вторник, 13 септември 2011 г.

bTV vs Nova - жестока битка за рейтинг

Борбата за по-голям зрителски интерес между конкурентните медии достига краен предел.

В неделя вечер българската аудитория трябваше да избира дали да следи волейболния мач на националите ни пряко предаван от Полша благодарение на БНТ, премиерата на "Мисия Лондон" по Би Ти Ви или старта на "Х-Фактор" по Нова ТВ. Разбира се, медията на Мърдок се похвали в централната си емисия новини, че над един милион са гледали българската комедия.

Това не е всичко. В понеделник вечер от 20 часа са концертите на живо в предаването "Гласът на България", където публиката трябва да решава кой от изпълнителите ще остане в шоуто и кой да си тръгне от него. По същото време по Нова телевизия се излъчват кастингите на "Х-Фактор" от Плевен, София, Варна и Бургас. Риалито, чийто изпълнителен директор е Слави Трифонов е с продължителност три часа и в началото му зрителите видяха дуетно изпълнение на песента на "Щурците" - "Две следи" от Наско от Б.Т.Р. и фолк-дивата Преслава.

Феновете на Део, Мария Илиева, Мага, Поли Генова и Васко Василев пък можеха да се насладят на истински ентъртеймънт с кандидатите за "Х-Фактор". Това, което прави впечатление у зрителите обаче е изключителния професионализъм, интелект и респект, с които се отнася журито спрямо участниците. Точно това е нещото, което липсва на "Гласът на България" - Мариана Попова не спира да се излага с "разкрепостеното си мислене", поп певицата вместо на музиката набляга на визията на певците, кафетата, на които води отбора си. Миро пък не престава със забележките, егоцентризма и екзотиката си.

Освен всичко споменато по-горе, не трябва да пропуснем и факта, че късните новини на Нова ще започват не в 23.30, както беше досега, а точно в 22 часа, когато е късната емисия на Би Ти Ви. От 29 септември започва новото предаване по Нова "Фермер търси жена", а от 18-ти този месец стартира и новия български сериал на Би Ти Ви "Седем часа разлика".

Битката за рейтинг е жестока и се води от години. За щастие на зрителите - което и шоу да изберат да гледат на живо, след часове епизодите на всички предавания и филми се качват в интернет и може да се навакса ако феновете все пак изпуснат някоя серия.


Снимка - http://www.google.bg/

1 коментар:

Анонимен каза...

Браво. Следиш нещата и ни информираш с лекота, непринудено и без излишни подробности. Харесва ми! Успех и за напред.