понеделник, 29 ноември 2010 г.

"Music quiz" - бр.1 - Десо от "Tri O Five"

Той е талантлив. Той е саксофонист. Той е част от джаз, фънки групата "Tri O Five". Той е Десислав Иванов - Десо.

1. Опиши се с три думи/предмета по твой избор?
    Десо: Котарак, път, приятел.

2. Какво е за теб музиката....?
    Десо: Представете си дори за миг, че няма музика...... гадно, нали?

3. Трудно ли се „пробива” с музика у нас?
    Десо: За съжаеление е трудно да "пробиеш" и е трудно дори когато си "пробил".

4. Чувстваш ли се звезда?
    Десо: Звездаааа.... и угаснаа....Пожела ли си нещо?

5. Защо избра да твориш в България?
   Десо:"Родина, сине" - казал бащата г.... червей.

6. Какво/ кой те вдъхновява?
    Десо: Удоволствието от реакцията на публиката и феновете.
7. За какво мечтаеш?
    Десо: За по -духовен свят.

8. Какво би посъветвал млади таланти, които се борят някой да ги забележи?
    Десо: Борете се и творете!

9. За повече информация на феновете, остави акаунт в соц. мрежи /myspace, twitter, facebook/ или дай линк към някоя твоя песен. 

http://www.facebook.com/profile.php?id=1818859511




Снимки - личен архив - Десо

сряда, 24 ноември 2010 г.

От днес стартира рубриката "Music Quiz"

  

       Някои хора казват, че гениалните идеи се раждали в тоалетната, моята се появи в леглото, буквално минути преди да заспя. Замислих се, колко малко ценим българските си творци, колко много ги критикуваме, а почти не ги познаваме - освен ако не излезе нещо "пикантно" в жълтата преса. Ето защо реших да създавам такава рубрика в блога си.


Името:  "Music Quiz" ми дойде спонтанно. Свързано е с тематиката на рубриката: изпълнителите, да отговарят на въпроси, които са малко по-различни от стандартните, които са свикнали да чуват. 

Целта: Да опознаем по-добре родните ни изпълнители. Ще ви запознаем от близо с наши DJ-и, певици и певци, които правят качествена българска музика. По този начин се надявам, че повече млади хора, които да се интересуват от стойностна музика ще посетят страницата, за да намерят полезна и заинтригуваща информация. От друга страна пък тук ще можем да образоваме онези младежи, които харесват онова жалко подобие на "музика", наречено чалга.

Очаквайте първия "Music Quiz" съвсем скоро...



понеделник, 22 ноември 2010 г.

Книга за живота на Джони Деп

      Уникално издание, мисля, че всеки самоуважаващ се фен на Джони- трябва да я има в личната си библиотека. Книгата я прочетох за два дни, буквално на един дъх. 150 страници и не исках да свършва. Цената й е 25 лв., но си заслужава всяка стотинка.
      Това е историята за Джони Деп, сложна и харизматична личност, актьор с хипнотично въздействие, който винаги е играл по свои правила и след две десетилетия, изпълнени с нестандартни роли, без професионални компромиси, сега е една от най-известните звезди на Холивуд.
     Тази книга проследява неговия удивителен път към върха. От ученик - несретник до рок звезда и бунтар, търсещ наслада на всяка цена. От тийнейджърски секссимвол до сериозен актьор, номиниран за "Оскар". Бурни, следени от публиката любовни истории с Уинона Райдър и Кейт Мос - последвани от трайно щастие с Ванеса Паради. 
    Ето малко снимки от книгата :))








Снимки - личен архив "Импулс"

четвъртък, 18 ноември 2010 г.

Lady Gaga с концерт у нас ?!


    
 Последната новина, която се тиражира е че нестандартната изпълнителка искала да прави концерти на Балканите. Според таблоидът News of the World, Лейди Гага била на почивка в Гърция и много харесала атмосферата и хората там. Станало и дума, че може да се организират концерти в Турция, Гърция и Албания. 
   Странно защо българските медии пуснаха слуха, че има вероятност певицата да дойде и в България. По думите от профила й в twitter, "бруталното" лейди е чувала само за киселото мляко и сърдечността на хората у нас. Това обаче не може да гарантира 100%, че изпълнителката на "Alejandro" ще взриви някой столичен стадион, защото и за U2 се говорише, че ще свирят в София, ама уви. Ще поживеем и ще видим какво ще се случи.
    Не по-малко интересен за мен е факта, как църквата ще реагира, ако обявят дата за концерта на певицата у нас. 
Когато беше концерта на Мадона, църквата не беше съгласна да се проведе проявата и я анатемосаха. Случайно или не, дни след това стана трагедията в Охрид и кораба, на който загинаха много българи. Както знаете, Лейди Гага е много по-провокативна от Мадона...Какво ни чака? Само един Господ знае. 



Снимка - https://www.google.bg/

понеделник, 15 ноември 2010 г.

Стотици българи посетиха концертите на Слави и Ку-ку бенд в Америка

    На 13 и 14 ноември, бТВ излъчи два епизода от документалния филм на Иван Кулеков по повод турнето на Слави и Ку-ку бенд в САЩ и Канада. Близо четири часа зрителите успяха да се докоснат поне за малко до "deja vu"-то на Дългия и екипа му. Освен забавните моменти по време на полетите, скечовете на Краси Радков, Виктор Калев, Мариян Башев, българите у нас видяха как живеят сънародниците ни в Америка. Самата подготовка за турнето е отнела над три месеца нерви на Трифонов и Дениз Ризов (бившия мъж на Наталия Симеонова), който има големи заслуги за организацията на събитието.
    Стотици българи в Чикаго, Лос Анджелес, Бостън, Ню Йорк, Торонто, Монреал се пренесоха за часове на родна земя, с песните на Слави и Ку-ку бенд. Сълзите, в очите на хилядите българи тръгнали да търсят по-добър живот и успехи навън, напираха в ритъма на песните "Катерино моме", "Кога зашумят буките", "Облаче ли бяло" и други.
    Зрителите станаха свидетели на това с какво се сблъсква всеки, който се усмели да напусне страната си. Повече от половината ни сънародници, които застанаха да споделят личния си живот пред камерите, изразиха желанието си да се върнат отново в България, защото там са им корените и най-близките хора.
     Човек, за да постигне нещо на запад, трябва да вложи 101% от силите си, да работи на две-три места по 13-14 часа на ден, за да живее добре, но се лишава от приятели, семейство. Избора е труден и не е за всеки. Да, ще види свят, природа, архитектура и след това?!
     Някои хора си мечтаят да заминат навън, като си мислят, че всичко ще им е наред и няма да имат проблеми, но това съвсем не е така. Там хората имат нужда от подкрепа, семейства, близки, може да са финансово независими, но ако са сами...? Какво те топлят парите? Други пък предпочитат да са по-бедни, но щастливи у нас. Всеки сам прави избора си. Не е лесно, но ако само мрънкаме, а не правим нищо, да променим нещата - няма никаква полза.




Снимка - https://www.google.bg/

СКАНДАЛНО: Миро изнесе шокиращи факти за Евровизия

    
        В събота вечер - 13 ноември, специален гост в предаването "Горещо" на Венета Райкова беше певеца Миро.  Много се изписа по негов адрес в жълтата преса, че след като не успя да се класира на финалите на конкурса, се е бил затворил и деприсирал. В това предаване, той освен, че сподели за първи път в национален ефир за религиозните си възгледи, разкри много тайни от кухнята на Евровизия, както за Meждународния конкурс, така и за този у нас. 

     Повечето хора са наясно как се гласува на подобни събития - чрез политически вот, но новите правила на Евровизия, дават възможност на 50 % от зрителите да гласуват и 50% - жури, което може изключително много да манипулира вота, допълни Миро. В годината, когато България стана член на ЕС, БНТ канят "Каризма" да участват в българската надпревара, като организаторите са им гарантирали, че страната ни ще влезе в топ 10 на конкурса. Това е и една от причините Миро и Галка да се съгласят да се състезават. Да, но публиката избира Елица и Стунджи. Защо станаха пети, а не първи? Миро сподели, че организаторите на Международния конкурс са се обадили на Президента Георги Първанов с питане дали България има зала, в която може да се проведе проявата следващата година. Когато разбират, че нямаме, това е причината "Вода" да не спечели първото място.

      Изпълнителят на 18-тия сонет на Шекспир "Power", също не скри факта, че след участието си в Осло, Президента Първанов му се е обадил по телефона. Според певеца, този конкурс е изключително корупционен, политически насочен. За Миро е необяснимо как България даде максимален брой точки на Азайбарджан, след като всяка година, ние гласуваме за съседките ни - Гърция и Турция. Голяма част и от заставките в Евровизия 2010 са снимани в Берлин, а не в Осло. Този факт също довежда до мисълта, че немската песен е предварително избрана за победител.




                                                                                    Снимка - https://www.google.bg/