неделя, 26 декември 2010 г.

МИСИЯ 2011: Support BG musicians

С идването на новата година, всеки човек освен празниците с близки и приятели, си прави равносметка за добрите и лошите моменти на отиващата се 2010-та. Това е един от мотивите ми, да напиша тази публикация. Дадох си обещание, че през следващата година, една от целите, мисиите ми ще е насочена именно към подкрепата на българската музика. Тук не става дума за чалгата! Имаме толкова талантливи, млади изпълнители. Жалко, че телевизия с традиции като БНТ купиха немска песен, с която N.O.H.A. да представят България на Евровизия.

Имаме толкова Имена, които трябва да произнасяме с респект и уважение, както и да посещаваме техни концерти. Като започнем от ФСБ, Щурците, Сигнал, Б.Т.Р., Лили Иванова, Васил Найденов, Кичка Бодурова, Георги Христов, Орлин Горанов, Васил Петров и стигнем до Мария Илиева, Графа, Белослава, Живко Петров, Орлин Павлов, Мариана Попова, Тони, Миро, Любо, Галка, D2, V.OXX, P.I.F, Tri O Five, High Time, Dirty Purchase и много други.

За жалост обаче голяма част от младите българчета, знаят кои са Андреа, Преслава, Гергана, Малина, Капина.... (тази последната си я измислих) :) Малко ни е грижа за творците ни. Ето защо създадох този блог. Направих и рубриката "Music quiz" - повече за нея можете да научите тук: http://yoterkata.blogspot.com/, в която се включват всекидневно нови и нови лица. Искам да променя факта, че не познаваме родните си певци/банди. Това ме кара да пиша за проблемите и да вярвам, че по този начин- ще насърча повече деца да обичат нашата качествена музика.

Да, правят се музикални идоли и други TV формати, но след тях, никой не знае какво се случва с изпълнителите. Мисленето ни като нация е, че всичко става с пари и връзки. Някои неписани 'комунистически' закони важат все още, но се изисква много постоянство, труд и талант.

Не са малко и тези, които считат, че само ако родителите ти са музиканти, то тогава ще имаш шанс за изява. Напротив. Много от хората, чиито имена споменах, са от малки градове, от бедни семейства. Това, което ги променя е именно музиката и любовта им към нея.

Шакира, получи награда за музикант, който се занимава със социални дейности, на Европейските музикални награди в Мадрид пред ноември. Това, което тя каза е: "Музиката е саунтрака на живота ни".

Финансовата криза, също е предпоставка, голяма част от българите, да намалят посещаемостта си на музикални събития. Това не може да е извинение и у вас да слушаш Ивана, Петкана и Драгана, вместо Белослава, която да поясня, не е чалгаджийка. :)

За себе си съм взела решение, че ще правя всичко по силите ми - дали чрез ходене на промоции на клипове, участия на живо, създаване на контакти и организиране на разни музикални прояви, аз искам да съм част от случващата се ПРОМЯНА в българското музикално творчество.
Какво ще направиш ти?

Желая ви, топло и весело посрещане на Новата година и нека да support-ваме повече нашите музиканти!

Няма коментари: