вторник, 20 ноември 2012 г.

bTV и Nova на нож с артистите

За пореден път двете конкурентни телевизии са в спор и борба за авторски права. Този път ябълката на раздора се оказаха актьорите.
До скоро медиите не можеха да разделят коя да купи правата за "Господари на ефира" и "Пълна лудница" дори се говореше, че ще свалят сериала "Седем часа разлика" от екран.

В предаването на Мартин Карбовски по Нова тази неделя вместо да се появи талантливата, млада актриса Радина Кърджилова, на стола за интервю застана нейния любим - Деян Донков. Той изрази недоумението си от факта, че приятелката му е участвала в проект на Би Ти Ви - "Стъклен дом", който завърши през юни тази година, а според договора на половинката му тя не трябва да се явява по конкурентна телевизия до края на 2013-та. 

Освен това Би Ти Ви иска от Христо Мутафчиев да напусне "Съюза на артистите", който той представлява, за да се включи в новата сапунка на медията.  

Тук идва протеста от страна на хората на изкуството защо ги заробват по този нечовешки начин. Артистите се чувстват ограбени, че вместо да промотират творбите си по различни начини, те стават роби на една телевизия или проект. По думите на варненца, Асен Блатечки, Калин Врачански и Стефан Данаилов "не могат да пръднат без знанието на Би Ти Ви".

Уви, това не е всичко. Стана ясно, че Мариана Попова, която беше участник във "ВИП Брадър" пък трябва да плати обезщетение на Би Ти Ви понеже са я гласили отново за ментор във втория сезон на "Гласът на България". Това не се е случило и певицата е решила да влезе в Къщата. Дни след влизането си, тя е получила известие по пощата, че са я одобрили за съдия, но изпълнителката вече е била приела предложението на Нова телевизия. 



Снимка - http://www.google.bg/

Няма коментари: