понеделник, 13 декември 2010 г.

СКАНДАЛНО: Чуждестранна група ще представя България на Евровизия 2011г.

   
 От няколко дни в медийното пространство се говори, че сборната формация N.O.H.A, която нашумя с хита си "Tu cafe", ще представя страната ни на Евровизия 2011г. 

N.O.H.A. са интернационална формация с променлив състав, но седалището й е в Германия вече повече от 10 години.

  Стана ясно, че още през октомври БНТ е започнала преговори с музикантите от интернационалната група. За голяма изненада на всички, те имали  ниски финансови изисквания. Носи се и друг слух, че в началото на този месец е подписан и окончателният договор с тях.
Въпреки скандалните разкрития на българските изпълнители през годините, в които България е участвала на този конкурс, Националната телевизия няма това право да купува продукт на чужд изпълнител.
Преди седмица излезе новината, че Галка от "Каризма" ще кандидаства с песен в българската Евровизия. Да, обаче до този момент, такъв конкурс все още няма. А защо ли? Може би, БНТ наистина е решила да "оправи" страната ни и да премахне проблема с подбора на родните ни кандидати, като плати на чуждестранни музиканти да направят "наша" песен за Евровизия. Ако това се окаже вярно, за пореден път ще се изложим пред Европа.
N.O.H.A. вече са записали и песен с работно заглавие “BULkanika”, която съчетава в себе си български и испански етно мотиви. Ето линк към нея: http://impulsemp3.com/?play=323787
Телевизията щяла да плати единствено записите на песента и на клипа към нея, както и промоцията й в рамките на страната, а разходите по популяризирането на парчето в Европа ще бъдат покрити от самата група.
Основната разлика в сравнение с миналата година ще бъде, че няма да има зрителско гласуване, а песента-представител на България на Евровизия ще бъде директно представена пред публика.



Няма коментари: