. Тук можете да гледате клипа: http://www.youtube.com/. 

През следващата година се очаква да излезе и първият самостоятелен албум на българския поп-рок творец. 


Снимка - http://hola.bg/

четвъртък, 10 ноември 2011 г.

Ролинг Стоунс репетират отново заедно

След близо тригодишно прекъсване рок бандата се събра, за да си припомни добрите стари времена. Догодина се навършват 50 години, откакто момчетата са на сцена.
Една от най-обичаните и популярни групи за всички времена изненадаха феновете си с новината, че се събират за кратко. Кийт Ричардс обяви, че са говорили и Рони Ууд и Чарли Уотс са съгласни, да влязат в студио, за да репетират в края на месеца. Все още не е ясно дали фронтмена Мик Джагър, за когото наскоро Maroon 5 написаха песен, ще се включи в инициативата. 

По думите на китариста, бандата ще посвири за малко заедно, тъй като не го е правила отдавна. Няма да записва нови парчета, просто рокаджиите искат да се позабавляват. Кийт е на мнение, че скоро и Мик ще се присъедини към тях. Британците не планират нищо конкретно все още за юбилеят си, но за момента желанието им е да влязат отново във форма. 

Рони пък сподели пред английското списание "Rolling Stone", че се надява да излязат на една сцена след толкова години, защото преживяването ще е неповторимо. 




Снимка - http://www.google.bg/

сряда, 9 ноември 2011 г.

Нападнаха Аврил Лавин

Певицата се разхождала с приятелят си покрай Алеята на славата в САЩ, когато в гръб били нападнати от петима непознати. 
Неприятния инцидент станал този уикенд в L.A. Аврил Лавин и Броуди Дженър минавали по централните алеи, когато нападателите им ги изненадали отзад. Физическите травми на изпълнителката били повече, отколкото тези на младежа. Насинено око, разбит нос и спукана устна бяха причината 27-годишната канадска звезда да бъде откарана в болница.
Възлюбеният й се разминал само с леки белези по лицето. След случилото се, той веднага дал показания в полицията, с надеждата, че извършителите ще бъдат заловени скоро.

Неприятния момент става седмици след като се появи новият албум на Аврил. За сметка на това пък феновете на девойката имат възможност да участват в томбола свързана с последният й сингъл "Wish You Were Here".
Повече подробности около играта можете да намерите в официалната страницата на певицата. Именно там няма никакви данни нито за сегашното й състояние, нито за нелепият случай. Това, разбира се, е решение на мениджърите й, тъй като те явно не искат да се дава много гласност по темата.


вторник, 8 ноември 2011 г.

Вижте какви проблеми имат известните...

Ако у нас някои се чудят как да си намерят работа или откъде да намерят пари, за да си платят сметките за ток или телефон, то грижите на звездите са от друго естество...
Най-скандалната новина, която се върти в медийното пространство тези дни е, че Анджелина Джоли е поставила условие на възлюбения си. Ако Брат Пит се съгласи да е водещ на церемонията по раздаването на Оскарите следващата година, то той трябва да е на една сцена с бившата си жена - Дженифър Анистън. Тази вест дотолкова ужасила Джоли, че дори заплашила блондина. Ако това се случи, тя щяла взема децата им и той никога повече нямало да ги види.

Семейните грижи са тема номер едно и при друга звездна двойка - Деми Мур и Аштън Къчър. След като жълтите вестници не спряха да показват снимки и новини около изневярата на актьора с една млада госпожица, бившият съпруг на Деми - Брус Уилис се срещнал с настоящият й такъв. Свидетели разкриват, че след разговора им Къчър плачел като бебе и обещал, че няма да поглежда вече чужди жени. Освен това младока помолил старшия си колега да разубеди брюнетката да не подава молба за развод. Мур и Уилис имат три деца. Дали обаче само те са причината за поведението на 56-годишният американец или той все още има някакви чувства към бившата си съпруга?!

Друг любимец на публиката пък - Джони Деп има проблеми свързани с имотите си. От няколко години насам той и приятелката му Ванеса Паради, от която има две деца, живеят във Франция. Освен имението, което си имат в САЩ, двойката обожаваше да прекарва свободното си време в Европа. Уви, властите там го принуждават да стане постоянен жител като по този начин семейството ще трябва да плаща данъци и на двете места. Така холивудските знаменитости предпочитат варианта да се завърнат на Стария континент.

Когато споменахме Европа не може да отминем и вестта, която се котира във Великобритания в последните дни. Именно, че съпругата на принц Уилям - Кейт е бременна. Папараците веднага започнаха да спекулират с това, тъй като на посещение в Дания младата дама е отказала да похапне фъстъчена паста. Експерти са на мнение, че тя може да предизвика алергии и майките трябва да внимават с нея. Странно, че подобни новини се носят в Англия, защото малко след кралската сватба медиите там "гръмнаха", че Кейт Мидълтън не може да има деца и че е анорексичка.

Няколко списания пък отново в Обединеното кралство публикуваха последният СМС, който е пратила покойната Ейми Уайнхаус. Певицата е писала на близък нейн колега и съобщението гласяло следното: "Аз ще съм винаги тук, как си?". Според таблоидите, това показвало колко загрижена била изпълнителката за приятелите си дори повече отколкото била за самата себе си. Скоро в интернет се появиха и две неиздавани до момента нейни песни - "Like Smoke" и "Our Day Will Come". Можете да си ги свалите оттук: http://hulkshare.com/dsni1xflqer5 и http://hulkshare.com/dxzvyfsjlfq7.

Снимки - http://www.google.bg/
Колаж - "Импулс"

понеделник, 7 ноември 2011 г.

Калин Сърменов: Не съм актьор

Гологлавият талант беше специален гост този уикенд в "В джаза събота вечер", днес той гостува на Диана Найденова в "Челюсти" по Дарик радио. В двете медии Калин изрази възмущението си от апатията и непрофесионализма на българите във всички сфери на живота им.
Калин Сърменов, когото в последните седмици наричат "Милото", покрай ролята му в сериала "Седем часа разлика", сподели своите впечатления и тревоги за бъдещето развитие на артистите у нас. За себе си беше категоричен, че не иска да се вписва в тази гилдия, защото по неговите думи, в последните десет години няма ясни критерии за качеството и професионализма на актьорите ни.
Наблюденията му са на база на това, че преди време се наложило да участва в дадена постановка и той си тръгвал първи от репетициите с научен текст, а останалите "професионалисти" не можели да запомнят репликите си.

Освен това, стана ясно, че Калин има собствена рекламна агенция и се занимава повече с изработване на реклами, отколкото с филми. Основател е на рок бандата "Контрол", която се е разпаднала поради липсата на финанси.
Интересен момент от биографията му е и факта, че голямата му дъщеря е напуснала детската градина като малка понеже подстригала няколко деца като пънкари.

Когато стана дума за политика, бизнесмена не скри недоволството си, че народните представители, за които се знае, че лъжат и крадат са на свобода. Той счита, че те отдавна е трябвало да са в затвора. Така например преди години Сърменов е бил в едно и също заведение с бивша депутатка и сервитьорите го помолили да не прави снимки, тъй като на съседната маса била Емилия Масларова. Случилото се буквално го изкарало извън релси, защото нямал никакво намерение да снима физиономията на известната жена.

Това, което може да очаква българската публика е продукция, по негов сценарий, която описва любовта на баба му с един виатнамец. Те си пишели писма на френски език, но съдбата така и не ги среща очи в очи. Работното заглавие на проекта е "Братът", тъй като този човек бил изключително близък на семейството по времето на комунизма. 


петък, 4 ноември 2011 г.

Асен Блатечки: Не си боядисвам косата

Актьорът, който тази година навърши 40 години призна, че не си боядисва косата. Има генът на баща си и очаква кризата на средната възраст да го сполети, когато стане на 60-70 години. 
Един от най-обичаните и обсъждани артисти сподели в интервю пред списание "Ева", че никога не е обработвал косата си с изкуствени препарати. Наскоро се видял със стари приятели, които не бил виждал от 20 години и всички били шокирани, че Асен няма бяла коса.

По неговите думи, той никога не е бъркал, когато е гледал в очите на жените. Винаги е разбирал дали ще може да има нещо с някоя дама от първия поглед. Въпреки че в последните години фенки не му липсват, Блатечки стои твърдо зад семейството си, с което обича да прекарва всяка минута от свободното си време. Често пътува извън столицата и е мислил да си купи частен самолет, но се изисквало разрешение за излитане и кацане и тази процедура го отказва от идеята. Има собствен шофьор, за да се подготви за представленията си и да е в кондиция. 

Относно това на коя световноизвестна звезда би се опреличил, нашия мачо заяви, че единствения жив актьор, с който си приличат по трудните характери е Шон Пен. Асен Блатечки допълни, че макар някои да го намират за груб, той може да е мил и открит, стига човек да има подход и да го предразположи към разговор. 


Снимка - http://www.bgparty.co.uk/

четвъртък, 3 ноември 2011 г.

Поли Генова готви албум и турне

Певицата, която е и ментор в музикалното предаване "X Factor" подготвя нови изненади за феновете си. До края на годината ще е готов първият й албум, който ще е придружен с национално клубно турне.
Момичето, което представи България на Евровизия тази година с песента "На инат" и в момента е една от най-обичаните поп изпълнителки за подрастващите, е на път да сбъдне своята мечта - да има собствена компилация. 

Ангажиментите на Поли покрай музикалното шоу не са никак малко, затова след краят му, тя и екипа й ще отделят повече време, за предстоящият диск. "Засега той има работно заглавие, което може да бъде променено.", сподели звездата пред вестник "24 часа". По нейните думи албума ще включва десетина песни, като ще има и дуетни парчета. Няма да е изненада ако Дани Милев и момичетата от "Латида" станат част от тях. Освен това покрай риалито на Нова ТВ, не са малко хората, които считат, че бившата блондинка ще покани някои от своите фаворити - Suga Mama, Voice of boys или Ангел и Моисей да се включат в проектите й.

Когато приключи работата по дебютния си албум Поли Генова ще зарадва меломаните извън столицата. Певицата иска да промотира новите си продукти като направи клубно турне в по-големите градове из страната.

Снимка - http://www.facebook.com/

сряда, 2 ноември 2011 г.

"ART Quiz" - бр. 4 - Иван Деянов

Той e свирил на пиано, когато е бил на седем години. След известно прекъсване започва отново да се занимава с музика. Неговите стилове са хаус и техно. Той е работил с имена като Миро, Елица и Стунджи, DJ Tarkan, Morandi, V-Sag, Martin Garcia, Ahmet Sendil, Marshall (aka Luigi Rocca), John Creamer, Dj Lion, AnGy CoRe, Lee Kalt и други. Освен, че е пускал в едни от най-известни клубове у нас, той е бил и в много балкански страни. Негови сетове са звучали по американски и румънски радиа. Той е диджея и продуцента Иван Деянов.
1. Какво те накара да се занимаваш с музика?
   Иван: Още от малък музиката ме влечеше и то главно електронната. Помня като бях на 7-8г. майка ми бе купила касетки на легендарният Жан Мишел Жар. Оттогава се влюбих в електронната музика и си казах, че един ден бих се занимавал с това. По ирония на съдбата същата година започнах да свиря на пиано, но след 6-7 месеца прекъснах. Седем години по-късно реших да се занимавам с музика и до ден днешен тя е моят живот. Не си представям живота си без нея.

2. Какви качества трябва да притежава човек, за да е добър диджей?

   Иван: В днешно време за съжаление, както всяко нещо и тази професия е на "мода". Доста хора се опитват да са DJ-и в разни барове, заведения и къде ли не, но за да си добър, трябва да усещаш публиката и да я предразполагаш към своята музика. Тази професия не е просто да можеш да смесваш парчета без да тропаш, но и да можеш да накараш хората да се интересуват от това, което пускаш и с всяко следващо парче все едно им казваш: "А сега да ви видя какво ще кажете?".

3. Ти си обикалял различни държави. Защо избра да работиш в България?
    Иван: Родом съм от Белград, но от 1998г. живея в България. Баща ми е македонец, а майка ми - българка. Пускал съм в почти всички вече бивши Югославски републики, но си живея тук. Харесвам България и обстановката тук. Намирам се в свои води и се чувствам българин, макар че аз не деля хората по нации. Смея да кажа, че България е най-добре разположената географски страна, тъй като има от всичко по-малко. Преди година подписах договор с един доста голям лейбъл в Америка, който ме покани да живея и работя там, но отказах. Смятам, че САЩ си имат вече своите музиканти. По-добре да стоя тук и да се боря докрай.

4. Какви са твоите впечатления за колегите ти от другите страни? Какви са приликите и разликите в това да си диджей там и тук?
   Иван: В другите страни колегите са големи приятели и са задружни помежду си. В България това уви го няма. Както във всяко начинание и тук българите си правят мръсно и се ненавиждат. Всеки гледа да вземе хляба на другия - дори аз го изпитвам на гърба си. Разни имена в клубните среди у нас са завладяли определени клубове и места, където другите артисти не могат да се изявяват, водят си само техни хора.Разликите са в това, че навън хората те уважават, без значение от името ти и се кефят на музиката ти, а тук хората гледат името. Ако не си име никой не те отразява.

5. Румънците създават много и нови песни почти всеки ден. Какво ни липсва на нас, за да достигнем тяхното ниво, според теб?

   Иван: Аз мисля, че тази "румънска мания" залязва. Просто това, което правят те вече стана еднообразно.Макар че в момента точно комерс DJ е номер едно в света - David Guetta, но всички видяха, че там също има лъжи и игри в гласуването. Хората вече не харесват комерс. Мисля, че България е доста по-напред от румънските продуценти.Имам колеги, чиято продукция е много по-качествена и интересна от румънското изтъркано звучене. За мен в Румъния има само една група - Morandi, с която имах честта да работя.

6. Само хаус ли пускаш на партита или имаш предпочитания и към други стилове?

   Иван: Когато започнах като DJ, пусках поп и ретро. С течение на времето електронната музика завладя България и реших да пускам и правя такъв стил. Оттогава до ден днешен работя само в тази сфера като DJ, а като продуцент разбира се, че съм правил парчета за поп и други артисти. Харесвам поп звученето в България. Мисля, че се доближаваме доста до американците.

7. Мислиш ли, че електронната музика ще замени музиката на живо?
   Иван: Определено това вече се случва. В доста страни вече електронната музика промени всичко в друго измерение и насока. Електронната музика дава на хората свобода и избор, която другите стилове не дават. Електронната музика е просто такава, че хората да могат да се забавляват дори в чалгата вече се ползват хаус елементи. Това показва, че вече електронната музика е част от всеки един стил.
 
8. Организираш лекции и срещи със световноизвестни диджеи и продуценти. Къде и кога ще са следващите такива и какви са условията, за участвие?

    Иван: Имам честта да комуникирам с имена от всяка точка на света. Тази събота на 5-ти Ноември за първи път организирам в моят град - Ямбол такъв семинар, където хората могат да се докоснат повече до това, което ние правим и преживяваме. Музиката е част от нашия живот. Както един хирург цял живот прави операции, ние цял живот творим и пускаме музика. Всеки, който иска може да заповяда в Хотел Диана Палас в Ямбол от 17.30 часа. Семинара е напълно безплатен. Ще представя част от това, което научих последните 3 години из Балканите.

9. Освен, че се занимаваш с музика, обичаш да инвестираш в болни и изоставени деца. Може ли изкуството да помага за подобни социални каузи?
  Иван: Мисля, че точно изкуството може да помогне за това. Кандидатствах за УНИЦЕФ България - посланик на добра воля. Все още малко ми трябва да съм на 100% официално третият такъв българин. Мисля, че това е най-хубавото от всичко, което правя. Човек трябва да помага, когато има и може. Затова ни е дадено, за да можем да помагаме, а децата са най-чистото и най-милото нещо на този свят.

10. Какво би казал на хора, които имат талант, но считат, че музиката не може да им носи финансови облаги и предпочитат тя да им е само хоби?
    Иван: Да не спират да работят и да опитват. Финансите идват с времето. Ако знаеш как да работиш добре и да правиш добър маркетинг и реклама на името си дори и сам все пак човек не трябва да спира да мечтае и да работи. Когато дадеш всичко от себе си, един ден ще бъдеш възнаграден.


За повече информация на феновете: http://www.facebook.com/pages/Ivan-Deyanov/



Снимки - личен архив - Иван Деянов 

вторник, 1 ноември 2011 г.

Концерт посветен на Стиви Уондър

На 3-ти ноември за трети път в столицата ще се състои трибют в чест на легендарния американски изпълнител и композитор.
След като кралицата на соул музиката - Шаде дойде в София, сбъдна мечтите на хиляди българи и разнежи душите им с качествен звук и мултимедия, сега идва ред нашите музиканти да отдадат нужната почит на великия Стиви. 

Така след броени дни меломаните ще могат да се насладят за пореден път на творчеството на човека, който макар и сляп вдъхновява стотици хора от целия свят.  Малко са проектите у нас, които могат да обединят девет души да застанат на една сцена, с една кауза. Малко са и клубовете, в които има големи платформи, където могат да ги съберат - в буквален и преносен смисъл, защото таланта им е безспорен. Този четвъртък, те ще го направят. Те са: Александър Славчев - вокал и китара, Елена Кокорска - вокали, Радослав Славчев - бас и вокали, Богомил Енчев - барабани, Николай Данев – барабани и перкусии, Мая Иванова – клавишни, Марин Бозев – саксофон, Тодор Бакърджиев – тромпет и Кирил Зафиров – тромбон. Мястото е София Лайв Клуб. Входа е 10 лева, а началния час на проявата е 22:00.

В общество, в което се цени чалгата и негативизма, младите момичета и момчета предлагат нещо свежо и различно. Позитивизма им зарежда всеки, който се е докоснал до техните интерпретации на хитовете на чернокожия изпълнител. Скоро музикантите ще посетят и други по-големи градове в страната, за да зарадват и други фенове на Стиви Уондър.