четвъртък, 23 февруари 2017 г.

Ето победителите на "Brits Awards" 2017

37-то издание на Британските музикални награди се проведе вчера в зала "O2 Аrena" в Лондон. Водещи на церемонията бяха Dermot O'Leary и Emma Willis.
Проявата тази година трябваше да води Michael Bublе, но организаторите го замениха понеже на музиканта му се наложи да се грижи за 3-годишният си син, на когото откриха рак. Музикалното събитие типично по английски премина без особени изненади. 

Robbie Williams, който спечели приза "Британска музикална икона", сложи край на програмата като изпълни няколко песни. Adele, Beyonce и Drake грабнаха също по една статуетка, но не успяха да присъстват. 

Сред по-важните моменти на вечерта беше представянето на Chris Martin и "A Different Corner" като за миг припомни за покойния George Michael. Синът на David Bowie направи изключителна реч при взимането на отличието за "Албум на годината". "Загубих баща си миналата година, но самият аз станах баща и прекарвам много време, опитвайки се да подредя в главата си какво искам синът ми да знае и запомни за дядо си. Мисля, че ще е същото, което и повечето от феновете на баща ми са поели като негов завет през последните 50 години. Той винаги е подкрепял хората, които са били малко по-странни или различни. Винаги е бил на тяхна страна. Така че тази награда е за всички по-чудати хора и онези, които ги създават", заяви Duncan Jones.

Публиката приветства с радост сета от "Castle On The Hill" и "Shape Of You" на Ed Sheeran, който се появи значително отслабнал и в компанията на Stormzy. Katy Perry и Skip Marley изпълниха "Chained to the Rhythm", а Bruno Mars хита си "That’s What I Like". Момичетата от "Little Mix" също направиха доста зрелищно шоу като заедно с тях на сцената се качиха 90 танцьори.

Два гафа се очертаха за цялата нощ. Така например папараци и фенове обвиниха Rita Ora, че е била пияна докато презентира "Пробив на годината", а модните критици отново хванаха Nicole Scherzinger без бельо под тоалета й за афтърпартито на "Brit Awards" 2017.


Ето и пълен списък с наградените:

Соло изпълнител - David Bowie
Соло изпълнителка - Emeli Sandé
Група на годината - The 1975
Пробив на годината - Rag’n’Bone Man
Глобален успех - Adele
Най-добър сингъл - Little Mix – Shout Out To My Ex
Албум на годината - David Bowie – Blackstar
Международен изпълнител - Drake
Международна изпълнителка - Beyonce
Международна група - A Tribe Called Quest
Най-добро видео - One Direction – History





Снимка - https://www.google.bg/

Няма коментари: