сряда, 19 декември 2012 г.

"The Hobbit" е на върха на бокс-офисите в Англия

Дългоочаквания филм на Питър Джаксън събра приходи над 11 милиона лири само за първия уикенд, в който беше пуснат по кината. 
Истинска истерия е хванала феновете на приключенските филми. Те трябваше да чакат близо десет години, за да видят предисторията на "Властелинът на пръстените". В него участие взеха Мартин Фрийман и сър Иън Маккелън
 
Джаксън трябваше да се бори със Съюза на актьорите и лични проблеми свързани със здравето. Неговото желание беше да получи трите части на блокбъстъра. Оказа се, че чакането за първата от поредицата продукции си е струвало. Лентата е на пето място по гледаемост във Великобритания за тази година.


"The Hobbit" застана зад "Skyfall" на Даниел Крейг, сагата за вампирите "The Twilight Saga: Breaking Dawn", "The Dark Knight:Възрдаждане" и "Отмъстителите".

През изминалия уикенд в бокс-офиса втора позиция зае "Rise of the Guardians" с приходи от 2 млн. долара, а празничния "Nativity 2: Danger in the Manger!" остана на трето място със средства на стойност 1,5 млн. долара.

Филмът за Джеймс Бонд събра 1,30 мнл., което го постави на четвърта позиция. Проекта на Дисни "Tinkerbell and the Secret of the Wings" дебютира на пето място с приходи от 850 хиляди долара. 




Снимка - http://www.google.bg/

Няма коментари: