вторник, 7 февруари 2012 г.

„Мисия Невъзможна 4” оглави бокс-офис в Китай

Филмът, който излезе на екрана в края на миналата година разби всички класации в чужбина. Приходите от прожекциите в Китай само за два дни достигнаха над 12 милиона щатски долара
Без никакво съмнение "Мисията невъзможна: Режим Фантом" е един от най-успешните проекти за 2012-та. Интересното е, че Том Круз макар да е на 50 години сам прави всички каскади и не използва дубльор. Освен това, лентата е снимана на няколко места - САЩ, Индия, Дубай, Русия. Разбира се, не трябва да подценяваме и сюжета, който държи в напрежение зрителите през цялото време. Догодина феновете ще очакват и пета част. 

Само за този уикенд приходите от продадени билети извън Америка са на стойност 25 милиона долара. До момента в световен мащаб продукцията е събрала над 570 милиона. По информация на продуцентите това е тотален рекорд, тъй като през 2000-та година втората част на сагата е донесла 540 милиона.  

Междувременно, "Шерлок Холмс: Игра на сенки" също продължава да привлича все повече почитатели. Втората част на поредицата е главният конкурент на Мисията, защото тя също е снимана в няколко различни държави. За уикенда сумата, която е събрана от прожекциите е 18 милиона щатски долара, а в световен мащаб филма печели над 476 милиона. 


Снимка - http://www.google.bg/

Няма коментари: