петък, 10 май 2013 г.

Ангел Заберски към варненци: Вие сте щастливци

На 10 май във художествена галерия във Варна се състоя уникалния джаз концерт на четири ръце. Главните действащи лица бяха Ангел Заберски-син, маестро Живко Петров, контрабасистът Борис Таслев и Димитър Семов - ударни. 
Събитието беше част от програмата на десетото издание на Европейския музикален фестивал 2013. В препълнена зала близо час и половина варненци имаха възможност да се насладят на класически джаз.

В концертът бяха включени интерпретации на произведения от Моцарт, Рахманинов, Григ, Дебюси. Най-бурно публиката реагира на ръченицата по Петко Стайнов, пресъздадена през погледа на великия пианист работил с Лили Иванова - Живко Петров. 

"Рядко имаме възможност да представим този общ проект в България понеже са малко залите, в които могат да се поберат два рояла. Вие сте късметлии.", заяви Ачо Заберски. 

Оказа се, че жителите и гостите на Морския град са жадни за подобни прояви. След няколко изпълнения на бис, поднесени цветя и много усмивки от феновете, които бяха на различна възраст, музикантите благодариха, че те са предпочели да отделят няколко часа от времето си за качествена българска музика.




Няма коментари: