сряда, 25 август 2010 г.

Фънкофонски фест във Варна - на кукуво лято


Това би било едно страхотно изживяване за всеки, който е любител на соул, джаз, фънк музиката, но уви. Този фестивал щеше да бъде първият по рода си в морската ни столица. За три дни на сцената на Летния театър в града, щяха да излязат изпълнители като Brooklyn Funk Essentials, Incognito, Оmar, Tri-O-Five, High Time, Phuture Shock и други. За жалост обаче това няма да се случи. Организаторите пак прецакаха всичко. Да, ако някой ми каже, че бай Ганьо живее само в разказите на Алеко Константинов, няма да му повярвам. Оказало се, че организаторът Борин Велчев, един от членовете на "Соулфингър мюзик", не е платил хонорарите на никого и не е дал стотинка от дължимото за концерта на кубинската звезда Марака. Въпреки подписаните договори пари не са взели нито музикантите, нито охраната, разказаха поканени да участват в подгряващата програма. Музиканти от този ранг, едва ли ще дойдат пак някога в страната ни, а за Варна да не става и дума. Защо? Когато нямаш необходимите средства, не си „слагай главата в торбата”. Мнозина са разочарованите фенове, артисти, граждани и гости на морския град. Аз лично дадох 40 лева за билет за един ден, в който на една сцена трябваше да свирят приятелите ми от Tri-O-Five, High Time, а по-късно да се появят и Incognito. Как се надъхвахме с Тони и Радо, виках им: „Хей гайз, на една сцена с Инкогнито, а? Кой като вас.” И те също бяха толкова развълнувани. Взех и билети за приятели от Пловдив, София. Сега се оказва, че не знаем дали ще ни върнат парите обратно. Да, ако си взел билет от театъра – ги връщали. Ние обаче като съвремени млади хора взехме билетите от нет-а и се надяваме да си получим парите един ден дай Боже. Срам и позор. Не стигат думите, с който да опиша възмущението си, този фест го чаках с месеци и накрая нищо. Една кръгла нула. После искаме да възродим изкуството у нас... Е, как да стане с господа като Борин Велчев? 


Снимка - личен архив "Импулс"



3 коментара:

Stanimira каза...

Е не се притеснявай, ние си купихме билетите направо от Борката (шефа на Бугало). Тридневен билет, още когато бяха в началната промоция, по 75лв. Вие пак имате някакъв шанс да ви върнат пари :) Най-гадното е, че и в Бугало няма да стъпя повече (дори и да не го е срам да го отвори зимата), а мястото беше любимо. Как да отида да оставя още пари там?
А между другото, просто да си бяха направили труда да го споменат това по-рано и да го оповестят по-масово, щеше да е добре, поне да бяхме отишли да видим Инкогнито в Банско. :\
Но... минало :)
Дано не ни сложат в списъка с пълните мизерници и да ни отпишат завинаги :Р

yoterkata каза...

да, поне до Банско, можехме да идем :)

yoterkata каза...

О, chudo. Sega mi se obadiha, che vrashtat parite ot biletite, shte hodq da gi vzimam. Kraino vreme beshe ;)