сряда, 1 декември 2010 г.

"Music quiz" - бр. 2 - Бо от "Ajabez"

 Тя е млада. Тя е цигуларка. Тя е част от българската rock&roll банда "Аявис". Тя е Бояна Желязкова - Бо.

1. Опиши се с три думи/предмета по твой избор?
    Бо: Предметите не са важни,преходни и чупливи са :)

2. Как и кога започна да се занимаваш с музика?
    Бо:  Случайно, една приятелка свиреше на цигулка и майка ми каза-"защо не и моето момиче да свири и то на цигулка?!". (Аз исках пиано, но нямахме възможност).

3. Трудно ли се „пробива” с музика у нас? С какви трудности се сблъска ти?
      Бо: С музика..хм. Незнам какво значи точно схващането "пробивам" или "успявам" с нещо, но си мисля, че при мен критерият е това,ти..той, тя да се е усмихнала поне веднъж от музиката ми. Това е успехът. А ако има повече усмихващи се хора- още по-добре!

 4. Какво/кой те вдъхновява?  Бо: Всичко.
 5. Цигулката е страхотен иструмент. Какви хора предимно свирят на него, според теб?
    Бо: Ами, доста упорити и търпеливи би трябвало..или? (Говорим за онези 4-8ч не ден!-това не важи за мен!!!)

6. По-лесно ли ти е да изразяваш емоциите си чрез музика? Защо?
    Бо: Да, доста често. Не съм сигурна колко бих могла да изразявам някаква емоция без музика..макар и тишината като звук. Защото...хм,сякаш това е езикът, който най- добре усещам.("Разбирам" тук не съществува!)

7. Защо избра да останеш и да твориш в България?
    Бо: Защото имам мечта. Имаме мечти. Заедно с Аявис. С Ясен. С То4ка. С Неделя. С всички тези хора, които безкрайно много обичам. И все пак, всеки трябва да е свободен от място, хора, професия...къща и какво ли още не. Ако усетиш порив за друго място, хора, и какво ли още не-действай. Тогава си ти!
8. Какво е за теб музиката...? 
    Бо:  Всичко и нищо. Клише, знам., но е така. Човек би трябвало да не може да живее без призванието си, но и във всеки момент да е способен да го пусне, съзнавайки кой е всъщност Творецът. Иначе границата със зависимостта и обсебването става тънка. Свобода. Свобода. Свобода. Това е музиката.

9. Имат ли шанс младите хора, да се реализират у нас, според теб? Какво би ги посъветвала?
     Бо:  Има шанс всеки да се реализира навсякъде, стига да открие своето местенце и да не се отказва да го преследва, да го развива, преоткрива, оцветява и обича.

10. За повече информация на феновете, остави акаунт в соц. мрежи /myspace, twitter, facebook/ или дай линк към някоя твоя песен:) 


http://facebook.com/ajabezband



Снимки - личен архив - Бо

Няма коментари: