понеделник, 25 март 2013 г.

Михаил Йосифов Секстет с дебютен албум

По компилацията се е работило още при създаването на групата. Четири години по-късно проекта скоро ще бъде факт.
За любителите на джаза няма да поясняваме кои са музикантите, които стоят зад името на бандата. За тези, които не знаят ще кажем, че тромпетистът и композитора Мишо Йосифов събрира зад каузата си още Атанас Хаджиев (тенор сакс), Велислав Стоянов (тромбон), Васил Спасов (пиано), Димитър Шанов (бас) и Димитър Димитров (ударни инструменти).

Групата се сформира през 2009-та година и до този момент жъне голям успех у нас.  Въпреки не-малкото си години на музикалната джаз сцена в България Михаил Йосифов Секстет ще издадат първия си албум през 2013-та.

Дискът им ще носи името на едно от парчетата, а именно "Счупени прозорци". Самите записи продължили два-три дни, по думите на фронтмена, а интересното е, че в компилацията има и няколко песни от Моцарт с нов аранжимент. 

Промоцията на албума ще се състои на 6 април в столичния клуб "Студио 5". Лично Хилда Казасян е поканила момчетата да реализират събитието там. Разбира се, всички, които обичат красивите класически и джаз елементи могат да се присъединят и да споделят радостта от новите проекти на групата заедно с тях.


Снимка - https://www.google.bg/

Няма коментари: