вторник, 25 октомври 2011 г.

Стелияна спечели "Гласът на България"

Момичето е едва на 16 години, но успя да победи своят конкурент Игор. В музикално отношение Стелияна се справи значително по-добре в надпреварата, това й донесе и първото място.
На големият финал бяха останали четирима кандидати - Тодор, Роксана, Игор и Стелияна. Правилата бяха такива,че участниците трябваше да изпеят първо песен, която според тях ще ги изтласка напред, след това да направят дует с менторите си. След гласуването зрителите решиха, че Тодор и Роксана трябва да отпаднат. Така за първото място се бореха 40-годишния Игор и 16-годишната Стелияна. Резултатите бяха нулирани, а разликата в процентите беше изключително малка, но въпреки това девойката изпревари съперника си. Тя събра общо 58%, а той 42.

Въпреки проучванията сред екипа на Слави Трифонов, че Игор трябва да спечели предаването, публиката си каза тежката дума. На първото си изпълнение - "It's my life"  на Бон Джоуви, блондина се задъхваше, тъй като предимно подскачаше на сцената и добре, че беше хорът зад него да му припява. Второто парче, което представи с Кирил Маричков - "Хамплет", се оказа доста непоносима задача, защото си личеше как финалиста се напрягаше, викаше и на места пееше фалшиво.

За сметка на това Стелияна изпя безупречно песента на Селин Дион "I surrender". Фронтменът на "Щурците" призна, че дори копието било по-добро от оригинала. В последната фаза, момичето изпълни своята авторска песен "Пътят", с която развълнува толкова хората в залата, че някои плакаха, други станаха на крака. 
Така Стелияна Христова, която бе от отбора на Мариана Попова, ще запише самостоятелен албум. Явно в Горна Оряховица има много талантливи млади хора, понеже и 14-годишния Богомил от "X Фактор" също е родом оттам.

Интересен е факта, че през цялото време за тези четири месеца менторите се караха и спореха по между си. Снощи отново не се размина без скандали. Ивана призова българите да гласуват за Роксана, понеже това била "нашата музика". От яд, Мариана Попова си нарисува детелинка, за да се успокои, след което изрази мнението си, че нашата музика е тази на Кирил Маричков, Орлин Горанов, Лили Иванова, Маргарита Хранова и др. имена от естрадната музика, а не от поп-фолка. 

Освен това, във времето, когато зрителите трябваше да гласуват със СМС-и или на сайта на предаването, от пренатоварване на мрежата - страницата им в интернет беше блокирана. Това беше и причината някои да твърдят, че вота не е реален. Хейтъри обаче винаги ще има. Факт е, че Стелияна има талант и той беше оценен подобаващо. Тук можете да видите нейното представяне на финала: http://www.youtube.com/.


Снимка - http://www.facebook.com/

Няма коментари: