вторник, 18 април 2017 г.

"Бързи и яростни" 8 постави рекорд за дебют

Само за премиерният си уикенд филмът събра 533 милиона долара приходи. Любопитен е интересът на китайците към лентата. Само от Източна Азия продукцията спечели 190 милиона от продажбата на билети.
Въпреки че новият проект на Вин Дизел не предизвика фурор в САЩ, то в други части на света феновете едва се добраха до ценните хартийки. По случайност или не премиерата на екшъна у нас съвпадна с четирите почивни дни за Великден. Това е причината почитателите на сагата в България да изчакат известно време, за да я гледат на кино.

Последният филм, който събра най-много приходи само за уикенд беше "Междузвездни войни: Силата се пробужда", който излезе преди две години. Тогава директорите му грабнаха 528 милиона долара. "Бързи и яростни" 8 има бюджет от 250 милиона долара, а само за два дни надмина двойно вложените средства в него. 

В Северна Америка приходите от продажба на билети за продукцията са близо 100 милиона долара. По този начин филмът оглави бокс-офис класацията за изминалия уикенд. Той обаче е на второ място в САЩ от поредицата, която до този момент е донесла на екипа над 4 милиарда долара от прожекции в киносалоните по света. Приходите от първия уикенд по екраните на "Бързи и яростни" 7 в САЩ и Канада бяха 147 милиона през 2015-та. Допълнителният интерес се дължеше на преждевременната смърт на актьора Пол Уокър. В новата част участват звезди като Вин Дизел, Дуейн Джонсън-Скалата, Мишел Родригес, Тайрийз, Лудакрис и Чарлийз Терон. Режисьор на продължението е Феликс Гари Грей.

Второто място за 2017-та заема "Бебе Бос" с 15,5 милиона долара. Трети остава "Красавицата и Звяра" с 13,6 милиона. На четвърто и пето място са "Смърфовете: Забравеното селце" и "Обир със стил" съответно с приходи 6,5 и 6,4 милиона долара.



Снимка - https://www.google.bg/

Няма коментари: