понеделник, 29 февруари 2016 г.

Най-накрая Леонардо ди Каприо взе "Оскар"

Въпреки скучната на пръв поглед церемония и на фона на шестте приза за "Mad Max: Fury Road" днес всички говорят за това, че Лео най-после взе статуетка за главна мъжка роля. 
Час и половина преди официалният старт на проявата видяхме пристигащите на Червеният килим. Тази година хит при жените безспорно бяха дълбоките V-образни деколтета и голите гърбове. Сред дамите най-стилни бяха Cate Blanchett, Lady Gaga и Naomi Watts, а сред господата Eddie Redmayne и Leonardo DiCaprio.

88-то издание по връчването на наградите на Академията за филмови изкуства и науки продължи близо четири часа. Негов водещ беше комедийния актьор Chris Rock. Несъмнено скандала седмици преди събитието, че няма номинирани чернокожи артисти за "Oscar" беше основната тема на вечерта. 

"Искам да отнемa малко време, за да аплодиратe всички мои цветнокожи актьори и актриси тази вечер. Тази вечер не трябва да се пренебрегва неуморната работа и усилията, които влагате в този занаят. Тези проблеми днес в крайна сметка стават стари проблеми. Нека не позволим на този въпрос на многообразие да ни победи.", заяви Kevin Hart минути преди да обяви изпълнението на The Weeknd. Освен канадецът своите проекти представиха още Sam Smith, Lady Gaga и Dave Grohl. 

"Mad Max: Fury Road" си тръгна с цели шест статуетки - за костюми, грим и прически, продуктивен дизайн, монтаж, звук и звуков монтаж.

"Spotlight" бе отличен за най-добър филм и оригинален сценарий. "The Revenant" спечели награда за режисура, операторско майсторство, главна мъжка роля. 

С усмивка на лице и бурни аплодисменти Лео се качи на сцената на "Dolby Theater", за да вземе своя първи "Oскар" в кариерата си. Той благодари на екипа, с който е работел по "The Revenant", на близките и приятелите си. Актьорът отдаде почит на човека, с който е направил първия си филм, както и на Martin Scorsese за уроците по сценично присъствие. Kate Winslate през сълзи слуша речта на парньора си в "Titanic".""The Revenant" е филм за връзката между човека и света на природата. Свят, който както ние всички усетихме през 2015-та, беше сполетян от най-горещата година в своята история. Екипът на филма беше принуден да се премести до южния край на планетата, само и само да намери сняг. Промяната в климата е реалност, която се случва тук и сега. Тя е най-неотложната за решаване заплаха, изправена пред човешкия вид и е нужно да работим заедно и да спрем с отлагането. Трябва да подкрепим тези световни лидери, които не слугуват на замърсяващата индустрия, а говорят от името на човечеството, на коренните жители, на милиардите хора в неравностойно социално положение, на ония, дето ще бъдат най-засегнати от случващото се. Заради децата на нашите деца и заради всички хора, чийто глас е заглушаван от политиката на безкрайна алчност. Благодаря ви за изключителната награда тази вечер. Не я считам за някаква неотменима даденост. Нека не считаме и че планетата ни е дадена за вечно ползване. Благодаря много.", каза американеца. 


Ето всички победители на "Oскари" 2016:

"Най-оригинален сценарий" - "Spotlight", Josh Singer, Tom McCarty
"Най-добър адаптивен сценарий" - "Big Shot", Charles Randolph, Adam McKay
"Най-добра поддържаща женска роля" - Alicia Vikander, "The Danish Girl"
"Костюмен дизайн" - Jenny Beavan, "Маd Max: Fury Road"
"Продуктивен дизайн" - Lisa Thompson, Colin Gibson, "Маd Max: Fury Road"
"Грим и прически" - Lesley Vanderwalt, Elka Wardega, Damian Martin, "Маd Max: Fury Road"
"Операторско майсторство" - Emmanuel Lubezki, "Тhe Revenant"
"Монтаж" - Margaret Sixel, "Маd Max: Fury Road"
"Звуков монтаж" - Mark Mangini, David White, "Маd Max: Fury Road"
"Звукови ефекти" - Chris Jenkins, Gregg Rudloff, Ben Osmo, "Маd Max: Fury Road"
"Визуални ефекти" - "Ex Machina", Andrew Whitehurst, Paul Norris, Mark Ardington, Sara Bennett
"Най-добър анимационен късометражен филм" - "Bear Story"
"Най-добър анимационен филм" - "Inside Out"
"Най-добра поддържаща мъжка роля" - Mark Rylance, "Bridge of Spies"
"Най-добър документален късометражен филм" - "A Girl in the River: Price of Forgiveness"
"Най-добър документален филм" - "Amy"
"Най-добър филм" - "Spotlight"
"Най-добър актьор в главна мъжка роля" - Leonardo di Caprio, "The Revenant"
"Най-добра актриса в главна женска роля" - Brie Larson, "The Room"
"Най-добър режисьор" - Alejandro Inarritu, "The Revenant"
"Най-добър чуждоезичен филм" - "Son of Saul", Hungary
"Най-добра оригинална музика" - "The Hateful Eight"
"Най-добра песен от филм" - "Writing's On The Wall", Sam Smith, "Тhe Spectre"
"Най-добър игрален късометражен филм" - "Stutterer"




Снимка - https://www.google.com

петък, 26 февруари 2016 г.

Спенс прави студио в хижа на "Витоша"

Рапърът подготвя специален концерт в "Sofia Live Club", в който ще се включат Goodslav, Дичо и Белослава. Освен това "Spens Live Band" ще забие с четири МС-та.
На 27-ми февруари Спенс ще излезе за втори път официално на една сцена с бенда си, а по време на паузата публиката ще стане свидетел на freestyle battle. Изпълнителят е категоричен, че до този момент не е правен подобен тип битка у нас. 

Спенснята допълва, че за тази година планира да издаде нови клипове, както и третия си студиен албум. Работното му заглавие е "Dissniland". Плюс това той със сигурност ще продуцира компилация и на талантливия Homelesz. След затварянето на "Снайпер рекърдс" през 2005-та плевенчанина  създава лейбъла "Сам Съм Си Рекърдс" (СССР).

"Българският рап и българският футбол имат един и същи проблем – липсва детско-юношеска школа. Така че искам да развия рап занималнята, която стартирах през 2013 година в нашия "Клуб 180" в рап школа.", споделя рапъра пред "VIBES". 

Любопитното е, че легендата на хип-хопа в България оборудва две помещения в хижа на "Витоша", които иска да се превърнат в студио. На този етап той репетира там с групата си, с която свирят от скоро заедно. "Много е вдъхновяващо в планината, в гората, до реката. И най важното – няма хора. Така че ако дойде един надъхан артист там да не иска да си тръгне след месец.", допълва още Станислав Найденов.



Снимка - https://www.facebook.com/

четвъртък, 25 февруари 2016 г.

Вижте победителите в "Brit Awards" 2016

Съвсем очаквано Adele си тръгна с най-много статуетки от събитието вчера. Amy Winehouse и David Bowie получиха посмъртно призове съответно за "Най-добър женски артист" и "Британска икона".
Миналата година Bay спечели наградата на критиците за дебютния си албум "Chaos and the Calm". На церемонията през 2016-та James взе статуетка за британски мъжки солов артист. Музикантът бе номиниран и за "Албум на годината" и "Британски сингъл". 

Adele обаче грабна призове в категориите "Британски женски солов артист", "Британски сингъл" за "Hello", "Британски албум на годината" за "25". 

"Years & Years" бяха сред номинираните за пробив и група на годината. Хитът им "King" беше в битката за най-добър британски сингъл и видео.

Проектите на Jess Glynne и Calvin Harris "Hold My Hand" и "How Deep Is Your Love" бяха номинирани в категориите за сингъл и видео. Диджеят се бори и за наградата за мъжки солов артист, а дамата се надпреварваше за британски пробив. 

Mark Ronson, Jamie xx, "Florence + the Machine", "Coldplay", Ed Sheeran, Ellie Goulding, "Little Mix" и "One Direction" имаха по общо по две номинации. 

Rihanna и Drake вдигнаха публиката на крака с горещо изпълнение на най-новата си колаборация "Work". Песента е част от последния албум на певицата "Anti". Justin Bieber пък помоли феновете да не го идолизират прекалено, защото не иска да ги разочарова. 

Ето ги всички печеливши от "Brit Awards" 2016:

"Британски мъжки солов артист" - James Bay
"Британски женски солов артист" - Adele
"Британска група" - "Coldplay"
"Британски пробив" - "Catfish And The Bottlemen"
"Британски продуцент на годината" - Charlie Andrew 
"Британски сингъл" - Adele - "Hello"
"Британски албум на годината" - Adele "25"
"Британско видео" - "Оne Direction" - "Drag me down"
"Meждународен мъжки солов артист" - Justin Bieber 
"Meждународен женски солов артист" - Bjork
"Международна група" - "Tame Impala"
"Награда на критиците" - Jack Garratt
"Глобален успех" - Adele 




Снимка - https://www.google.com

сряда, 24 февруари 2016 г.

Венета Райкова посвети книга на звездите

Четивото ще излезе на пазара на 8-ми март и ще е първата книга таблоид у нас. Родните знаменитости вече се чудят да не би случайно да се окажат герои в новият проект на журналистката.
"Триумфът на кучките" е името на книгата на Венета, която не случайно ще може да бъде закупена в Международния ден на жената. В романа се разказва за реални личности зад измислени герои. Райкова ще опише живота на звезди от позицията си на вътрешен човек и предлага на читателите да надникнат зад затворените врати на спалните им.

В четивото се говори за три силни жени със звездни съдби, белязани от редица изпитания и голяма любов. Ще стане дума още за отношенията между мъжете и жените, за житейските избори, които правим и разбира се за власт, слава, любов, секс и пари. Виктория е водещ на вечерно предаване с висок рейтинг, Габриела е бивша мис, омъжена за футболист, а Александра е фолк любимката на народа. Три близки приятелки с техните любовни приключения и падения и всичко е на фона на лъскавата илюзия, наречена "български шоубизнес".

Самата блондинка е изключително развълнувана и признава, че дълго време е обмисляла идеята преди да я реализира. Още преди две години водещата на предаването "Горещо" получила предложение да направи скандални разкрития за популярните лица в България, но момента не бил подходящ. Сега тя решава да изненада всички с проекта си, а не са малко онези, които се молят да не са попаднали сред писанията й. Цената на книгата е 15 лева и е дело на издателство "Ентусиаст". 

"Нещо ще се случи на 8-ми март!!! Цялата истина за моя роман... Нека ги държим в напрежение още малко... Книгата ще е в книжарниците и вече нищо няма да е същото...", заканва се във фейсбук дамата от Попово.




Снимки - https://www.facebook.com/
Колаж - "Импулс"

вторник, 23 февруари 2016 г.

Любо подготвя мащабен концерт

Изпълнителят разкри, че след клубните участия следващата стъпка била реализирането на подобен концерт. Събитието е планирано за 9-ти юни в зала 1 на НДК. 
Киров беше специален гост на Диана Любенова в "Тази сутрин", където поговори за бъдещите си проекти. Той поясни, че "Легендите" се наричат така понеже песните, които представят са такива, а не самите музиканти. 

"Такъв голям концерт винаги е бил логична следваща стъпка след като клубовете вече не могат да съберат хората, които идват на нашите лайфове с бандата. Мои приятели и хора, които вярват в мен ми казаха, че е време да го направя. Не съм взел аз това решение. То идва органично в пътят ми. Смятам, че мога да събера 3 хиляди човека, на които да изпея тези песни, които ги пея доста дълго време.", заяви Любо по "Би Ти Ви". 

Певецът уточни, че иска хората да дойдат заради песните, които е написал през годините. Той обеща много изненади и гости, но няма да каже предварително имена. "Концертът ще е голям, ще е на живо с музикантите маестро Живко Петров, Ангел Дюлгеров - китара, ударни - Калин Вельов и беквокалисти. Ще има и гости, но не искам да ги издавам.", допълни поп иконата на българската музика.

Феновете ще имат възможност да се насладят на хитове от времето, когато изпълнителят беше част от група "Те", както и на последните му солови проекти. Освен това меломаните за първи път ще чуят и най-новият сингъл на Любо, който се подготвя в момента. 

Любопитното е, че плевенчанина до ден днешен се притеснява, когато стъпи на сцена. "Смятам, че сега се притеснявам даже повече, отколкото преди. Мисля, че има логика в това. Ако си дебютант и се изложиш никой няма да запомни. Ако се прецакаш след 16, 20, 30 години е по-отговорно. Треската показва, че ти пука, че не ти е безразлично, че не си в инерцията на това, което се нарича занаят.", сподели още Киров.



Снимка - https://www.google.com

понеделник, 22 февруари 2016 г.

Lady Gaga: Цялата ми кариера е посветена на David Bowie!

Певицата почете паметта на покойния музикант по време на наградите "Grammy" преди седмица. В своето последно интервю Gaga споделя, че той е променил гледната й точка за всичко в живота.
Дамата представи най-големите хитове на David облечена като Aladdin Sane. Тя призна, че се е възхищавала на звездата от ранна възраст. 

"Имам чувството, че цялата ми кариера е един трибют към David Bowie. Бях на 19 години и видях обложката на албума му "Aladdin Sane". Това промени завинаги моята представа за всичко. Тази снимка промени живота ми.", споделя изпълнителката пред "NPR". 

29-годишната американка си спомня с умиление за момента, когато внимателно е поставила винила върху грамофона. Той бил подпрян върху котлона в малкия й апартамент, в който е живеела тогава и е слушала за първи път "Watch That Man".

"Това беше просто началото или раждането на моят артистичен образ. Започнах да се обличам по-изразително. Започнах да ходя в библиотеката и да търся повече книги за изкуство. Вземах уроци по история на изкуството. Участвах в банда.", обясни още лейдито. 

"Вие виждате или срещате музикант, който има нещо в себе си от друга планета или време. Това те променя завинаги. Вярвам, че всеки го има това нещо. В живота на всеки артист е имало време, когато е бил дете и си е казал: "Добре, сега вече знам кой съм."", допълва красавицата. 

Bowie почина само два дни след като навърши 69 години. На 8-ми януари той пусна и последния си албум "Blackstar". Легендата не успя да пребори рака на черния си дроб. 



Снимка - https://www.google.com

петък, 19 февруари 2016 г.

Поли Генова ще ни представя на "Евровизия"

Певицата лично съобщи новината в социалните мрежи. Видимо развълнувана тя помоли феновете да й стискат палци. Конкурсът ще се проведе в Стокхолм през май. 
Всички чуждестранни информационни агенции приветстваха завръщането на нашата участничка, която се качи за първи път на сцената на "Евровизия" през 2011-та в Дюселдорф с песента "На инат". 

Освен това Поли се справи страхотно и като водеща на Детската Евровизия миналата година, която се състоя в София. Малко след събитието изпълнителката спечели отличието "Eurostar Awards" в интернет платформата "Ойко таймс". След тази награда ръководството на "БНТ" се е спряло отново на блондинката и тя ще е българският представител в 61-то издание на конкурса.

В момента Генова подготвя парчето, с което ще се представи на музикалния форум. Поради финансови ограничения тази година медията няма да организира национална селекция за избор на песен. Изпълнителният продуцент на конкурса у нас Йоана Левиева - Сойър обясни, че в последния момент телевизията е решила, че страната ни ще се включи в проявата. По думите й членовете на Европейския съюз за радио и телевизия имат правото сами да преценят по какъв начин ще бъде избран изпълнителят и песента му. 

"Евровизия" 2016 ще се проведе в шведската столица от 9-ти до 14-ти май. Музикалното събитие ще събере над 40 представителя от различни държави. Организаторите съобщават, че над 200 милиона зрители гледат на живо песенната надпревара.

Чаровната певица, която наскоро имаше рожден ден, посвети новата си татуировка на "Бон-бон". Именно от там тя стартира кариерата си. По всичко си личи, че усмихнатото момиче на българската поп музика не е забравила този факт и пази топли чувства от онова време.



Снимка - https://www.google.com

четвъртък, 18 февруари 2016 г.

Живко Петров: Търся вдъхновение във всичко!

Маестрото и музикантите Димитър Семов и Веселин Веселинов тръгнаха на междуградско турне. По време на обиколката те ще представят новият си съвместен албум "Всяка зима по същото време".
От 17-ти до 25-ти февруари Живко Петров трио ще зарадват феновете на джаза във Велико Търново, Русе, Варна, Бургас, Пловдив и София. Повече информация за местата, където ще свирят можете да откриете тук: http://www.jivkopetrov.com/.

По думите на маестрото последния албум на формацията е по-разгърнат стилово. "В него като влияние има освен джаз, класика, поп, рок. Квартет гостува в почти всички пиеси. Интересното е, че и Веселин Веселинов - Еко е написал няколко пиеси. Вече албума е по-цветен. Първият албум беше по-еднотипен.", разкрива Петров за "BiT TV".

Почитателите на Белослава веднага биха направили връзка между "Всяка зима по същото време" и песента й с Орлин Павлов "Всяка година по същото време". Не е тайна, че певицата работи дълги години с пианиста. Бихме казали, че идеята за името на компилацията и зимното турне на JP3 е изключително оригинална.

Живко е трето поколение музикант. Той е знаел от малък, че трябва да се занимава с музика. "Бях и футболист. Треньорът на отбора беше казал, че съм страхотен и трябва да продължа да се занимавам с футбол. Майка ми му отговори: "Когато твоят син стане музикант, тогава и моят ще стане футболист."", споделя с усмивка великотърновския талант. 

Маестрото признава, че вдъхновението се намира с много работа. "Сядаш на пианото и започваш да търсиш. Понякога се раждат неща - мигновено. Аз съм имал само два такива случая. Търся вдъхновение във всичко, което ме заобикаля. Търся красотата навсякъде, във всеки човек.", допълва още той. 



Снимка - https://www.facebook.com/

сряда, 17 февруари 2016 г.

Ангел със специален концерт

От една година изпълнителят не е част от лейбъла "Virginia Records". Той вече издаде четири самостоятелни сингъла, а навръх 23-тият си рожден ден ще направи събитие с участието на много гости, приятели и близки. 
Много от вас го познават от предаването "X Factor" и го свързват с дуетната му половинка Моисей. Ангел е работел и с Dexter, Pavell и Venci Venc', но пътищата им поне в професионален план се разделят. Той реализира няколко проекта, които са доста по-различни като жанр от това, което е записвал с гореспоменатите си колеги.

Точно в Денят на влюбените излезе най-новият му сингъл "Неделя сутрин". Можете да го чуете тук: https://www.youtube.com/.

На 18-ти февруари в "Sofia Live Club" всички фенове ще могат да се насладят на първият самостоятелен концерт на Ковачев. "Преди няколко месеца си говорих с моят мениджър Владислав Стоянов. Той ми даде идеята понеже на 18-ти имам рожден ден да го съчетаем с концерт - хората да видят какво правя. А аз смятам, че до известен смисъл се откроява от това, което съм правел до момента. Това ще е като нова година, ново аз.", каза Ачо по време на гостуването си в "Преди обед" по "Би Ти Ви". 

Бендът на певеца се състои от: Васил Крумов – електрическа китара, Христо Михалков – бас китара, Стю Иванов – барабани, Мартин Йотов – тромбон, Георги Стойков – тромпет и Венда Беспалова – цигулка. Музикантите ще представят десет авторски парчета, както и оригинални аранжименти на Justin Timberlake, Ed Sheeran, Kendrick Lamar, "Coldplay" и други. 

Специален гост-музикант ще бъде Девора Ковачева, с която ще изсвирят няколко парчета в акустичен вариант с китара и арфа. Георги Николов - фронтмен на групата "R.T.F.", с когото Ангел записа последното си парче "Празнуваме" също ще е сред изненадите, които рожденика е подготвил за близките и почитателите си. 

"Ангелсон утре гостува в предаването "Купон на Изток от Рая", по радио ДАРИК, от 20:30! :) С мен ще е и Vaseto Krumov, с когото ще ударим акустично няколко трака! Да настроите честотите, ако ви се слуша предконцертнооо!^^", написа днес таланта в личния си профил във фейсбук.



Снимка - https://www.google.com

вторник, 16 февруари 2016 г.

Kendrick Lamar, Taylor Swift и "Alabama Shakes" спечелиха най-много "Grammy"

Mузикантите станаха големите победители на събитието в Л.А. Тази година в основата на наградите бяха трибютите към покойните David Bowie, Glenn Frey, Maurice White, B.B. King и Lemmy Kilmister.
Kendrick Lamar грабна призове за "Най-добро рап изпълнение", "Най-добра рап песен" за "Alright" и "Най-добра рап колаборация" за "These Walls", където си партнира с Bilal, Anna Wise, Thundercat. След това той спечели статуетка и за "Най-добър рап албум" за "To Pimp A Butterfly".

Групата "Alabama Shakes" взе награда за "Най-добро рок изпълнение", "Най-добра рок песен", а именно "Don't Wanna Fight" и "Най-добър алтернативен албум" за "Sound & Color". 

Taylor Swift си тръгна с три отличия като най-пристижното беше "Албум на годината" за "1989". Така певицата стана първата жена, която печели тази награда два поредни пъти. Американката каза: "Искам да кажа на всички млади жени, че ще има хора по пътя, които ще се опитат да подбиват вашия успех или да вземат кредит за вашите постижения, но ако просто се съсредоточите върху работата си и не позволите тези хора да ви отклонят някой ден, когато отидете там, където сте искали ще се огледате и ще знаете, че вие и хората, които обичате са ви поставили там и това ще е най-прекрасното чувство на света. Благодаря ви за този момент.". Медиите в САЩ веднага разпространиха слуха, че изпълнителката е визирала в речта си за Kanye West, който наскоро обяви, че той я направил известна. 

Както вече казахме 58-то издание "Grammy" премина под мотото на трибютите. Jackson Browne, Don Henley, Bernie Leadon, Joe Walsh и Timothy Schmit почетоха паметта на Glenn Frey. Stevie Wonder и "Pentatonix" представиха "Earth, Wind & Fire" и така всички се сетиха за Maurice White. Gary Clark, Jr, Bonnie Raitt и Chris Stapleton изсвириха парче на B.B. King, а Johnny Depp, Alice Cooper и бандата им "The Hollywood Vampires" изпълниха "As Bad as I Am" и "Ace of Spades" на "Motorhead" и така отдадоха почит към покойния Lemmy Kilmister. Lady Gaga и Nile Rodgers направиха микс от песни на David Bowie. Документалният филм посветен на Amy Winehouse "Amy" пък бе избран за "Най-добър музикален филм". 

На сцената се качиха още The Weeknd, Gwen Stefani, Adele, Pitbull. Музикантът взриви публиката с шоуто си, а заедно с него бяха Joe Perry, барабаниста Travis Barker, Robin Thicke и актрисата Sofia Vergara, с която танцува.


Ето всички победители в "Grammy Awards" 2016:


Албум на годината - 1989 - Taylor Swift
Най-добър нов артист - Meghan Trainor
Запис на годината - Uptown Funk - Mark Ronson feat. Bruno Mars
Песен на годината - Thinking Out Loud - Ed Sheeran
Най-добро поп солово изпълнение - Thinking Out Loud - Ed Sheeran
Най-добро поп дуо/групово изпълнение - Uptown Funk - Mark Ronson feat. Bruno Mars
Най-добър традиционен поп вокален албум - The Silver Lining: The Songs Of Jerome Kern - Tony Bennett & Bill Charlap
Най-добър поп вокален албум - 1989 - Taylor Swift
Най-добър денс запис - Where Are U Now - Skrillex, Diplo, Justin Bieber
Най-добър денс/електронен албум - Skrillex and Diplo Present Jack U - Skrillex and Diplo
Най-добър съвременно инструментален албум - Sylva - Snarky Puppy, Metropole Orkest
Най-добро рок изпълнение - Don't Wanna Fight - Alabama Shakes
Най-добро метал изпълнение - Cirice - Ghost
Най-добра рок песен - Don’t Wanna Fight - Alabama Shakes
Най-добър рок албум - Drones - Muse
Най-добър алтернативен албум - Sound & Color - Alabama Shakes
Най-добро R&B изпълнение - Earned It (Fifty Shades Of Grey) - The Weeknd
Най-добро традиционно R&B изпълнение - Little Ghetto Boy - Lalah Hathaway
Най-добра R&B песен - Really Love - D’Angelo And The Vanguard 
Най-добър urban албум - Beauty Behind The Madness - The Weeknd
Най-добър R&B албум - Black Messiah - D'Angelo And The Vanguard
Най-добро рап изпълнение - Alright - Kendrick Lamar
Най-добра рап колаборация - These Walls - Kendrick Lamar ft Bilal, Anna Wise & Thundercat
Най-добра рап песен - Alright - Kendrick Lamar
Най-добър рап албум - To Pimp A Butterfly – Kendrick Lamar
Най-добро кънтри солово изпълнение - Traveller - Chris Stapleton
Най-добро кънтри дуо/групово изпълнение - Girl Crush - Little Big Town
Най-добра кънтри песен - Girl Crush - Little Big Town
Най-добър кънтри албум - Traveller - Chris Stapleton
Най-добър албум от ново поколение - Grace - Paul Avgerinos
Най-добра джаз солова импровизация - Cherokee - Christian MCBride
Най-добър вокален джаз албум - For One To Love – Cecile MCLorin Savant
Най-добър инструментален джаз албум - Past Present - John Scofield
Най-добър сборен джаз албум - The Thompson Fields - Maria Schneider Orchestra
Най-добър латински джаз албум - Made In Brazil – Eliane Elias
Най-добро госпъл изпълнение/песен - Wanna Be Happy? - Kirk Franklin
Най-добър госпъл албум - Covered: Alive In Asia (Live) (Deluxe) - Israel & NewBreed
Най-добър християнски албум - This Is Not A Test - Tobymac
Най-добър традиционен госпъл албум - Still Rockin’ My Soul - The Fairfield Four
Най-добър латино поп албум - A Quien Quiera Escuchar - Ricky Martin
Най-добър латино рок, urban или алтернативен албум - (TIE) Hasta La Raíz - Natalia Lafourcade & Dale - Pitbull
Най-добър мексикански албум - Realidades – Los Tigres Del Norte
Най-добър тропическо латински албум - Son De Panama - Ruben Blades, Roberto Delgado & Orchestra
Най-добро американско изпълнение - See That My Grave Is Kept Clean - Marvin Staples
Най-добра американска традиционна песен - 24 Frames - Jason Isbell
Най-добър американски албум - Something More Than Free - Jason Isbell
Най-добър блус албум - Born To Play Guitar - Buddy Guy
Най-добър фолк албум - Bela Fleck And Abigail Washburn - Bela Fleck & Abigail Washburn
Най-добър реге албум - Strictly Roots - Morgan Heritage
Най-добър световен албум - Sings - Angelique Kidjo
Най-добър детски албум - Home - Tim Kubart
Най-добър комедиен албум - Live At Madison Square Garden - Louis C.K.
Най-добър мюзикъл/театрален албум - Hamilton - Original Broadway Cast
Най-добра инструментална композиция - The Afro Latin Jazz Suite - Arturo O’Farrill & The Afro Latin Jazz Orchestra feat. Rudresh Mahanthappa
Най-добър аранжимент/инстументал/акапела - Dance Of The Sugar Plum Fairy - Pentatonix 
Най-добър аранжимент/инструментал/вокал - Sue (Or In A Season Of Crime) - David Bowie
Най-добър исторически албум - The Basement Tapes Complete: The Bootleg Series Vol. 11 - Bob Dylan And The Band
Продуцент на годината - Jeff Bhasker
Най-добър ремикс - Uptown Funk (Dave Aude Remix) - Mark Ronson ft Bruno Mars (Remixed by Dave Aude)
Най-добър класически албум - Ask Your Mama - George Manahan & San Francisco Ballet Orchestra
Най-добро оркестрално изпълнение - Shostakovich: Under Stalin’s Shadow (Symphony No. 10) - Boston Symphony Orchestra
Най-добър оперен запис - Ravel: L’Enfant Et Les Sortileges; Sheherazade - Saito Kinen Orchestra; SKF Matsumoto Chorus & SKF Matsumoto Children’s Chorus
Най-добро хорово изпълнение - Rachmaninoff: All-Night Vigil - Paul Davidson, Frank Fleschner, Toby Vaughn Kidd, Bryan Pinkall, Julia Scozzafava, Bryan Taylor & Joseph Warner; Kansas City Chorale & Phoenix Chorale
Най-добро класическо инструментално соло - Dutilleux: Violin Concerto, L’Arbre Des Songes - Seattle Symphony
Най-добър класически вокален солов албум - Joyce & Tony - Live From Wigmore Hall - Joyce DiDonato; Antonio Pappano
Най-добро музикално видео - Bad Blood - Taylor Swift featuring Kendrick Lamar
Най-добър музикален филм - Amy - Amy Winehouse
Музикант на годината - Lionel Richie




Снимка - https://www.google.com

понеделник, 15 февруари 2016 г.

"The Revenant" е големият победител на "BAFTA"

Вчера се състояха наградите на Британската Академия за филмови и телевизионни изкуства. Филмът с Леонардо ди Каприо спечели пет приза - за най-добър филм, най-добра мъжка роля, най-добър режисьор, операторско майсторство и звук.
Водещ на 69-тото издание на британските филмови награди, което се проведе в "Royal Opera House", беше Stephen Fry. Критиците считат "BAFTA" като подготовка за "Оскар"-ите. "The Revenant" има реална възможност да си тръгне с най-много отличия и от Американската филмова академия. Мнозина са категорични, че тази година актьорът ще грабне най-накрая така чаканата статуетка. Разбира се, всичко ще стане ясно след по-малко от две седмици. 

В емоционалната си реч по време не церемонията в Лондон снощи Leo честити рождения ден на майка си и благодари на колегата си Tom Hardy. "Не очаквах всичко това тази вечер. Често говорим за това колко трудно беше да се направи този филм и наистина беше така, но сме изключително горди. Tom, искам да ти благодаря за невероятната ти лоялност като приятел… Нямаше да мога да направя това без теб.”, заяви DiCaprio.

Любопитното е, че друг проект с участието на британеца "Mad Max: Fury Road" взе четири приза за: костюми, дизайн на продукцията, грим и монтаж, но той самия не получи никакво отличие.

Ако фаворит при мъжете беше Leonardo, то сред жените любимка бе Brie Larson. Тя спечели сърцата на журито с изключителното си представяне в "Room". Наградата за поддържаща женска роля отиде при Kate Winslate за образа на Johanna Hoffman в "Steve Jobs".

Тук е мястото да кажем, че известният сценарист Golan Ramras, който бе на работно посещение у нас, съобщи, че скоро може да доведе DiCaprio в България.

Ето и всички победители в "BAFTA" 2016:

Най-добър филм: The Revenant
Изключителен британски филм: Brooklyn
Най-добър режисьор: Alejandro G. Inarritu – The Revenant
Най-добър актьор във водеща роля: Leonardo DiCaprio – The Revenant
Най-добра актриса във водеща роля: Brie Larson – Room
Най-добър актьор в поддържаща роля: Mark Rylance
Най-добра актриса в поддържаща роля: Kate Winslet – Steve Jobs
Изгряваща звезда: John Boyega
Най-добър оригинален сценарий: Tom McCarthy, Josh Singer – Spotlight
Най-добър адаптиран сценарий: Adam McKay, Charles Randolph – The Big Short
Най-добър оригинален саундтрак: Ennio Morricone – The Hateful Eight
Най-добра анимация: Inside Out
Най-добър документален филм: Amy
Най-добър чуждоезичен филм: Wild Tales
Изключителен дебют на британски писател, режисьор или продуцент: Theeb
Операторско майсторство: Emmanuel Lubezki – The Revenant
Най-добри специални ефекти: Chris Corbould, Roger Guyett, Paul Kavanagh, Neal Scanlan – Star Wars: The Force Awakens
Най-добър дизайн на продукция: Colin Gibson, Lisa Thompson – Mad Max: Fury Road
Най-добър дизайн на костюми: Jenny Beavan – Mad Max: Fury Road
Най-добри грим и прическа: Lesley Vanderwalt, Damian Martin – Mad Max: Fury Road
Най-добър звук: Lon Bender, Chris Duesterdiek, Martin Hernández, Frank A. Montaño, Jon Taylor, Randy Thom – The Revenant
Най-добър монтаж: Margaret Sixel – Mad Max: Fury Road
Най-добър късометражен филм: Operator
Най-добра късометражна анимация: Edmond
Специална награда на BAFTA: Sir Sidney Poitier
Изключителен принос към киното: Angels Costumes




петък, 12 февруари 2016 г.

Adele иска да става учител по музика

Певицата ограничи употребата на алкохол и цигари, отслабна драстично и се е отдала на новата си мания - пазаруването. Тя не крие, че планира след време да преподава музика.
Изпълнителката отказа цигарите и приема на алкохол, защото преди пет години претърпя операция на гласните струни. Тя си взе почивка и се беше фокусирала върху майчинството, но се завърна с пълна сила с хита си "Hello" и албума "25" през ноември миналата година. Именно тогава феновете й я видяха и значително по-вталена. 

"Никога не съм била по-щастлива и по-здрава. Добре съм.", заяви в края на 2015-та британката за американското сутрешно шоу "Today". Загубата на 30 килограма е направила чудо със здравето на звездата. 

В края на месеца Adele ще стартира и световното си турне и признава, че се е запалила към модата и се опитва да ограничи разходите си за шопинг. "Опитвам да вляза във форма за турнето. Свалих малко килограми. Мисля, че съм в нормални размери в момента. Дрехите са наистина голям проблем за мен.", обясни блондинката.

Тя разкри, че има смесени чувства за предстоящата й обиколка. Талантливата дама е категорична, че излиза да пее само да удовлетвори почитателите си, които са й помагали да се превърне в това, което е. "Ще направя турне само заради феновете. Искам да видя хората, които промениха живота ми. Нямам нужда да правя турнета, винаги ще бъда нервна, тревожна дали ще се получи добре. Адреналинът е изтощаваш.", допълва певицата.

Любопитното е, че британката има желание и би била щастлива да стане учител по музика ако кариерата й на артист се преустанови. Тя иска да подражава на Tony Castro, нейният ментор в известното лондонско училище за сценични изкуства. Именно този човек и знанията, които е получила от учебното заведение са вдъхновили звездата да излива емоциите в песните си. 

"Ако не беше той сигурно нямаше да напиша "Hometown Glory" и "Daydreamer". Считам, че да си преподавател е една от най-важните работи на този свят. Ако спра да се занимавам с музика, това е нещото, което искам да правя.", споделя Adele пред списание "Vogue". 

Adkins ще се включи в програмата по връчването на наградите "Grammy" в понеделник, а тази вечер ще зарадва публиката в театър "The Wiltern" в Л.А със свой концерт.



Снимка - https://www.google.com

четвъртък, 11 февруари 2016 г.

Wiz Khalifa с два нови албума

Новата маркетинг стратегия в хип-хоп индустрията е изпълнителите да издават по два албума на година. Наскоро Future също изкара две компилации. Преди седмица излезе първият проект на Wiz, а втория ще се появи до края на годината.
Тази седмица меломаните бяха изненадани с два албума. "EVOL" на Future излезе на 6-ти февруари. Ден по-рано се появи компилацията на Wiz със заглавие "Khalifa". 

Новината за албума на Cameron беше анонсирана в пресата, a малко след това стана ясно, че той ще стартира своя линия за марихуана "Khalifa Kush". Khalifa е един от най-известните рапъри в момента, а песента му "See You Again" към седмата част на "Fast and Furious" е на второ място за най-излъчван хит за 2015-та. Сингълът беше в топ 100 десет седмици в световните класации и спечели титлата за най-въртяно хип-хоп парче за всички времена. Песента е и с три номинации за "Grammy". 

Любопитното е, че рапърът не промотира новият си проект достатъчно, защото не счита, че не е от такова значение. Той предпочита да предоставя на феновете си цялата колекция от музика, която твори през годините. В новият албум на Khalifa има 13 песни и колаборации с Travi$ Scott, Ty Dolla $ign и Juicy J.

Това няма да е единствената му компилация за годината. Той има сериозни намерения да направи втора такава, която да разпространи по правилния начин и очаква да надмине успеха на "Rolling Papers", който се появи през 2011-та. Името на предстоящият проект ще е "Rolling Papers 2: The Weed Album" и би трябвало да излезе по-късно през 2016-та.

Миналата година Drake и Future също издадоха по два албума, които бяха в челните позиции на "Billboard 200". Все още не е сигурно дали двете компилации на американеца ще предизвикат бум. Припомняме, че през 2014-та "Blacc Hollywood" заемаше първите места в чартовете. Очакванията са новите му проекти да се радват на интерес още отначало.



Снимка - https://www.google.com

сряда, 10 февруари 2016 г.

Pharrell Williams съсобственик на "G-Star Raw"

Изпълнителят и продуцент съобщи лично новината в социалните мрежи. Той вярва, че бранда ще се наложи като най-добрата марка за дънки на 21-ви век. 
Pharrell си е партнирал с дизайнерите от "G-Star Raw" за реализирането на проекта му "Raw for the Oceans" през 2014-та. Тогава с общи усилия събраха рециклирани пластмасови бутилки от океана и направиха дънкова колекция под лейбъла на музиканта "Bionic Yarn". 

""G-Star" е независима, мислеща и вървяща напред компания. Аз вярвам, че те ще наложат окончателно марката дънки на 21-ви век. Очаквам с нетърпение да бъда част от тази мисия и да създавам бъдещето на "G-Star".", каза в свое изявление Williams.

Звездата ще помага във всичко - от проектирането до рекламирането и бизнес стратегиите на бранда. Главният маркетингов шеф на марката е категоричен, че певеца е чудесно попълнение във фирмата.

"Работела съм с Pharrell Williams и бихме искали да продължим да пробваме нови неща и да му позволим да прокара граници във всички аспекти на нашия бизнес - от идеи за създаването на нов продукт и нови визии до създаване на нови опитности и преживявания. Ние наистина се вълнуваме и приветстваме Pharrell в "G-Star" и сме готови заедно да подновим имиджа на марката.", споделя още Thecla Shaeffer. 

Самият американец разкри добрата вест в "Instagram" преди ден. Той качи снимка, на която се вижда, че е обграден от дънкови облекла, а текстът под нея гласеше: "На върха на моят бизнес. Считано от днес съм горд съсобственик на GSTARRAW".".

42-годишният талант планира да използва новата си позиция, за да разшири дейността и на "Bionic Yarn". Williams отдавна е привлечен от модата и не веднъж е бил рекламно лице на много известни компании. Той още е съосновател на марките за улични облекла "Billionaire Boys Club" и "Ice Cream". Преди това е работел и с луксозния бранд "Louis Vuitton", "Uniqlo" и "Adidas". 



Снимка - https://www.facebook.com/

вторник, 9 февруари 2016 г.

DMX се борил за живота си

Първоначално близки до рапъра съобщиха, че е получил асматичен пристъп. След като бил откаран в болница обаче става ясно, че DMX се е предозирал с наркотици. 
Хип-хоп легендата се оплакал, че започва да се задушава и да има болки в гърдите. Това се случило извън хотела му в  Yonkers, New York в понеделник вечер. Преди екипа му да намери инхалатора му той вече бил припаднал. 

Веднага била извикана линейка и Earl Simmons бил хоспитализиран в най-близкото болнично заведение. Докато беше в затвора в South Carolina през 2013-та рапъра страдаше от астма. Тогава марамедици го прегледаха преди да бъде задържан. 

DMX наистина беше на прага на смъртта в последните часове. Той не дишаше, нямаше пулс и всички признаци водеха до свръхдоза. Полицаите от Yonkers отговорили на обаждането, че има мъж в безсъзнание пред "Ramada Inn" след 18 часа. Когато пристигнали на мястото американеца лежал на паркинга в близост до паркирана кола. Органите на реда бързо определили състоянието му - че се бори за живота си и веднага му приложили техниката за изкуствено дишане. След минута пулса на звездата се завърнал. 

Свидетел разказва, че 45-годишният талант бил погълнал бял прах преди да изгуби съзнание. Ченгетата му дали Narcan, който е антидот на наркотик. По този начин DMX бил в полусъзнание и бил отведен в болницата. 

Информацията до сега е, че известният изпълнител е в стабилно състояние и не се очаква да му бъдат наложени някакви наказателни такси. Това, което със сигурност е ясно, че полицаите са спасили живота му. 



понеделник, 8 февруари 2016 г.

Гери-Никол: Не пия и не пуша!

Младата изпълнителка призна, че е пробвала алкохол и цигари, но не желае да прави нещо, което не й доставя удоволствие. Тя държи на добрият външен вид и не вижда смисъл защо трябва да си разваля здравето.
Въпреки критиките, че е доста разкрепостена и разголена в "Момиче като мен", се оказа, че Гери в живота си извън сцената е една примерна и възпитана тийнеджърка. Тя не крие, че трудно успява да съчетава училището с участията си, но е категорична, че е въпрос на психика, воля и настройка на времето.

Както знаете в петък 17-годишната варненка спечели цели четири приза от четвъртото издание на българските хип-хоп награди. Тя взе статуетка за дебют на годината, за R&B изпълнителка, а парчето им с Криско "Ела и си вземи" беше отличено за "Песен на годината" и за най-гледаната песен в портала "Vbox7". "Когато имаш потенциал, хъс и желание държиш статуетки в ръце. Живо доказателство. На 17 години. Благодаря!", каза Никол при получаването на една от наградите си. Според нея шоу-бизнеса у нас е едно опасно гнездо. "Трябва да бъда доста предпазлива. В това много ми помага семейството ми. Знам, че тяхното мнение е най-ценно. Те ще ми кажат истината. Финансов гръб всеки има - дали от някой мъж или от родителите. Аз съм благодарна, че моят финансов гръб е именно от моите родители.", разкри красавицата пред репортера на "Би Ти Ви".

"Когато направиш нещо хубаво всеки иска да го одумва. Всеки гледа лошото. Те го изкараха, че съм убила човек. Естествено те няма как да ми спрат клипа, защото се оказа, че нищо нередно не съм направила. Ти се трудиш да направиш нещо, а те гледат как да те сринат.", заяви изпълнителката по повод реакцията на СЕМ за видеото към последния й сингъл. 

Относно личният си живот звездата сподели, че няма приятел и че Петя Дикове ще е първата, която ще научи, когато се появи такъв. Папараци спекулираха, че Гери има връзка с Ники Михайлов, Криско или Dee. Зрителите научиха още, че дамата се чувства най-сигурна, когато е у дома с приятелите си. "Не пия и не пуша. Не мога да излъжа, че не съм пробвала, защото живеем в 21-ви век. Няма да се правя на някаква, каквато не съм. Опитвала съм, но това не е моето "нещо". Аз много ценя красотата и външният вид и смятам, че нещо, което не ми доставя удоволствие няма смисъл да го правя. Защо трябва да си развалям зъбите - да не са бели. Алкохолът пък ми е като сироп за кашлица. Не ми харесва. От малка не обичам сиропи.", призна блондинката, която допълни, че не е опитвала и наркотици. 

Цялото интервю на Гери-Никол в "120 минути" можете да гледате на този линк: http://www.btv.bg/.




петък, 5 февруари 2016 г.

Варненци обраха хип-хоп наградите

100 Кила спечели приза "Рапър на годината" за четвърти пореден път. 17-годишната Гери-Никол пък взе статуетка за дебют, R&B изпълнителка, а песента им с Криско "Ела и си вземи" стана песен на годината и бе отличена за най-гледаната такава в "Vbox7". 
Водещи на четвъртото издание на "359 BG Hip-Hop Awards" 2016 бяха Павел Владимиров и Камелия Аврамова. Церемонията беше открита от 100 Кила и песента му "100 Гайди". След това Мария Бонева анонсира ретроспекция на наградите от 2013-та до този момент. 

Део, който не веднъж е бил водещ на събитието, спечели приз за цялостен принос. Дуото Pavell & Venci Venc' взе първата си статуетка за хип-хоп група. За тийн идол на година беше избран Атанас Колев, а колаборацията му с Мария Илиева "Така да е" бе отличена за "Най-добра колаборация с артист от друг стил". 

За най-добър режисьор организаторите почетоха Радостин Събев - Шошо. Най-добро МС - F.O. "Труд и техника" на Hoodini бе победител в категорията "Най-добър албум на годината". 

Проявата беше закрита с изключително шоу от "Ъпсурт" и момичетата от балет "Нова". DJ Big Bo и DJane CASS подгряваха гостите с хубава музика, а на сцената се качиха още 100 Kила, Гери-Никол, Спенс, Ice Cream, E.C.C.C, Pavell & Venci Venc’, F.O., Марина Кискинова, Майкъл Флеминг (Lexus), Атанас Колев, Боби Ваклинов и Хон Конг, VS Dance & X- Energy. 

За първи път тази година меломаните можеха да гледат онлайн връчването на наградите в реално време. За това обаче те трябваше да платят по 5 долара. 

Ето и всички победители в "359 BG Hip-Hop Awards" 2016:

"Цялостен принос" - Део
"Развитие и влияние" - 100 Кила "100 Гайди"
"Награда на зрителите - хитмейкър на годината" - Криско
"Тийн идол на годината" - Атанас Колев
"Уличен хип-хоп художник" - Настера
"Най-гледана песен в "Vbox7"" - Криско и Гери-Никол "Ела и си вземи"
"Най-добра брейк/денс формация" - "X-Energy Crew"
"Най-добра хип-хоп/денс формация" - Pacho & Zdravko
"Най-добър диджей/селектор" - DJ Fed
"Най-добра DJANE/селектор" - DJane Foxxy
"Най-добър хост" - Dee
"Най-добро турне" - "Coca-Cola Happy Energy Tour"
"Най-добра хип-хоп колаборация" - Back to the unity - "Back to the unity"
"Най-добра колаборация с артист от друг стил" - Aтанас Колев и Мария Илиева -"Така да е"
"Най-добър режисьор" - Радостин Събев - Shosho
"Дебют на годината" - Гери-Никол
"Най-добър R&B изпълнител" - Venzy
"Най-добра R&B изпълнителка"- Гери-Никол
"Най-добра хип-хоп група на годината" - Pavell & Venci Venc'
"Aлбум на годината" - Hoodini "Труд и техника"
"Бийтмейкър на годината" - Tr1ckmusic
"МС на годината" - F.O.
"Песен на годината" - Криско и Гери-Никол "Ела и си вземи"
"Рапър на годината" - 100 Кила



четвъртък, 4 февруари 2016 г.

Vin Diesel обяви датите за "Fast and Furious"

Актьорът съобщи, че екипа работи усилено продълженията на сагата да станат реалност. Осмата част на екшъна ще излезе по кината на 14-ти април 2017-та. 
Vin потвърди, че има какво още да се разкаже в "Fast and Furious" и новата трилогия е в процес. В "Instagram" звездата анонсира датите на осмата, деветата и десетата част на продукцията.

"Както повечето от вас знаят бих искал да остана с този характер докато ми се дава възможност да творя магия. Днес е вторник и студиото ми съобщи големи новини, които мога да споделя. Така че го правя....", признава Diesel. След това изказване той публикува снимка, на която се виждаше, че 8-та част ще излезе на 14-ти април 2017-та, 9-та на 19-ти април 2019-та, а 10-та на 2-ри април 2021-ва. 

През октомври  F. Gary Gray обяви в социалните мрежи, че ще бъде режисьор на първото от трите продължения. "Не бих могъл да искам по-добри парньори от Vin Diesel, Neal H. Moritz и семейството на "Universal Studios Entertainment". Развълнувани сме, че заедно ще ви покажем следващия епизод от сагата. #FastFamily", сподели директора. 

Бъдещето на поредицата изглеждаше доста нестабилно, защото дълго време гологлавият артист, който е и продуцент и съавтор на филма, не можеше да намери режисьор за осмата част. Преди това екипа трудно намери сили да работи по проекта, защото през 2013-та почина колегата им Paul Walker. На последните "MTV Movie Awards" американецът заяви, че ще има друг филм, който ще е послание от Walker. 

"Фактът, че света прегърна идеята и позволи на Paul да остави наследство е красиво нещо. Той беше свикнал да казва, че 8-та част е гарантирана и когато твоя брат каже такива думи ти трябва да направиш всичко възможно това да се случи. Осма част ще има. Седмата беше за Paul, а осмата ще е от Paul.", категоричен бе мускулестият мачо.



Снимка - https://www.google.com

сряда, 3 февруари 2016 г.

Venci Venc' стана кукер

Рапърът изненада феновете си със снимки от Международният фестивал на маскарадните игри "Сурва", който се проведе в Перник. Тази година на юбилейното 25-то издание е имало близо 100 хиляди души. 
Venci, който е известен от дуото "Pavell & Venci Venc'", събра погледите в социалните мрежи, както на почитателите, така и на колегите си. 

Изпълнителят Venzy, чийто продуцент е "Монте мюзик", поздрави адаша си за инициативата с думите: "Голям си, братле!". От своя страна Venc' му отговори, че емоцията е била голяма, че трябва да оправдаят името си и че догодина трябва да отидат заедно. 

В фейсбук рапърът написа следното: "Искам да изкажа специални благодарности на Yordanovi ART за КУКЕРСКОТО МИ ЛИЦЕ, с което изгонихме злите духове от сърцата и земята си! @yordanovi_art via ‪#‎setaabratochkacom‬ ‪#‎surva2016‬".

Международният фестивал на маскарадните игри "Сурва" в Перник e най-авторитетната в България и на Балканите изява на традиционни народни игри и обичаи с маски. Той популяризира достигнали до днес варианти на древна ергенска обредност, част от българската фолклорна традиция. С конкурсната си програма фестивалът е среща и надпревара на живите й носители, най-популярни с наименованията "сурвакари" и "кукери". Фестивалът се организира от 1966-та година. От 1985-та има статут на международен. През 1995-та Перник е приет за член на Федерацията на европейските карнавални градове. На 26 юни 2009-та президентът на ФЕКГ Хенри ван дер Кроон обявява Перник за европейска столица на сурвакарските и кукерските традиции. От седем години насам събитието се провежда в последните събота и неделя на месец януари като най-атрактивният му акцент е състезателното дефиле на маскарадни групи от страната и от чужбина. Традиционно във надпреварата участват около 6 хиляди души в около 100 маскарадни групи от всички етнографски райони на България и гости от Европа, Азия и Африка. 




Снимка - https://www.facebook.com/

вторник, 2 февруари 2016 г.

Cindy Crawford: Няма да се пенсионирам!

Красавицата отрече спекулациите, че слага край на кариерата си като модел. Тя разкри, че всяка година казва на децата си, че ще се пенсионира, но така и не е предприела тази крачка. 
Cindy намекна в свое интервю наскоро за списание "United Airlines Hemispheres", че иска по-различен живот, който да е далеч от модните подиуми и фотосесиите. Пред изданието дамата признава, че ще се откаже от кариерата си, когато стане на 50 години. На 20-ти февруари тази година тя ще навърши половин век и това беше причината медиите да започнат със слуховете, че топ модела ще се пенсионира.

"Сигурна съм, че ще имам снимки още 10 години, но не и като модел и това е добре. Вече съм го правела. Работела съм с всички тези невероятни фотографи. Какво друго трябва да направя? Не мога да преоткрия себе си. Не трябва да се доказвам, а и не искам.", заявява Crawford. 

Вчера тя избухва в смях след като научава, че световните агенции разпространиха новината за оттеглянето й. Красавицата споделя, че плана й за пенсиониране е станал нарицателно и се приема като шега в семейството й. 

В "Instagram" американката категорично обяснява: "Всяка година казвам на децата си, че ще се пенсионирам. Това вече е шега в нашето семейство. И всяка година се появяват нови възможности и предложения, които ме заинтригуват. Истина е, че искам да оттегля фокуса от сцената и да се концентрирам върху бизнесите си, приятелите и близките си, но не съм дала окончателното си решение по темата. Обичам факта, че съм част от модната индустрия в последните 30 години и нещото, което научих за това време беше "Никога не казвай: Никога!".".

Брюнетката се превърна в един от най-големите супермодели в света през 80-те и 90-те години. Тя е била рекламо лице на "Chanel" и "Valentino". Сега заедно с колежките си Claudia Schiffer и Naomi Campbell ще са част от пролетно-лятната колекция на френската модна къща "Balmain" за 2016-та.



понеделник, 1 февруари 2016 г.

Юлиан Вергов: Притеснява ме липсата на култура!

Актьорът гостува в предаването "Комбина" този уикенд, където сподели, че трите основни проблема в обществото ни днес са липсата на култура, възпитание и късата памет.
Зрителите видяха едно от хобитата на Юлиан, а именно да играе хокей на лед при -18 градуса. Той заедно с група ентусиасти се събират на езерото Панчарево и спортуват активно. 

Вергов поздрави своя учител в театъра Цветана Манева и разкри, че две от нещата, които е взел от нея за изграждането си като артист са упоритостта и желанието за работа. 

На "София Филм Фест" ще се прожектира най-новият проект с участието на блондина "Баща ми, майка ми и сестра ми". Режисьор на лентата е Димитър Коцев - Шошо. "Прочетох сценарият - прекрасен е. Не съм се съмнявал, не само защото познавам Шошо, защото съм му чел книгите, гледал съм и предишния му филм "Лора от сутрин до вечер". Има страхотен начин на мислене, който ме въодушевява.", обясни 45-годишния талант. 

Той говори с Лора Крумова и Галя Щърбева и за отговорността да бъдеш родител и за нещата, които се пишат в българските учебници. "Аз съм чел много от учебниците на дъщеря ми и там за разлика от учебниците, които аз съм чел, когато аз съм бил ученик нещата се обясняваха в своята цялост. Сега учебниците са написани много конкретно. Една безкрайна фактология, което няма как да накара едно дете да се замисли и започва да запаметява дати, но не знае кой е Хитлер, Сталин. Такива неща не се знаят.", каза още примерния татко. 

"Единственото нещо, което мен ме притеснява е липсата на култура. И смятам, че трите основни проблема в нашето общество в момента са липсата на култура, на възпитание и късата памет - бързо забравяме хората какво са правели и какво се е случило. Липсата на култура е причина за почти всичко - за катастрофи, смъртни случаи и т.н.", категоричен е Юлиан. 



Снимка - https://www.google.com