сряда, 29 май 2013 г.

Вижте кои са победителите в ГМН на БГ Радио

На 24 май в Благоевград се проведоха традиционните Годишни Музикални Награди на единственото радио за българска музика у нас. За първи път проявата се състоя извън София.
В денят на българската просвета и култура и славянска писменост над 17 хиляди меломани можеха да се насладят на живо на една от най-престижните церемонии за музикантите. Водещ на събитието беше Любо Киров. На една сцена се качиха изпълнители като Лили Иванова, Васко Василев, Иван Лечев, Кирил Маричков, както и много други по-млади таланти. 

Наградите бяха открити с инструментал “Върви, народе възродени” на две китари от Бисер Иванов и Жоро Янев. Васко Василев пък изсвири на цигулка песента "Виолета" в чест на покойния Тодор Колев. Своите нови проекти представиха Графа, Орлин Павлов, Любо, Мария Илиева, Б.Т.Р. и Богомил.

Над 30 хиляди души са гласували в продължение на няколко месеца за своите любимци. Ето и целия списък с печелившите: 

БГ Група – Б. Т. Р. 
БГ Изпълнителка –  Белослава
БГ Дебют – Михаела Филева 
БГ Текст – “Секунда” - Графа, Любо и Бобо 
БГ Албум – “Дим да ме няма” - Графа 
БГ Песен – “Дим да ме няма” - Графа, Бобо и Печенката 
БГ Изпълнител – Графа 
БГ Видеоклип – “Секунда”, реж. Васил Стефанов 
БГ Дуо/ Трио – Ангел и Мойсей 

Приз за БГ вдъхновител тази година отиде при група "Тангра". Стенли, който изпълни част от новите си парчета благодари на публиката за наградата и сподели, че голяма част от колегите му не са в България. Лили Иванова получи статуетка за БГ концерт на годината, за концерта й в Зала Арена Армеец миналата зима.


Снимка - https://www.google.bg/

1 коментар:

chris каза...
Този коментар бе премахнат от администратор на блога.