понеделник, 15 ноември 2010 г.

Стотици българи посетиха концертите на Слави и Ку-ку бенд в Америка

    На 13 и 14 ноември, бТВ излъчи два епизода от документалния филм на Иван Кулеков по повод турнето на Слави и Ку-ку бенд в САЩ и Канада. Близо четири часа зрителите успяха да се докоснат поне за малко до "deja vu"-то на Дългия и екипа му. Освен забавните моменти по време на полетите, скечовете на Краси Радков, Виктор Калев, Мариян Башев, българите у нас видяха как живеят сънародниците ни в Америка. Самата подготовка за турнето е отнела над три месеца нерви на Трифонов и Дениз Ризов (бившия мъж на Наталия Симеонова), който има големи заслуги за организацията на събитието.
    Стотици българи в Чикаго, Лос Анджелес, Бостън, Ню Йорк, Торонто, Монреал се пренесоха за часове на родна земя, с песните на Слави и Ку-ку бенд. Сълзите, в очите на хилядите българи тръгнали да търсят по-добър живот и успехи навън, напираха в ритъма на песните "Катерино моме", "Кога зашумят буките", "Облаче ли бяло" и други.
    Зрителите станаха свидетели на това с какво се сблъсква всеки, който се усмели да напусне страната си. Повече от половината ни сънародници, които застанаха да споделят личния си живот пред камерите, изразиха желанието си да се върнат отново в България, защото там са им корените и най-близките хора.
     Човек, за да постигне нещо на запад, трябва да вложи 101% от силите си, да работи на две-три места по 13-14 часа на ден, за да живее добре, но се лишава от приятели, семейство. Избора е труден и не е за всеки. Да, ще види свят, природа, архитектура и след това?!
     Някои хора си мечтаят да заминат навън, като си мислят, че всичко ще им е наред и няма да имат проблеми, но това съвсем не е така. Там хората имат нужда от подкрепа, семейства, близки, може да са финансово независими, но ако са сами...? Какво те топлят парите? Други пък предпочитат да са по-бедни, но щастливи у нас. Всеки сам прави избора си. Не е лесно, но ако само мрънкаме, а не правим нищо, да променим нещата - няма никаква полза.




Снимка - https://www.google.bg/

Няма коментари: