вторник, 31 май 2011 г.

Gravity Co: Свирим заради каузата

Групата беше специален гост в предаването на БНТ "Нощни птици" тази неделя вечер. Те споделиха опита и тревогите си за развитието на музиката у нас в последните години.
Без съмнение "Гравити Ко." са една от най-успешните български рок и електронни банди за изминалото десетилетие. Какво обаче се случва с тях в момента? Какви са красивите и грозни неща, с които се сблъскват музикантите ежедневно? Това коментираха в края на миналата седмица с журналистката Искра Ангелова.

През декември 2010г. групата успешно реализира национално клубно турне. Това, което определено е направило силно впечатление на Явор и компания е именно доброто и топло посрещане на публиката в по-малките градове в България. Вокалистът не скри очарованието си от това, че феновете извън столицата, приели тяхната музика по-сърдечно, отколкото софиянци. Разбира се, не е за подценяване и факта, че в София почти всеки ден има концерти на различни банди и това "презадоволяване" на меломаните води до апатия.

Един от проблемите, който засегнаха в разговора в тв шоуто беше и финансовото възнаграждение на творците у нас. Водещата сподели мнението си, че ако "Гравити Ко." бяха например английска група, то хонорарите и лайфстайла им щеше да бъде на съвсем друго ниво. Момчетата изразиха недоволството си, че на този етап в страната ни е почти невъзможно да печелиш от музика. Те предимно свирят за каузата, защото обичат професията си, за която за съжаление няма парично обезщетение.

През лятото бандата ще направи концерти в летните театри в Бургас, Варна и Пловдив.



Снимка - http://mysound.bg/






Няма коментари: