петък, 22 февруари 2013 г.

Santana с нов албум

Китаристът прави опити да събере оригиналния състав на групата. Освен това той има за цел музикантите да запишат нова компилация.
Бандата претърпя много промени в състава си през годините. Въпреки това Сантана потвърди, че един от основателите на легендарната група Грег Роули е на път да се завърне на музикалната сцена след повече от 30 години прекъсване. 

Останалите, които също ще загърбят миналите спореве и ще се включат в общия проект са Нийл Шон, Майкъл Карабело и Майкъл Шрив. 

Карлос разказва пред сайта Noise11.com "Освен Нийл имаме и двамата адаши Carabello и Shrieve. Аз съм сигурен, че Грег също ще го направи. Така че това сме почти всички..."

Той също така разкрива, че новия албум на групата ще има африканско звучене. Китаристът допълни: "Ние сме проверявали много африканската музика и нейните модели. Всеки творец има свой стил и предпочитания за това какво да слуша. Led Zeppelin слушат Otis Rush. Cream слушат Фреди Кинг и Албърт Кинг. Всички имамаме някого, когото харесваме... Очаквайте диска ни през 2014-та година".

Момчетата от Santana ще започнат работата по компилацията по-късно тази година.


Снимка https://www.google.bg/

Няма коментари: