сряда, 23 февруари 2011 г.

Нападнаха момче в столичен клуб

Денят е 21 февруари 2011г. Мястото – едно от най-популярните столични заведения – София Лайв Клуб. Събитието – Откриването на новата музикална телевизия Box TV. Той е на 20 години от София, учи Телекомуникационни Технологии в "Колеж по телекомуникации”. Той се занимава с музика като хоби, но пуска и по заведения - FunkyClub; MILKclub, LaStrada, Арбат, частни рожденни дни и партита. Той е Тони Сотиров и е бил нападнат по време на „ВИП” купона.


            1. Как се чувстваш в момента?
Toни: Нормално, може би разочарован.

2. Какво се случи в онази вечер, че се стигна до физическа саморазправа?
Toни: Нищо, просто поредният пример, че не е нужно да се случи, каквото и да било, за да има насилие.

3. Имаш ли някаква идея какво искаше този човек от теб?
Toни: Не.

4. Потърси ли съдействие от някого? Нямаше ли охрана в клуба?
Toни: Имаше, но той се познаваше с тях, а те ми казаха да си влезна вътре и да си пия пиенето. Аз не съм търсил охраната. Те сами излязаха и ме задърпаха навътре...Естествено, че не исках да ходя.

5. Изкара ли си медицинско свидетелство?
Toни: Не и не мисля да го правя.

6. Възнамеряваш ли да подадеш оплакване в полицията?
Toни: Не и също не мисля да го правя.

7. Ти изпрати снимки до екипа на Box TV, но те ги изтриха от сайта си. Как си обясняваш този факт?
Toни: Нормално е. Първи постове, отзиви и снимки от "ГАЛА събитието" и редом до тях моите...Имидж. Хората не са виновни, извиниха ми се неведнъж, разбирам ги.

8. Това е било частно парти, много музикални звезди и хора от шоубизнеса у нас са били сред специалните гости. Ти как се сдоби с покана за събитието?
Toни: Просто приятели ми звъннаха, че имат билети и ме поканиха, а аз тъкмо си лягах, защото през деня работих доста. Бях озвучител в клуб MILK, където се снимаше новия клип на Кристо и Галя от Каризма.

9. Ти се занимаваш с музика. Tова място е едно от малкото в столицата, в които се свири на живо. За първи път си ходил на концерт в този клуб. Би ли отишъл отново там?
Toни: Не знам, да ти кажа. И да и не.

10. Защо се съгласи да дадеш това интервю?
Toни: Защото хората трябва да знаят какво се случва. Колкото се може повече да си отварят очите. Може би по този начин ще станат по-предпазливи и ще допускат, че всичко е възможно да стане.

Снимки на потърпевшият можете да видите тук:


За да бъдем обективни, потърсихме и становището на ръководството на клуба по този въпрос. Оттам заявиха:
"Нямаме информация за "пребиване" или спречкване. Дочухме, че две момчета са се скарали, но спорът е бил помежду им, без охраната на клуба да се е намесвала. Ако е имало подобно нещо, тогава охраната щеше се да се намеси в положителен смисъл."


Важно е да се знае, че от "Импулс" не търсим "сензации". Не знаем - кой е прав и кой - крив. Харесваме клуба и ценим събитията, които организират, защото са новаторски и нестандартни. Пожелаваме и успех на новата телевизия за българска музика, защото тя е единствената до този момент у нас.
Въпреки това, не може да си затворим очите за такива хулигански прояви. Целта на тази публикация е да бъдат взети мерки и да бъдат ограничени подобни изяви на насилие до минимум.



Снимки - личен архив - Тони Сотиров

Няма коментари: