вторник, 18 декември 2012 г.

Почина Георги Калоянчев

Великият актьор си отиде на 87 години. По информация на близките причината за смъртта му е пневмония.
На 18 декември 2012 година България се прости с още една родна легенда. Тя си отиде от този свят след стотиците си роли, които направи в киното и театъра. Новината за кончината на Калата се появи в медиите, след като беше потвърдена от Съюза на артистите. 

Георги Калоянчев е участвал в над 50 филма, сред които са „Специалист по всичко“, „Бон шанс,инспекторе“, „Неочаквана ваканция“, сериалът по „Под игото“, телевизионната постановка „Криворазбраната цивилизация“. В театъра ще го запомним с превъплъщението му в Ганьо Балкански - в представлението „Г-н Ганьо Балкански“. Въпреки че се оплакваше от болки в краката, той слезе от сцената едва през юни тази година. 

В едно от последните му интервюта, актьора разкрива, че най-обичаните му роли са драматичните - моментите, когато всички утихвали и кротко забърсвали сълзите си. 

Цялата арт гилдия е в траур и не само тя. В социалните мрежи хиляди българи споделяха снимки, мисли и видеа от последните изяви на звездата пред публика. Поклонението пред титана на българската сатира ще се състои на 21 декември от 12 часа в Сатиричния театър, а тялото му ще бъде положено в Алеята на творците.


Снимкаhttp://www.google.bg/

Няма коментари: