вторник, 15 февруари 2011 г.

“Stevie Wonder Tribute" за втори път в София

След като миналата година деветимата музиканти направиха две участия в София и Пловдив, посветени на творчеството на Stevie Wonder, сега идва ред на второто издание.
“Stevie Wonder Tribute" ще се реализира за втори пореден път в столицата. Събитието ще се състои на 17 февруари в Sofia Live Club.
Концерта-трибют ще включва най-големите хитове на Стиви. Феновете ще могат да се насладят на балади като „Overjoyed", „Lately", „Knock me off my feet" и др.

Проекта придоби голяма популярност сред публиката, което от своя страна мотивира младите български таланти, да продължат с инициативата. В нея участват 9 млади професионални музиканти: Александър Славчев - вокал и китара, Елена Кокорска - вокали, Радослав Славчев - бас и вокали, Богомил Енчев - барабани, Николай Данев – барабани и перкусии, Краси Тодоров – клавишни, Марин Бозев – саксофон, Тодор Бакарджиев – тромпет, Кирил Зафиров – тромбон.

Идеята на подобни прояви е, да предизвика повече хора в страната ни да слушат качествена музика. Без съмнение, музиканти като легендарния Стиви Уондър трябва да се почитат и уважават.
Музиканта Радослав Славчев, който е един от създателите на проекта “Stevie Wonder Tribute" заяви пред "Импулс":

"Тъжно е, че в България, хората пълнят стадион заради травестит с катинарче и шкембе, вместо да си купят един албум на Michael Jackson или Stevie Wonder. Tова говори за ниска култура и за едно много ниско ниво на съзнание. Тези, които оценяват стойностната музика са малко, но са истински. Ние правим така, че те да стават повече и повече."

Партито посветено на Стиви е с начален час 21:00, а входа ще е 10 лева. Музикантите обещаха, че скоро ще направят трибют и във Варна.




Снимка - http://www.facebook.com/

Няма коментари: