понеделник, 19 септември 2016 г.

P. Diddy е най-богатият хип-хоп изпълнител

За втора поредна година Sean Combs е начело на класацията на сп. "Forbes" за най-високоплатен рапър в света. След него остават Jay-Z, Drake и единствената жена в надпреварата - Nicki Minaj.
Директорът на музикалната компания "Bad Boy" е събрал приходи от над 60 милиона долара за периода юни 2015 - юни 2016. Основните му печалби са от рекламни кампании на водката "Ciroc". 

Музикантът стана рекламно лице на алкохолната напитка през 2007-ма и така прибира процент от продажбите й, които са скочили значително след като рапъра застана зад бранда и питието. Малко по-късно той се съюзи и с "Diageo PLC" и заедно закупиха луксозната марка текила "DeLeon". 

Американецът има и кабелна телевизия "Revolt TV", която също му носи достатъчно пари, за да се нарече с днешна дата най-богатият хип-хоп изпълнител въпреки че голяма част от средствата му не са от музикални проекти.

Съпругът на Beyonce заема втора позиция. Той има приходи от 52 милиона, които са благодарение на лейбъла му "Roc Nation".  Jay се занимава активно със спортни дейности, както и с производството на коняк и шампанско.

Dr. Dre е на трето място макар преди няколко години да беше на върха на класацията. Той има само 40 милиона за изминалата година. 

Изненадата идва от Drake, който остава на четвърта позиция въпреки издаването на "Views" и успешните му дуети с Rihanna. Канадецът е спечелил едва 38 милиона долара.

На шесто място е Nicki Minaj с 20 милиона, а в надпреварата се включиха още Pitbull, Pharrell Williams, Kendrick Lamar и Brian Williams.



Снимка - https://www.google.com/

Няма коментари: