петък, 20 юли 2012 г.

Регето навлиза все по-силно в българските песни

Определено това лято повечето хитове са в стил реге и рага. Едни от най-популярните песни у нас в момента са именно с такова звучене.
Още в края на пролетта и началото на летния сезон Графа изкара "Дим да ме няма", където той рапира доста умело с Бобо. Ефектът е феноменален дори за повечето меломани песента няма равна с никоя друга до този момент.

Малко по-късно Поли Генова заедно с момичетата от Латида пусна "Солени дни". Певицата обясни, че когато започнали работа по проекта, идеята била да е именно в реге стил. Малко след това излязло парчето на Влади и за изпълнителката било знак, че лятото ще е сезона на регето в България. 

Най-новото видео с подобно звучене е на група Rebelites. Te заснеха дебютния си клип "Jah Jah Children". Може да кажем, че дали заради вокалиста от Етиопия или заради добре свършената си работа, резултата е изключителен. Това е най-автентичното и доближаващо се до визията и стила на Боб Марли парче у нас. Тук можете да видите видеото: http://www.musicspace.bg/.

В световен мащаб певецът, който предаде нов образ на тази музика е Sean Paul. Въпреки че за някои неговите неща са комерсиални, той съчетава точно този афробийт с поп звученето и песните му се харесват от хора на всякаква възраст. 


Снимка - http://www.google.bg/

Няма коментари: