сряда, 15 февруари 2012 г.

Green Day с нов албум

Бандата официално започна работата по новия си проект. От 2009г. насам момчетата не бяха влизали в студио.
Последния албум, който Green Day пуснаха на пазара беше "21st Century Breakdown". След близо три години отсъствие от музикалната сцена пънкарите се завръщат с пълна сила. Били Джо Армстронг честити на феновете си в туитър Свети Валентин и обяви, че групата стартира записването на нови песни.
 
В последните няколко години са свирили в няколко риалити програми. Според критиците, младежите демонстрират по-агресивен и твърд звук. Преди стила им се определяше като мелодичен поп, в новата им компилация обаче почитателите им ще бъдат изненадани. Вече има и няколко работни заглавия:
"Wow, That's Loud" и "Make Out Party". Очаква се те да бъдат и пилотните парчета. Фронтменът споделя, че почти всеки ден създават нови проекти и посоката е по-свежа и изпълнена с енергия. 

Освен това американците планират да направят и песен в памет на Ейми Уайнхаус. В официалния си сайт са публикували и част от текста към трибюта, който е леко объркващ. Ако човек не се задълбочи в лириките спокойно може да си помисли, че всъщност рокаджиите се присмиват на певицата, отколкото да я почетат като музикант. 



Няма коментари: