четвъртък, 31 януари 2013 г.

Deep Zone спечелиха награда за най-добър DJ трак

Групата беше отличена за песента им "I love my DJ". Te взеха приза на годишните награди Best DJ & Best Club of the Year Bulgaria 2012, които се провеждат от няколко години насам у нас.
Deep Zone с радост съобщиха, че през 2011-та са спечелили награда за най-добър микс, а нa 23 януари грабнаха статуетка за най-добър DJ трак на 2012-та. Призовете ще стоят в студиото на бандата.

Варненците разкриха, че са записали общо парче с Криско. Името му е "Никой друг" и в песента се смесват няколко стила - дъбстеп, електро, фолклор и рап. "Парчето е взривоопасно, ще го пуснем през март.", сподели пред "Music Space TV" DJ Dian Solo.

През 2013-та година феновете могат да очакват много качествена продукция, много ремикси, авторски неща и колаборации с различни изпълнители.

Ето ги и останалите победители в конкурса:

BEST DJ OF THE YEAR BULGARIA 2012:
Best DJ of the Year - Mascota
Best DJane of the Year - Koki
Best New DJ of the Year - Diass
Best House DJ of the Year - Doncho
Best Techno DJ of the Year - Steven
Best Trance/Progressive DJ of the Year - Andski
Best Electronica/Minimal DJ of the Year - Pacho B
Best R'n'B/Hip-Hop DJ of the Year -100 Kila
Best DNB/Dubstep DJ of the Year - Emil Prize
Best Retro DJ of the Year - Marti G
Best Resident DJ of the Year - Juan Alvarez - Yalta Club
Best International DJ of the Year - Armin Van Buuren
Best DJ Party of the Year - Sven Vath @ Cacao Beach
Best Bulgarian DJ Track of the Year - Deep Zone Project - I love my DJ
Best Bulgarian DJ Remix of the Year - Kikko Ivanov & Vessy Boneva - I Want You Back (Deso Remix)
Best DJ Radio Show of the Year - Lime Time (Radio Nova)
Best Bulgarian DJ Booking Agency - Metropolis
Best Bulgarian DJ Record Label of the Year - Ellectrica Recordings
Best DJ PR/Manager of the Year - Steven
Best DJ Producer of the Year - Pacho B & Pepo


BEST CLUB OF THE YEAR BULGARIA 2012:
Best Club of the Year - S.H.O.W.R.O.O.M. Insomnia
Best New Club of the Year - S.H.O.W.R.O.O.M. Insomnia
Best Live Club of the Year - Sofia Live Club
Best Pop Folk Club of the Year - Night Flight
Best Summer Season Club of the Year - Cacao Beach
Best Winter Season Club of the Year - Брилянтин Банско
Best Club Design/Interior of the Year - S.H.O.W.R.O.O.M. Insomnia
Best Club Chain of the Year - Bedroom
Best Club PR/Manager of the Year - Симеон Симеонов - S.H.O.W.R.O.O.M.
Best Club Dancer/Performer - Виктория Михова - Goldy
Best Party Photographer of the Year - Дориян Тодоров



Снимка - https://www.google.bg/

сряда, 30 януари 2013 г.

Dido се изразява по-добре в песните си

Певицата призна, че е срамежлива и изразява себе си най-добре в творчеството си. След два месеца ще излезе и новия й албум.
Dido, която стана популярна през 90-те години и направи дует с Еминем - "Stan", е на път да се завърне в музикалната гилдия с нови проекти. 

Тя обаче не крие, че не обича много да приказва и най-добре описва живота в песните си. Певицата споделя още: "Музиката е моя работа, откакто бях малко дете. Мозъкът ми просто не работи така добре с други неща. Ако гледам през прозореца, ще виждам мотиви за музика. Ако бях добър оратор, щях да говоря, но не съм. Ето защо пиша песни.''

След близо петгодишно прекъсване изпълнителката ще издаде самостоятелен албум. Той ще носи името "Girl Who Got Away" и ще бъде на пазара на 4-ти март тази година. 

Dido обясни пред в-к "Sunday Times", че не може да прави парчета ако започне да мисли, че всъщност хората ще ги чуят. За нея писането на песни е като да пишеш в дневник - след като го затвориш веднага си наясно, че някой друг може да го вземе и да го прочете. Това е и причината британката след всеки текст и мелодия да си дава малко почивка.



Снимка -  https://www.google.bg/

вторник, 29 януари 2013 г.

Стреляха по колата на Рик Рос

Рапърът се прибирал след парти по повод рождения му ден. Инцидентът е станал в ранните часове на 28 януари във Флорида. 
Уличната престрелка станала тъкмо, когато шофьора оставял Рик Рос и приятелката му до апартамента му във Флорида. Те се връщали от празненство в Маями, където звездата отпразнувала 37-мият си рожден ден.

По информация на "Daily Mail" никой не бил пострадал. Очевидци потвърдиха, че наистина жертвата е била Рос, а престъплението се е случило около пет часа сутринта, съобщиха от полицията. 

По думите на органите на реда стрелбата е започнала от друго превозно средство, което се е движело в посока изток по същия път. Сребърният  Rolls Royce на музиканта бил леко засегнат от куршумите, но всички са живи и здрави.

Медиите в САЩ припомнят, че Рик Рос е един от най-богатите хип-хоп изпълнители и често има проблеми с властите покрай дългогодишната си вражда с колегата си 50 Cent. 


понеделник, 28 януари 2013 г.

Никол Кидман спира с ботокса

Актрисата иска да има контрол над изражението на лицето си и мисли да прекрати инжекционните процедури за изглаждане на бръчките.
42-годишната звезда споделила пред италианския вестник "La Repubblica": "Никаква операция за мен вече. За съжаление опитах да си сложа ботокс, но се свърши с него и най-накрая мога да движа лицето си отново."
Въпреки че тя експериментира с ботокса, Никол се придържа към здравословен начин на хранене и има строг режим за упражнения, за да изглежда добре.

Актрисата разкрива нейната формула за красота, а именно да ползва слънцезащитни продукти, не пуши и по нейното мнение всеки може да прави, каквото реши, но за нея е много важно да е в добра физическа форма.

"Не мога да стоя на слънце, защото аз съм със светла кожа. Беше кошмар, когато бях по-млада, но сега си има своите предимства.'', допълва още австралийката.

Блондинката скоро ще участва във филм на ужасите. Лентата се казва "Stoker" и в нея трябва да играе ревнива и мразеща майка.
Самата Никол има две деца от бившият си съпруг - Том Круз и признава, че подобен проект е предизвикателство понеже обича безумно Изабела и Конър, които вече са на 20 и 17 години. Кидман разказва, че голяма фенка на режисьора Парк Чан-Ук и е искала да работи с него и с Mia Wasikowska, която й е съгражданка.



петък, 25 януари 2013 г.

100 Кила ще прави филм за хип-хопа у нас

Неуморният рапър, който освен постоянните си участия из България е работил и по сценария за първият български филм за хип-хоп. Феновете ще могат да гледат готовия продукт в края на 2013-та година.
В началото на февруари в София ще се състоят първите хип-хоп награди в страната ни. За съжаление обаче някои рапъри са недоволни, че организаторите не са наясно с производството на този жанр музика и няма ясни правила за това кой на какъв принцип е номиниран и кой и как може да гласува за любимия си изпълнител. 

По този повод Спенс, 100 Кила и Колумбиеца бяха специални гости в "Сладките приказки" на Жана по ТВ7. Въпреки че доста детайли около проявата липсват и не са според очакванията на музикантите, те са на мнение, че след две-три години нещата ще се изгладят. 

Варненецът обясни, че е изключително доволен от факта, че публиката приема така радушно всички по-големи R&B концерти за у нас, в които участват различни рапъри. Той допълни, че до седем години България може да издаде име на хип-хоп изпълнител, който да стане популярен и в Америка. 100 Кила призна, че нивото на тази музика е високо, а текстовете ни са много по-смислени от тези на немските или френските им колеги.

В интервюто стана ясно още, че през август Явор Янакиев и режисьора Георги Костов ще работят по общ проект. Двамата се запознаха по време на клипа "System", а песента стана саундтрак към филма "Пистолет, куфар и три смърдящи варела", чийто режисьор е именно Жоро. Идеята за хип-хоп лентата е готова, а 100 Кила иска да събере в нея всички наши рапъри. Разбира се се търсят и спонсори за инициативата. Прогнозите са, че до декември тази година продукцията трябва да излезе на големия екран. 



Снимка - http://www.google.bg/

четвъртък, 24 януари 2013 г.

Blue се завръщат след 10-годишна пауза

Въпреки че в последно време момчетата се бяха загубили от музикалната сцена, те ще издадат най-новия си студиен албум на 25 януари.
Наскоро в интернет се появи и видеото към пилотния сингъл "Hurt Lovers" на британците. Те с радост съобщиха на феновете си, че след близо десет години ще пуснат нов албум.

Името на компилацията е "Roulette" и тя ще съдържа 13 песни. Групата с трепет очаква да чуе отзиви за това, над което е работила толкова дълго време. 

Момчетата споделят, че са пораснали и музиката им ще е по-различна. В текстовете им ще се говори за истории от личния им опит, за моментите, които са правили всеки един член на Blue по-силен и зрял като индивид.

Тук можете да гледате клипа към най-новото им парче: http://www.youtube.com/.

Междувременно бандата публикува в социалните мрежи снимки и видеа от участията си в немски радиа и телевизии, в които представя активно новите си проекти. 



сряда, 23 януари 2013 г.

Шакира роди момченце

Въпреки че в края на годината таткото реши да си направи майтап със всички по случай деня на шегата в Испания и пусна слуха, че певицата е родила, месец по-късно това се случи наистина. 
Щастливите родители съобщиха радостната вест в социалните мрежи. Разбира се, за минути започнаха харесвания, коментари и поздравления. Не бяха и малко тези, които си помислиха, че това е поредната закачка от страна на футболиста, след като наскоро той си позволи да излъже хилядите им фенове и най-вече медиите.

Шакира е родила първата си рожба на 22 януари в 9:36 вечерта в Барселона. Бебето, което носи името Milan Piqué Mebarak още от появата си на бял свят стана официален член на футболния тим Барселона, в който играе баща му. 

Майката и детето са в отлично здраве, потвърдиха от болницата. Малчуганът тежи 3кг., а името му на славянски означава скъп, любящ и милостив, на древноримски - нетърпелив и труден, а на гръцки - обединение.

Първи обявили новината бяха УНИЦЕФ Испания понеже звездната двойка е посланик на добра воля към фондацията. Тя направи и специална фотосесия, на която изпълнителката и любимия й са без горни дрехи. По този начин те искат да предизвикат публиката да подкрепя организацията и да помага повече на децата в нужда по целия свят.


Снимкаhttps://www.google.bg/

вторник, 22 януари 2013 г.

Новите проекти на Стенли

През 2013-та се навършват 30 години, откакто музиканта е на сцена. Това е и повода за новите проекти, върху които той работи в последно време.
Освен юбилеен концерт Стенли подготвя и няколко албума, които ще издаде в най-скоро време. Идеята му е на пазара да бъдат пуснати две компилации с най-доброто от неговото творчество. Дисковете ще съдържат песни от времето, когато певеца е бил част от група "Тангра", както и по-съвременни негови проекти. 

Има още една изненада, която изпълнителят готви за публиката, а именно ДВД с клипове на бандата. Феновете ще могат да си припомнят визията им през 80-те години.

"Ще могат да ме видят в "Пътят към храма" с коса до раменете, слаб и със странна прическа и обеци.", разкри рокаджията пред "Music Space TV".

Във въпросния видео диск ще бъдат и по-новите самостоятелни клипове, които е правил Стенли като "Обсебен" и т.н.

Той сподели още, че макар да няма много поглед върху съвременната българска музика се радва, че поп-фолка у нас замира и по клубовете все по-често се канят по-млади изпълнители, които творят в стил R&B. 


Снимка https://www.google.bg/

понеделник, 21 януари 2013 г.

Ди Каприо си взима почивка от киното

Лео е решил, че след като в продължение на две години е участвал в три големи проекта е време да се отдаде на заслужен релакс.
Най-новия филм, в който участва известния актьор е "Django Unchained". Лентата се бори и за "Оскар". Тя е посочена за една от любимите на критиците. Освен това, скоро ще видим звездата на голямия екран в адаптацията на Франсис Скот Фицджералд "Великият Гетсби" и "Вълкът от Уолстрийт" с Мартин Скорсезе.

Ди Каприо обаче ще настоява пред продуценти, че след толкова ангажименти през годината ще има нужда от почивка. Феновете му ще трябва да почакат дълго време преди отново да го видят в действие.

Той призна пред немското издание "Билд": "Аз съм малко изцеден. Сега ще си взема дълга, дълга почивка."


Когато бил запитан за плановете му по време на творческата пауза, красавеца отговорил, че ще се отдаде на любовта си към околната среда и ще се фокусира върху това света да е малко по-добър.

По време на интервюто е станало ясно, че артиста знае малко немски език и практикувал от време навреме с колегата му от автро-немски произход
Кристоф Валц, с когото си партнират в "Django Unchained". 


Снимка - https://www.google.bg/

петък, 18 януари 2013 г.

Дензъл Уошингтън ще играе Обама?

Актьорът е любимец на президентското семейство. Самата първа дама на САЩ желае той да изиграе ролята на мъжа й в биографичен филм. 
Мишел Обама била голяма фенка на Дензъл. Тя призна, че за нея ще е голямо удоволствие чернокожия талант да влезе в образа на президента на Америка. 

На премиерата на "Flight" в британската столица артиста сподели, че се чувства поласкан от милите думи и предизвикателството. Той има един от най-стабилните бракове в Холивуд - 29 години и въпреки спекулациите от страна на папараци, Уошингтън категорично отрече, че може да се поддаде на евентуална любовна афера с първата дама.

Разбира се, журналистите не оставиха нещата така. Те го разпитаха как е реагирала жена му когато разбрала, че ще се играе алкохолик и наркозависим пилот в новия филм на Робърт Земекис. Дензъл се засмя и отговори: "Не съм й казал!"

58-годишния актьор, който беше придружен на червения килим от Кели Райли, не е имал шанс да разгледа Лондон, но след проявата обеща, че ще отдели време, за да похапне английска закуска. 
 
Уил Смит също може да се бори за мястото на президента Обама. Той самия след "Мъже в черно" няма притеснения, че ще бъде избран за ролята в лентата. 

Преди време Смит се пошегува, че нещото, по което си приличали с Барак били ушите.  "Хората виждат ушите. Те виждат, че и двамата имаме еднакви уши, така че аз съм най-естественият избор.", уверен е Уил.



Снимка - https://www.google.bg/

четвъртък, 17 януари 2013 г.

Бионсе ще пее на BRIT Awards

Певицата ще се включи в програмата на британските музикални награди. Освен нея на сцената ще се качат още One Direction, Mumford & Sons, Robbie Williams и Muse.
Изпълнителката ще е гост на годишната музикална церемония във Великобритания. На 20 февруари в Лондон ще бъдат събрани едни от най-популярните музиканти, които ще бъдат в очакване дали ще спечелят приз за работата си през изминалата година. 

Само няколко дни преди това Бионсе ще се завърне на сцената със нейното специално шоу, което е подготвила за публиката на американското Super Bowl XLVII.

Критиците са споделили мнението си пред вестник "The Sun": "Изпълнител от ранга на Бионсе да присъства на Брит наградите е огромен успех за организаторите. Тя е сред най-добрите живи поп артисти на планетата и ще представи много нови неща на публиката."

Последният път, когато звездата е участвала на въпросното събитие е било преди девет гоини. Тогава тя е била още в началото на соловата си кариера, пеейки "Crazy In Love". Експертите считат, че сега е подходящ момент певицата да се появи на проявата.

Жената на Джей Зи пусна последния си албум през 2011-та, а сега работи по петия си студиен проект. Появиха се слухове, че двойката е записала и дуетна песен. Медиите в Обединеното кралство припомнят, че последния концерт на красавицата в страната им е бил
по повод музикалния фестивал в Гластънбъри преди две години.

Организаторите вече потвърдиха кои британски изпълнители ще се включат в програмата. Все още обаче се обсъжда дали легендарните "The Rolling Stones" ще станат част от 
мегаспектакъла.



                                                                                  Снимка - http://www.google.bg/

сряда, 16 януари 2013 г.

Джъстин Тимбърлейк се завърна с гръм и трясък

След шестгодишно прекъсване от музиката, певеца се завърна с нов сингъл. Само за ден от него са продадени над 400 хиляди копия.
"Suit & Tie" е името на новата песен на Джъстин. В нея се включва и рапъра Джей Зи. Въпреки че в интернет все още не е публикувано официалното видео към парчето, а само аудиото, то стана истински хит сред меломаните.

Само за 24 часа след пускането на сингъла от Yahoo са отчели над 400 хиляди продажби. По този повод рапъра LL Cool J сподели мнението си, че колегата му никога не е напускал истински сцената. Факта обаче, че се създаде такава еуфория покрай новия му проект радва всички и най-вече феновете. 

"Suit & Tie" застава в момента на равни позиции с "I Knew You Were Trouble" на Тейлър Суифт. Ако продажбите на дуета продължат в същия темп за седмица те ще достигнат над един милион. 

Все още изпълнителят не е обявил дата за излизането на новия му албум. Експертите считат, че щом има такъв интерес към пилотната му песен, подобен бум ще има и за първата компилация на JT след шест години насам. 

Блондинът благодари на публиката в социалните мрежи, написвайки: "Просто се събудих и чух, че ние сме #1 в Itunes! Уау... Без думи. Благодаря ви, благодаря ви, благодаря ви! Тoлкова съм смирен от всичко това. Този ден се оказа твърде луд. Просто трябва да го кажа още един път на всеки един от вас, БЛАГОДАРЯ ВИ!"

Тук  можете да чуете въпросния хит: http://www.youtube.com/.



Снимка -  http://www.google.bg/

вторник, 15 януари 2013 г.

Сантра се завръща с "Нещо по-добро"

След близо десет години пауза, сега певицата се завръща на музикалната сцена със самостоятелен проект.
Изпълнителката е изключително развълнувана, че след толкова време може да представи нов, свеж продукт на публиката си. Сантра определя стила на "Нещо по-добро" като колаборация между R&B, фънк и електро-пънк. За аранжимента се е погрижил Светлин Къслев, а за текста е работила съвместно с рапъра Бобо. 

Видеото е направено от Bashmotion и е сниман в студио. Някои меломани са доста крайни в изказванията си, защото не могат да разберат каква е тази мода в почти всяко ново видео да присъстват илюминати.  Тук можете да гледате клипа и да си направите изводите сами : http://www.youtube.com/.  

Днес беше и официалната премиера на парчето в национален ефир. Певицата беше гост в сутрешния блок на Би Ти Ви, откъдето качи директно снимка в социалните мрежи. Тя самата сподели, че е голяма фенка на новите технологии и че идеята за клипа била да бъдат убити ярките цветове и да се създаде усещане за връщане в миналото - с по-толи, телесни цветове. "Исках визията да прилича на популярният сайт за споделяне на снимки Instagram", обясни Сантра. 

Любопитен факт, който малко хора сигурно знаят е, че истинското име на звездата е Сандра. Псевдонима й Сантра го измисля нейн колега. Тя записва песента си със Спенс "Не ме обичаш вече", когато е била на 16. През 2002-ра се появява и "Без теб", който е последния й самостоятелен сингъл. От тогава насам е записала общи проекти с Графа и Кристо и активно участва като водеща в "CLOSEUP" по Тhe Voice ТV.



Снимка - http://www.google.bg/

Тони и Рут с общ проект

Двете певици се обединиха в подкрепа на фондацията "И аз мога". Проекта е създаден изцяло с благотворителна цел.
Това е второто парче, което Тони подарява на "I can too". Преди време тя направи "How Long?". Сега поп певицата покани и другата нейна колежка - младата надежда на фънк, соул културата у нас - Рут Колева, да вземе участие в проекта.

“Break of Day” е дело на норвежкия продуцент и китарист Мадс Хауге, който е автор и на песента “Soulmate” на Наташа Бедингфийлд. За аранжимента на сингъла се погрижи Светлин Къслев. Клипа също е доста нестандартен и наподобяващ историята на Пинокио и неговия майстор Джепето. Идеята за видеото е на режисьора Адриана Янкулова. Дизайнерът Мила Атева пък предоставя своето ателие за снимачна площадка и отговаря за стайлинга на двете дами.  

Официалната премиера на видеото се състоя на 14-ти януари в столичен клуб. Освен готовия продукт гостите успяха да се насладят и на творчеството на пианиста Краси Тодоров.

Вчера в сутрешния блок на ТВ7 беше и официалната телевизионна премиера на парчето. Тук можете да видите цялото интервю с Тони и да чуете какви изненади готви на феновете си през 2013-та: http://tv7.bg/.

Днес певицата представи песента в ефира на Нова телевизия. Там стана ясно, че тя подкрепя младите изпълнители и освен на Рут е почитателка и на Дивна. По нейното мнение, един артист не е завършен, когато излезе от музикално риалити. Той се нуждае да придобие много качества и опит, за да бъде добър музикант. 


Тук можете да гледате готовия видеоклип на Тони и Рут: http://www.musicspace.bg/.



понеделник, 14 януари 2013 г.

Джейми Фокс отново в студиото

Музикантът започна работата по новия си албум. Той нае Kanye West, който да му помага с продуцирането. 
Актьорът, който наскоро участва в "Django Unchained" на Куентин Тарантино ще влезе в студиото след три години почивка. През 2010-та Джейми издаде "Best Night of My Life". Тогава най-големия хит от компилацията стана съвместната му песен с Kanye West "Gold Digger".

Пред британските медии Фокс споделя, че освен ролята му във филма, който е номиниран за "Оскар" тази година, работи и по няколко проекта с Kanye, Will.I.Am и други известни изпълнители.

Говори се, че певеца може да направи дует и с Бионсе. По повод слуха той нито отрече, нито потвърди за подобна колаборация. Единствено изрази мнението си, че тя е страхотна.

45-годишният всестранно развит талант има четири албума зад гърба си. "Unpredictable", който излезе през 2005-та беше на първо място в чартовете на US Billboard.

Преди години звездата си е партнирала с имената като Kanye, Джъстин Тимбърлейк, T.I. и Ne-Yo.




Снимка http://www.google.bg/

петък, 11 януари 2013 г.

Destiny's Child пускат албум с любовни песни

R&B групата ще зарадва феновете си с компилация от любовни парчета. Това ще бъде техния четвърти албум, който предстои да излезе в края на януари.
За събиране на толкова популярната момичешка банда се заговори още лятото на 2012-та. Тогава, както и сега се набляга на факта, че дамите са сложили на преден план соловите си кариери. 

Разбира се, в САЩ не са никак малко сайтовете, които започнаха да съобщават, че Destiny's Child се завръщат отново на сцената. Както знаете това вече обявиха Girls Around, а Spice Girls също скоро могат да изненадат приятно публиката с подобна новина. 

Това, което се знае до момента, е че триото е записало нова песен. Тя се казва "Nuclear" и е продуцирана от Pharrell Williams. Не е сигурно обаче дали откъсите от парчето са записани наведнъж с всички певици или всяка по отделно е записвала своята част. Все още няма данни за концерти или публични прояви на групата, така, че не може да се твърди със сигурност дали и кога изпълнителките ще се съберат отново заедно.

Самата Бионсе написа в сайта си: "Аз съм толкова горда да обявя първата авторска музика на Destiny's Child от осем години насам!". На 29 януари ще бъде пусната компилацията  "Love Songs", която ще съдържа песни като "Second Nature", "Now That She's Gone", "Emotion и "If You Love". 

Жената на Джей Зи обаче се вълнува повече за петия си студиен албум, отколкото за проектите с колежките си. Тя разкрива, че за него е работила с Pharrell, Timbaland, Justin Timberlake, The Dream. "Ние започнахме кариерите си през 90-те, когато R&B беше най-харесвания жанр. Всички искаме да си върнем това чувство, което музиката ни даваше.", допълва Бионсе. 


Снимка http://www.google.bg/

четвъртък, 10 януари 2013 г.

Вижте кои са номинираните за наградите "Оскар"

Церемонията по раздаването на 85-те награди ”Оскар” ще се състои на 24-ти февруари в Лос Анджелес. Водещ на церемонията ще бъде режисьора Сет Макфарлан.
Общият брой на категориите са 24, а в тях се борят над 100 имена на филми, актьори, режисьори и т.н. За момента като любими на Академията проекти се очертават “Линкълн“, “Враг номер едно“, “Арго“ и “Животът на Пи“. Разбира се, най-очаквано Даниел Дей-Луис получи номинация за “Най-добър актьор в главна роля”, който изигра президента Ейбрахам Линкълн в едноименната лента.

Любопитното е, че Кувенжане Уолис, която е едва на девет години беше отличена като най-младата актриса и е номинирана за “Най-добра актриса” за ролята й в ”Зверовете от дивия Юг”. Ан Хатауей пък може да вземе приза за “Най-добра поддържаща актриса” за изпълнението си в мюзикъла “Клетниците”.

Ето и пълния списък с номинираните:

Най-добър филм:
“Зверовете от дивия Юг”
“Наръчник на оптимиста“
“Враг номер едно“
“Линкълн“
“Любов”
“Арго“
“Джанго без окови“
“Животът на Пи“
“Клетниците“

Най-добър актьор в главна роля:
Даниел Дей-Луис - “Линкълн“
Брадли Купър - “Наръчник на оптимиста“
Хю Джакман - “Клетниците“
Хоакин Финикс - “Майсторът“
Дензъл Уошингтън - “Полет“

Най-добра актриса в главна роля:
Джесика Частайн - “Враг номер едно“
Дженифър Лоурънс - “Наръчник на оптимиста“
Еманюел Рива - ”Любов”
Кувенжане Уолис - ”Зверовете от дивия Юг”
Наоми Уотс - “Невъзможното“

Най-добър актьор в поддържаща роля:
Алън Аркин - “Арго“
Робърт де Ниро - “Наръчник на оптимиста“
Филип Сиймур Хофман - “Майсторът“
Томи Лий Джоунс - ”Линкълн”
Кристоф Валц - “Джанго без окови“

Най-добра актриса в поддържаща роля:
Ейми Адамс - “Майсторът“
Сали Фийлд - “Линкълн“
Ан Хатауей - “Клетниците“
Хелън Хънт - ”Сесиите”
Джаки Уийвър - “Наръчник на оптимиста“

Най-добър режисьор:
Майкъл Ханеке – ”Любов”
Анг Лий – “Животът на Пи“
Дейвид О. Ръсел - “Наръчник на оптимиста“
Стивън Спилбърг - “Линкълн“
Бен Зейтлин - ”Зверовете от дивия Юг”

Най-добър оригинален сценарий:
Майкъл Ханеке – ”Любов”
Куентин Тарантино - “Джанго без окови“
Джон Гейтинс - “Полет“
Уес Андерсън и Роман Копола – ”В царството на пълнолунието”
Марк Боал - “Враг номер едно“

Най-добър адаптиран сценарий:
Крис Терио – “Арго“
Луси Алибар и Бен Зейтлин - ”Зверовете от дивия Юг”
Дейвид Магий - “Животът на Пи“
Тони Къшнър - “Линкълн“
Дейвид О. Ръсел - “Наръчник на оптимиста“

Най-добър анимационен филм:
“Храбро сърце“
“Франкенкуче“
”ПараНорман”
”Пиратите! Банда неудачници”
“Разбивачът Ралф“

Най-добър чуждоезичен филм:
“Любов“ - Австрия
”Вещица на войната” – Канада
”Не” – Чили
“Кралска афера“ – Дания
“Кон-Тики“ – Норвегия

Най-добро операторско майсторство:
Шиймъс Макгарви - “Ана Каренина“
Робърт Ричардсън - “Джанго без окови“
Клаудио Миранда - “Животът на Пи“
Януш Камински - “Линкълн“
Роджър Дийкинс – ”007 координати: Скайфол”

Най-добър монтаж:
Уилям Голденбърг - “Арго“
Тим Скуеърс - “Животът на Пи“
Майкъл Кан - “Линкълн“
Джей Касиди и Криспин Стрътърс - “Наръчник на оптимиста“
Дилън Течнър и Уилям Голденбърг - “Враг номер едно“

Най-добра сценография:
Сара Грийнууд и Кейти Спенсър - “Ана Каренина“
Дан Хена, Ра Винсънт и Саймън Брайт – ”Хобит: Неочаквано пътешествие”
Ийв Стюарт и Ана Робинсън - “Клетниците“
Дейвид Гропман и Ана Пинок - “Животът на Пи“
Рик Картър и Джим Ериксън - “Линкълн“

Най-добри костюми:
Жаклин Дюран - “Ана Каренина“
Пако Делгадо - “Клетниците“
Джоана Джонстън - “Линкълн“
Ейко Ишиока – ”Огледалце, огледалце”
Колиин Атууд - ”Снежанка и ловецът”

Най-добър грим:
”Хичкок”
”Хобит: Неочаквано пътешествие”
“Клетниците“

Най-добра оригинална музика:
Дарио Марианели – “Ана Каренина“
Александър Деспла - “Арго“
Майкъл Дана - “Животът на Пи“
Джон Уилямс – “Линкълн“
Томас Нюмън – “007 координати: Скайфол”

Най-добра оригинална песен:
”Да преследваш леда” – ”Before my Time”, дело на Джей Ралф
“Клетниците“ – ”Suddenly”, дело на Хърбърт Крецмър и Ален Бубил
“Животът на Пи“ – ”Pi’s Lullaby”, дело на Майкъл Дана и Бомбей Джейшрий
”007 координати: Скайфол” - “Skyfall“, дело на Адел и Пол Епуърт
“Приятелю, Тед” – ”Everybody Needs a Best Friend”, дело на Уолтър Мърфи и Сет Макфарлан

Най-добър звук:
“Арго“
“Клетниците“
“Животът на Пи“
“Линкълн“
”007 координати: Скайфол”

Най-добър монтаж на звукови ефекти:
“Арго“
“Джанго без окови“
“Животът на Пи“
”007 координати: Скайфол”
“Враг номер едно“

Най-добри визуални ефекти:
”Отмъстителите 3D”
”Хобит: Неочаквано пътешествие”
“Животът на Пи“
”Прометей”
”Снежанка и ловецът”

Най-добър документален филм:
”Пет счупени камери”
”Пазачите”
”Как да оцелееш при чума”
”Невидимата война”
”Търсенето на захарния човек”

Най-добър късометражен документален филм:
”Невинен”
”Царски точки”
”Понеделници при Расин”
”Отворено сърце”
”Изкупление”

Най-добър късометражен анимационен филм:
”Адам и Кучето”
”Прясно гуакамоле”
”Презглава”
”Човекът с листовете”
“Семейство Симпсън: Най-дългата забавачка”

Най-добър късометражен игрален филм:
”Асад”
”Момчетата бузкаши”
”Вечерен час”
”Смъртта на сянката”
”Хенри”
Снимкаhttp://www.google.bg/

сряда, 9 януари 2013 г.

Slash надъхва публиката пишейки на български

Легендарният музикант ще посети страната ни за първи път. Той определено се вълнува от този факт. В социалните мрежи китариста публикува постове на български език.
Бившият музикант от "Guns N' Roses" ще свири в столичната зала "Фестивална" на 4 февруари. Билети за проявата е продават в няколко категории: "Fan Pit" - 80 лв., седящи места - 70 лв., правостоящи места - 60 лв. До този момент са останали налични само местата за седящи и правостоящи. Можете да разгледате картата на залата тук: https://shop.ticketpro.bg/bg/.

Шоуто на звездата в България ще е част от европейското й турне. Меломаните ще могат да чуят песните от последния албум на Слаш "Apocalyptic Love". Рокерът ще се качи на една сцена заедно с Майлс Кенеди - вокал, Брент Фиц - барабани и Тод Кърнс - бас. 

Китаристът е рекламно лице на световноизвестната марка за китари "Гибсън Лес Пол" и притежава около 300 ръчно изработени инструмента. 

Въпреки хилядите концерти зад гърба си Слаш, който е родом от Англия, не спира да се вълнува като става дума за среща с публиката. Той самия написа послание до българските си фенове месец преди да дойде у нас: "Хей, България, идвам за  моя първи концерт във вашата страна на 4 февруари в зала Фестивална. Елате и преживейте едно страхотно Rock n Roll шоу!!" За ден публикацията събра над 1300 харесвания, 370 споделяния и 100 коментара. 


Снимкаhttp://www.google.bg/

вторник, 8 януари 2013 г.

Новите проекти на Лео

Освен кулинарното предаване, което води по ТВ7 италианеца не спира да се занимава с музика. Скоро ще излязат и най-новите му песни, които се очаква отново да станат хитове.
Преди време момчето, което стана симпатично на цяла България от участието си в "Биг Брадър" записа песен с Део и тя стана доста популярна. Миналото лято обаче медиите и клубовете не спираха да въртят парчето му с Играта "Айде на морето". След него последва и "Уикенд".

Преди седмици беше пуснато видеото на "Яко парти". Това може да се каже, че е първия самостоятелен проект на чужденеца. В клипа се снима и "Мис България 2012" Габриела Василева. Идеята на продукцията била да се покаже на младите хора, че може да правят купон и без употребата на наркотици. Към това призовава и самия изпълнител постоянно в социалните мрежи. През свободното си време той обича да спортува и най-вече да играе футбол с приятели.

По радиата вече се върти съвместната песен на Лео и Йоана Дарк "Сто неща", която по мнението на певеца ще стане голям хит през летните дни. Видеото е готово и скоро ще бъде излъчено и по телевизионните музикални канали у нас.

Пред "Music Space TV" чаровния италианец сподели, че заедно с Део, Рафи и Играта готвят общ проект. Меломаните могат да очакват и дуета само с Део, който ще е в рага стил и ще е забавен. Момчетата вече са записали част от песента в студио.


Снимка - http://www.google.bg/

понеделник, 7 януари 2013 г.

Fengi & MadBasta дебютираха на музикалната сцена

Момчетата, които от няколко години се занимават с музика, издадоха първия си клип. В него участват и други известни варненски музиканти.
Ясен Цеков - Fengi и Ангел Иванов - MadBasta са успешно рап дуо, което до момента е популярно в ъндърграунд средите на Морската ни столица. Това обаче се очаква да се промени през тази година. 

В края на 2012-та излезе дебютното видео на момчетата. То носи името "Още утре" и в него се говори за това, че от следващия ден те ще живят с една идея по-примерен и целесъобразен живот.

В клипа участват основно техни приятели и познати. Варненският рапър Димчоу се появява в една от сцените, Roelant Hollander и DJ Jijo също съпортват проекта и му придават фънк, дръм енд бейс и джаз звучене.

Режисьор на видеото е Денис Тодоров, а ефектите и цветовите корекции са дело на Гриша Струнджев. Иванета Ковачева се е погрижила за графиния дизайн. Записите и мастеринга са осъществени в "Студио 21" във Варна.

На следващия линк можете да гледате готовия продукт: http://www.youtube.com/. Това е и фен страницата на дуото във фейсбук: https://www.facebook.com/.



Снимка https://www.facebook.com/

петък, 4 януари 2013 г.

Наоми Кембъл беше жестоко нападната

Супермоделът получи разкъсано сухожилие на крака, след като е била жестоко нападната и ограбена на една парижка улица миналия месец.
Инцидентът станал докато красавицата се опитвала да си хване такси. До скоро тя беше с гипс на крака. За всички беше мистерия какво се е случило докато самата британка не разкри, че е станала жертва на бандити в Париж.
 
Свидетел разказал пред вестник "Ню Йорк Пост следното:"Беше ужасяващо. Наоми е уверена, че нападателят я наблюдавал и изчакал момента докато не била съвсем сама. Крака й пострада, тъй като беше жестоко избутана на земята. Тя, разбира се, беше разбираемо много разстроена и стресирана.''

Не е известно какво точно са откраднали от звездата. Тя смята, че крадците са искали скъпите й бижута, които е носила тогава.

Приятелят й, който е
милиардер, веднага е изпратил частен самолет, за Колорадо, където тя е била прегледана от един от най-добрите ортопедични хирурзи в света.
 

Кембъл е ползвала инвалидна количка и патерици, за да се придвижва след нападението, а Владимир й назначи лична охрана. 


 Снимка - http://www.google.bg/

четвъртък, 3 януари 2013 г.

Албума на Адел "21" е най-търсения за 2012-та

За втора поредна година компилацията на британката е най-желана от  меломаните. Това съобщава "Ню Йорк Таймс".
Вторият студиен албум на Адел беше най-търсения на пазара за 2011г. Тогава от него бяха продадени 5,8 милиона копия само в САЩ. Сега през 2012-та изглежда, че талантливата певица ще повтори личния си рекорд. За изминалата година са изкупени още 4,4 милиона дискове. Общата стойност за двете години от продадени нейни cd-та е 10,2 милиона. Освен всичко останало тя стана и майка за първи път.

На второ място по продажба на албуми е Тейлър Суифт, чийто албум "Red" е продаден в 3,1 милиона копия, тъй като той е излязал през октомври. Това са само два-три месеца преди края на годината, което от своя страна говори, че от чисто времево превъзходство кънтри звездата не успя да спечели над британката.

Продажбите от албумите на One Direction съвпадат с тези на
Тейлър. И двете компилации "Up All Night" и последния им албум "Take Me Home", успяха да влязят в петицата по най-многобройни продажби - съответно с 1,6 и 1,5 милиона записа. Това прави Суифт и гаджето й, който е член на момчешката банда, една от най-известните и богати поп двойки в света.



Снимка - http://www.google.bg/