четвъртък, 1 септември 2011 г.

"Импулс" на една година

Тази седмица става една година, откакто създадохме този блог. В следващите няколко реда можете да видите как се е развил сайта за този период.


Казват, че първите седем години са най-важни за възпитанието на едно дете. Не знаем още колко време ще съществува "Импулс", но факта, че вече има над 14 хиляди посещения от България, САЩ, Великобритания, Франция, Норвегия, Германия, Австрия и т.н. ни дава надежда, да продължим напред.
Не са били малко тези, които са ме питали защо точно така реших да кръстя блога си - под картинката на главната страница има обяснение, но това, което малко хора знаят е, че името на първото списание, което направих в университета се казваше така. Това е и причината да създам и сайта си с това име.

Една година не е много, но не е и малко време. В началото започнах на шега и с идеята да се публикуват неща, които са ми "на сърце", по-късно обаче когато се появиха рубриките "Music Quiz" и "Art Quiz", разбрах, че съм поела ангажимент към читателите, които ги следят и трябва да им предложа нещо различно.

В края на 2010г. обещах пред себе си, че ще поствам всеки ден новини и то най-вече на музикална тематика. Искам и все още жадувам за support на нашите таланти. Въпреки че през летните дни, когато всеки бяга до морето, наблягаме повече на чуждестранните и холивудски "клюки", скоро ще обърнем отново внимание на родното ни творчество.

За този кратък период се запознах се с много готини, успели, известни и не толкова популярни български музиканти и хора на изкуството. Това, което знам със сигурност, че подобни срещи ме обогатяват - духовно. В блога вече има над 30 интервюта с имена като - Димо от "П.ИФ.", певицата Тони, Тони Рикев от "Tri O Five", Емо от "Dirty Purchase", Краси от Д2, Радо от "High Time", Dj Marten, уникалния композитор Валди Събев, собственичката на едно от най-посещаваните заведения в София "Radio Cafe" - Аделина и много други.

Освен това благодарение на "Импулс" посетих конкурса Евровизия, който се състоя в Дюселдорф през май. Само трима блогъри от цялата страна бяха избрани да се включат в това предизвикателство и аз станах част от българската агитка, която подкрепи Поли Генова на живо. Преживяването беше от онези мигове, които трябва да се видят и почувстват - думите и снимките след това не са достатъчни. Това беше голямо признание за работата ми, което от своя страна ме нахъса да се боря.

Във фейсбук направихме събитие, в което всеки може да остави своя коментар, пожелание или препоръка към нас. Отворени сме за нови идеи, рубрики и членове, които да станат част от екипа ни. Разбира се, ще се зарадваме и ако някои от музикантите, с които сме работили оставят няколко реда за насърчение: http://www.facebook.com/.

Благодаря на всички приятели, колеги, музиканти и хора, които повярваха в мен и идеите ми. Дай, Боже, за вбъдеще да има повече проекти, по които да работим заедно.

Честит първи рожден ден, "Импулс"!


Снимка - личен архив

4 коментара:

Dobo Marzov каза...

Поздравления, Детелина! Продължавай само така и нека "Импулс" да пулсира още дълги години! :)

Andy's Coffee каза...

Хей, честит рожден ден ,"Импулс"...Поздравления за създателя на блога - Детелина Дамянова.Поздравления и за това Дет, че през тази година ти беше една от трите най-добри блогърии в България. Не е случайно те избраха и да бъдеш част от екипа,който представя нашата старна на Евровизия.:))).Продължавай да работиш със по-голяма мотивация за този блог...Желая много успехи!!!!!

Анонимен каза...

Честит рожден ден "Импулс"!
Една година труд изисква много всеотдайност и любов в работата. Обичаме те и ти желаем нови успехи, контакти и нови интересни рубрики да ни радваш Детелинке, а за теб лично истински творчески успехи и след година да имаш рублика по телевизията!
Благодатим ти за "Импулс"

yoterkata каза...

Благодаря ви :)