сряда, 15 декември 2010 г.

"Шоуто на Иван и Андрей" на 1 година

 
 На 14 декември 2010г. "Шоуто на Иван и Андрей" навърши една година. По този повод, водещите бяха поканили журналистката Маргарита Михнева да ги замести и тя да им задава неудобни въпроси.

       Всичко започна с ретроспекция на предаванията, които са водели Иван и Андрей по други телевизии. Стана ясно, че 11 години са на екран, а едва от декември 2009г. се е сбъднала мечтата им - да имат самостоятелно вечерно ток-шоу.

       Двамата "опосуми", както ги наричат, бяха видимо доста напрегнати и притеснени от факта, че са от другата страна на барикадата и те трябваше да отговарят на въпросите на Михнева. 

На няколко пъти водещата ги провокира, като сподели впечатлението си, че Иван и Андрей са по-дружелюбно настроени към министър - председателят Бойко Борисов, отколкото към президента Георги Първанов. Те бяха достатъчно деликатни, да скрият медийните интереси на Нова ТВ и политическите такива и само отговориха, че Борисов и екипа му приемат "по-нормално" шегите по техен адрес, докато Първанов е по-тънкообидчив. Водещите не пропуснаха да споменат факта, че президента отказва да им гостува, особено след публичните скандали  в предаването  им със Симеон Дянков и случаят със Супер Бианка в Перник.

      Любопитен феномен в телевизионното дуо е че Андрей е "по-грубият" и "безпощаден", когато става дума за "скандални интервюта", а Иван е "по-деликатен", не обича да задава неудобни и граничещи с обиди въпроси на събеседниците си.
     Двамата водещи споделиха и тревогите си, че публиката повече ги приема като клоуни, отколкото като сериозни говорители. "Не искаме да оправим проблемите в Ирак, искаме зрителите ни да си лягат с усмивки, но все още се опитваме да намерим себе си.", допълни звездното дуо. Журналистката не прикри критики и спомена, че на нея й е писнало от еднодневки на екрана, от силиконки и хора, за които много се говори, но те с нищо не остават в историята на страната ни. Затова призова Иван и Андрей да канят по-стойностни гости. 

     Венеранът в българската журналистика Васа Ганчева определила водещите като "хлебарки". Те коментираха, че са такива, защото се борят да оцелеят. Относно спекулациите за личният им живот - че са пияници, наркомани. Те заявиха, че са имали бурни, млади години, но  в последно време са се кротнали и дори са станали скучни, защото са се отдали на работа и семейство.

     Маргарита Михнева не скри болката си от това, че осем пъти са я съкращавали от работа и чисто приятелски попита Иван и Андрей, ако това стане и с тях, с какво друго биха се занимавали освен с телевизия. Иван сподели, че може да се пробва като актьор.
     За финал на предаването, водещите заеха пак длъжностите си и направиха съпоставка, че ако не е било училището, което да ги сближи - до сега е можело да се разделят, както много други хора от шоу-бизнеса у нас. 

Накрая поканиха друго известно дуо - Румънеца и Енчев, за да представят най-новото си парче "Аз те искам", което е типично "чалга - хоп" стил, както го определиха те самите. Видеото можете да видите тук: http://www.youtube.com/.




Снимка - https://www.google.bg/

Няма коментари: