понеделник, 27 февруари 2012 г.

Скандалите на червения килим

Като всяко грандиозно събитие и "Оскар"-ите не минаха без гафове. Кои са победителите, кои са победените, в какви тоалети са облечени звездите и от кого бяха придружени ще научите в следващите редове...
След близо час закъснение и промяна в сценария, звездите започнаха да дефилират по червения килим, даваха интервюта и позираха за снимки. Медиите изтъкват като евентуални причини за обрата - сигурността или заетостта на артистите.

За първи път в България церемонията се излъчваше директно от Холивуд. За жалост обаче стотици българи бяха шокирани от лошия превод и рекламите, които буквално през пет минути прекъсваха проявата. 

Над 3300 бяха гостите, които посетиха театъра "Кодак" за 84-тите награди на филмовата Академия. Сред тях бяха Дженифър Лопес, Пъф Деди, Бритни Спиърс, Пенелопе Круз, Джордж Клуни, Брад Пит, Анджелина Джоли и други. Интересно беше, че последните, които са считани за най-популярната двойка влязаха по отделно, но седнаха един до друг по време на събитието. Джордж Клуни, който скоро се оплакваше от неуспехите в любовта пък се появи с уж бившата си приятелка Стейси Киблър. Не по-малко некоректен беше и въпроса на американски журналист, който попита вдовицата на Хийт Леджър - Мишел Уилямс защо е дошла с приятелка, вместо с някои господин. 

По отношение на външния вид на актьорите имаше отново много критики. Така например Камерън Диас се появи с небоядисана коса и си личаха израстналите й черни корени. Въпреки че публиката в социалните мрежи най-много хареса роклята на украйнката Мила Йовович, експертите не спряха да хвалят Джесика Чайстейн и Руни Мара. Любопитен беше и репортажа, които показа най-стилните и фрапиращи тоалети през годините на актрисите. Роклята - лебед на Бьорк обра всички класации за най-зле облечена дама. След нея бяха Шер, Селин Дион и Ума Търман. През годините като добре подържани са се доказали Анджелина Джоли, Никол Кидмън, Джулия Робъртс, първото място обаче е за Холи Бери.

Ако се питате кои грабнаха статуетки и в кои категории, ето ги и победителите:
"Артистът" - черно-белият, ням, френски филм спечели цели пет приза - за най-добър филм, най-добър режисьор, най-добра мъжка главна роля - Жан Дюжарден, костюми и музика. Също толкова награди взе и "Изобретението на Хюго" - за операторско майсторство, сценография и декори, звук, звуков монтаж и визуални ефекти. Феновете на Мерил Стрийп сигурно имат повод за гордост, тъй като тя беше отлечена в категорията за най-добра женска роля, защото изигра Маргарет Тачър в "Желязната лейди". Актрисата не беше вземала статуетка повече от 20 години насам. За поддържаща мъжка роля получи Кристофър Плъмър, който е на 82 години, но това не му попречи да се представи на ниво в "Новаци". Уди Алън, който не присъства, но получи "Оскар" за оригинален сценарий към "Полунощ в Париж". Най-добрата анимация се оказа "Ранго", а иранската лента "Раздялата" имаше най-много адмирации за най-добър чуждоезичен филм. 



Снимка - http://www.google.bg/

Няма коментари: