сряда, 12 юни 2013 г.

Антонио Бандерас впечатлен от фолклора ни

Актьорът, който снима последния си проект у нас откри 20-тото издание на Седмицата на испанското и ибероамериканското кино у нас. Той призна и колко много обича народната ни музика.
Един от най-обичаните световноизвестни артисти остави отпечатък от дланта си в родната ни Зала на славата, която се намира в НДК. Антонио Бандерас бе и специален гост на фестивала за испанско кино, който ще се проведе от 12 до 16 юни в кино "Люмиер".

Актьорът коментира, че поради силната конкуренция от Холивуд, пиратството и отлива на публика европейското кино в момента е на доста занижено ниво. Поводът за посещението му в България са снимките на филма "Аутомата", които стартираха още през април в Бояна. Съпругата на испанеца Мелани Грифит също ще се включи в лентата, но тя ще остане едва за седмица.

Мачото, който всички видяха, че е доста застарен, разкри, че в София става в пет сутринта и ляга в девет. Харесва да общува с хората тук и иска да присъства на концерт на "Мистерия на българските гласове". Това ще стане при друга негова визита, тъй като сега е доста ангажиран. Преди 20-тина години някой му подарява диск с народните песни и той се влюбва в нашия фолклор.

Ако се намери финансиране, Бандерас ще участва в продукция за Пикасо - "33 дни". Тя ще е на оригиналните езици - испански и френски, което прави проекта малко по-труден за реализиране.


Снимка - https://www.google.bg/

Няма коментари: