сряда, 17 октомври 2012 г.

Мария Илиева и D2 направиха общ проект

За първи път рок музикантите и поп певицата работят заедно. Целта на песента е превантивна и благотворителна.
Мария Илиева и D2 записаха общ сингъл в подкрепа на каузата на фондация "Цветан Цанов", за превенция на насилието между децата в България. Той носи името "С теб научих как" и стила е акустичен поп-рок. Така го определи певицата, която днес гостува в "Здравей България" по Нова телевизия.

Зрителите видяха видеото за първи път в национален ефир, което съвсем скоро ще бъде качено и в интернет. Режисьор на клипа е Васил Русев, а текста е на Гери Турийска. Аранжимента на парчето е дело на самите музиканти. Идеята на песента идва след бруталното убийство на малкия Цветан от негов съученик в края на 2011-та година. "Музиката е едно от нещата, които може да повлияе за намаляването на детската агресия", коментира красавицата.

Тя разказа и за самостоятелните си изяви в чужбина. В Полша е участвала в музикален фестивал, но не е "забърсала" португалец за приятел, както твърдят някои жълти издания. Освен това, изпълнителката ни е записвала в едно от най-добрите студиа в Европа - това в Париж. Именно там са работили Алиша Кийс, Стинг, Ролинг Стоунс и други.

Относно слуха, че може да направи дует с Анелия, Мария Илиева не отрече, че е имало подобна идея, поради ангажименти обаче това не се е случило. Не е ясно кога и дали изобщо ще бъде реализиран този проект.


Снимка - http://www.google.bg/

Няма коментари: