петък, 15 март 2013 г.

Опра отново стана най-влиятелната знаменитост

Журналистката за втора поредна година печели приза за най-влиятелна личност. Според списание "Forbes" и през 2013-та Уинфри е номер едно. 
Отличието на една от най-популярните жени в САЩ се дължи на интервюто, което тя направи с Ланс Армстронг. В него той разкри, че си е позволявал незаконни дейности свързани с допинги преди състезания. 

Легендарният колоездач реши да проговори открито за първи път пред Опра Уинфри след като беше лишен от всички спортни титли. В един искрен разговор той споделя своята гледна точка във връзка с допинг скандала, отнетите титли и доживотната забрана да се състезава професионално. Журналистката предварително е подготвила около 112 въпроса и призна, че това е била най-голямата подготовка, която е правила някога.

По мнение на експертите този разговор е довел до успеха на чернокожата дама. Тя е спечелила едва с една точка разлика пред режисьора Стивън Спилбърг, който остана на втора позиция. 

В топ пет на класацията се наредиха още Мартин Скорсезе, Рон Хауърд, създателят на "Междузвездни войни" Джордж Лукас. Фронтменът на U2 Боно и режисьора Клинт Истууд също са били сред номинираните. 


Снимка -  https://www.google.bg/
 

Няма коментари: