четвъртък, 6 декември 2012 г.

PSY спечели над 8 милиона от "Gangnam Style"

Певецът е събрал средствата от посещения в YouTube. Там видеото има над един милиард гледания.
Корейската звезда е спечелил към 870 хиляди долара от реклама в популярния сайт за видеосподеляне. Освен това е загубил част от приходите от огромния брой на пародиите на оригиналния клип, които са се появили в мрежата. 

Изпълнителят се е сдобил със солидна сума и от участието си в реклама за корейската компания "Kyobo Securities". По информация той е взел над 4,5 милиона само за тази година. 

В САЩ и Южна Корея PSY се очаква да спечелили над 3 милиона долара от онлайн сваляне, докато продажбите на албума му са му донесли около 50 хиляди.

Певецът изпревари песента на Джъстин Бийбър "Baby" по брой на гледания и взе приза за най-добър видеоклип на тазгодишните европейски музикални награди на MTV, които се състояха във Франкфурт.

"Gangnam Style" е на девето място в британската класация за най-добър и продаван сингъл на 2012г. Въпреки че има само три думи на английски език в цялото парче, това не пречи на мнозина лица като Барак Обама, Мадона и други да копират част от движенията и да танцуват на прословутия хит.

PSY споделя: "Аз правя това в продължение на 12 години в Южна Корея, направих същото нещо, което правих преди, то просто се случи, какво мога да кажа? Страхотно е."


Снимка - http://www.google.bg/

Няма коментари: