сряда, 12 октомври 2011 г.

За една сватба и едно погребение...

Имаше един филм "Четири сватби и едно погребение". Променихме малко заглавието, но е важна идеята. Смъртта на изпълнителният директор на "Apple" разтресе целия свят, а новината за сватбата на Валери и Николета - цяла България. Не прекалиха ли медиите обаче в експлоатацията на тези вести?!

Без съмнение Стийв Джобс беше изключително умен, способен и идеен човек. Това никой не го отрича. Благодарение на неговия труд хората се радват на какви ли не "играчки" в 21 век. Медиите и голяма част от потребителите на социалните мрежи преекспонираха кончината на великият дизайнер.
Събуждаш се една сутрин пиеш си кафето и гледаш минимум сто души споделят една и съща новина - света загуби Стийв Джобс. Подобни вести не са много хубави. Нека почива в мир, човека.
Уви, обаче половината от хората, които разпространяват тази новина нямат и идея кой е той и какво е правил. Това е то да си овца. Правиш като другите, с цел да си модерен. Интересен е и факта, че "християни", които би трябвало да държат на принципите си, застават зад каузата на "опечалените", а малцина от тях знаят, че той е бил будист и е защитавал тези си религиозни убеждения. Какво общо има светлината с тъмнината? Риторичен въпрос.

Колко от почитателите му знаят, че е уволнявал свои служители в асансьора ако не му се усмихнат или ако не му кажат какво "велико" нещо ще сътворят днес? Тук ще кажат някои, това е то да си строг шеф. Не. Това е то, да си работохолик, диктатор. Вместо да се говори за болните, бедни сираци, ние страдаме, че няма да имаме "I...нещо си". Оставаме настрана покойния милионер, за да се върнем у нас.

Тази неделя беше "сватбата на годината", както я наричат папараците. Плейметката Николета Лозанова се омъжи за футболиста Валери Божинов. Е, то имаха ли избор като ще стават родители скоро. Какво да кажем, че бившите им половинки Ники Михайлов и Алисия пък са заедно. Странна работа. Това не е всичко. Може ли жена да похарчи 80 хиляди лева за "дизайнерска" рокля, а мъжа й да даде едва пет бона?! Смях в залата. Уж, роклята била от известната модна къща на Вивиан Уестууд. Само, че нито Николета изглежаше като Кали Брадшоу, както писа жълтата преса, нито беше "стилна и красива". С лек грим, ала всичките й прелести бяха на показ. Сложила було, което се слага пред лицето по традиция ако жената е девствена, но тези подробности няма как да се научат от "снимките" из Европа.

Сватбата била в Правец. Като имаш пари, да си купиш някакво подобие на "рокля", защо не си направи "церемонийката" в Италия?! Половината от колегите на Божинов не уважиха събитието. Злите езици пък твърдят, че не е на късмет факта, че двойката се венча на мястото, където преди няколко месеца бизнесмена Мишо бирата бе убит.

Защо въобще трябва да говорим за тези хора като "елита" на страната ни. Те по-скоро са типичните представители на жанра поп-фолк и спорт в едно. Важното е да изглеждаме добре, а какво и как го правим си е наша работа.
Уви, затова децата от 12-годишни изглеждат като проститутки и добре, че има хора като Мага в "Х фактор", за да им кажат, да се погледнат в огледалото. Масово се насява в мозъците ни "идеала" за мъж, жена и комплекса, че ако не си като тях - значи си втора ръка. Накъде отива България, ей?



Снимка - http://www.google.bg/Връзка

2 коментара:

Анонимен каза...

Strahotna statiq....

Анонимен каза...

Super si davai taka!