понеделник, 25 февруари 2013 г.

"Оскари" 2013 - победителите

След повече от шест часа пряко излъчване от червения килим в Л.А. станаха ясни победителите в 85-тите годишни награди на Академията за кино и телевизионни изкуства в САЩ. 
Три часа преди официалния старт на церемонията едни от най-обичаните журналисти коментираха номинираните тази година, както и техните тоалети. Робин Робъртс, която миналата година имаше рак с радост се завърна като репортер в грандиозното събитие и обяви, че е напълно здрава. Първата звезда, която стъпа на червения килим и взе активно участие беше Кели Роланд, която беше в изключителна рокля с черно-бели мотиви. Водещ пък на проявата беше комикът Сет Макфарлън. 

Въпреки че няколко бяха конкурентките за спора коя звезда е най-добре облечена, приза спечели очарователната Дженифър Лоурънс, която беше с дълга бяла рокля от колекцията на "Диор"за висша мода.

Интересна беше и заигравката между Робърт де Ниро и Брадли Купър, които един на друг се надпреварваха да си правят комплименти. Актьорите си партнират във филма "Високо напрежение". Любопитното беше, че ветерана изказа възхищението си от професионализма на по-младия си колега.

Даниел Радклиф, Чанинг Тейтъм и съпръгата му, които чакат първото си дете, бяха сред гостите, които за първи път участват на проявата. Артистът, които е известен с танците си от "Step up" направи дебюта си и като танцьор заедно с Чарлийз Терон, които откриха вечерта на  наградите "Оскар" 2013 с танц.

Относно победителите - големи изненади нямаше. Очаквано "Арго" спечели отличието за най-добър филм, а за най-оригинална песен към филм беше избрана "Skyfall" на Адел, тъй като  церемонията премина под тематиката на Агент 007 - Джеймс Бонд. Мишел Обама се включи от Белия дом като обяви, че статуетката за най-добър филм е за лентата на Бен Афлек и Джордж Клуни.

Зрителите, които са били над милион от целия свят, може би забелязаха и факта, че презентиращите толкова бързо обявяваха имената на наградените, че камерите едва успяваха да уловят реакциите им.

Ето и целия списък с печелившите: 

Най-добър филм - "Argo"
Най-добър режисьор - Анг Лий
Най-добра актриса - Дженифър Лоурънс
Най-добър актьор - Даниел Дей-Луис
Най-добра актриса в поддържаща роля – Ан Хатауей
Най-добър актьор в поддържаща роля – Кристоф Валц
Най-добър чуждестранен филм – "Amour" / "Любо"
Най-добър документален филм – "Searching For Sugar Man"
Най-добър анимационен филм – "Brave"
Най-добър късометражен анимационен филм – "Paper man"
Най-добра оригинална песен - Adele - "Skyfall"
Най-добра музика - "Животът на Пи"
Най-добра кинематография – "Животът на Пи"
Най-добри визуални ефекти – "Животът на Пи"
Най-добри костюми – "Anna Karenina"
Най-добър грим и прически – "Клетниците"
Най-добър късометражен игрален филм – "Curfew"
Най-добър късометражен документален филм – "Inocente"
Най-добро озвучаване – "Клетниците"
Най-добър звуков монтаж – Zero Dark Thirty / Skyfall
Най-добър филмов монтаж – "Argo"
Най-добра сценография - "Lincoln"
Най-добър адаптивен сценарий - "Аrgo"
Най-оригинален сценарий - "Django Unchained"



Няма коментари: