петък, 16 декември 2011 г.

D2 на 10 години

Бандата организира концерт по повод рожденият си ден. Заедно с тях на сцената ще излезе и бившият им вокал - Дичо.
Преди две седмици групата гостува в предаването "Денис и приятели", там Митко Кърнев заяви, че през 2011-та се навършват по-точно 12 години, откакто момчетата са се събрали, но решили да закръглят годишнината. Така ден преди Бъдни вечер в София Лайв Клуб, D2 ще изпълнят стари и нови парчета. На събитието ще има много специални гости и приятели, като един от тях е Дичо. Явно отношенията между китариста и певеца са се подобрили, след като ще се качат на една сцена. Преди месец музикалното шоу "X Factor" събра музикантите отново. Тогава те трябваше да помогнат на Александра да представят песента "Прости ми".

Стана ясно още, че през май следващата година ще излезе четвъртият студиен албум на бандата. Той е записан в САЩ и е продуциран от Митко Кърнев. Освен това групата ще организира отново конкурс за млади таланти и ще направи национално турне из училищата в страната. Повече информация за регистрация и записване можете да намерите в официалната страница им страница: http://d2band.com/

Любопитен факт е, че D2 избират новият си фронтмен след риалитито "Star academy". Тогава лично Митко се е застъпил за него. Въпреки че според китариста, изпълнителят е бил с по-голямо самочувствие, той бързо се е ориентирал в обстановката и свикнал със славата.

В непринуденият разговор зрителите научиха, че Дидо правил тибетски упражнения сутрин, за да успее да издържи на напрежението, когато "забият" на участия, а пък Митко освен, че е запален по планината, наскоро е сварил 20 литра домашна ракия. Той разкри, че преди Дичо, е работил с покойният Дими от "Сленг", с когото обаче доста често спорели.

Най-дивите мигове на момчетата през цялото време, откакто са заедно били по време на първото им турне. Години по-късно те споделят, че си лягат рано, когато не са на работа и се радват, че културния и социален живот в столицата вече е доста разнообразен и меломаните могат да си избират кои събития да посетят. 

Ето и накратко едни от по-важните моменти от живота на рокаджиите. Те печелят редица награди, сред които са "Дебют" за 1999 г., "Група и албум на годината" на Годишните музикални награди на телевизия "ММ". 

През 2000-та година излиза и първият им албум озаглавен "Ледено момиче", така те вземат приза "Група на годината" на Годишните награди на предаването "Мело ТВ мания“ за 2000 г., наградите "Група на годината", "Най-добра група на живо" и "Хит на годината" с песента "Ледено момиче" на Годишните музикални награди на "БГ радио" и "Форте" за 2001 г.

През 2002–ра следва втори албум. През тази година D2 печели множество награди – за "Най-оригинална музика", "Хит на годината" за парчето "100 години", "Албум на годината" и "Група на годината". 

През 2004-та  записват официалната песен на българския национален отбор по футбол за Евро 2004, озаглавена "Завинаги". Песента им "Това сме ние" влиза директно на 4-то място в класацията на музикална телевизия MTV "World Chart Express". 

През 2005-та Дичо напуска групата и се ориентира към самостоятелна кариера. Първата продукция с новият им фронтмен е сингълът "Тук и сега", който по-късно става част от албума "Шест".

През 2009 г. D2  представят сингъла "Breakdown", който е предназначен за саунтрак към филм на Долф Лундгрен. 

В края на 2011 година излиза и парчето "В съня", което е саундтрак към филма "Love.net" и феновете им могат да гледат клипа на 3D. 

Снимка - http://www.google.bg/

Няма коментари: