сряда, 2 май 2012 г.

Асен Блатечки е срещу пиратството в интернет

Актьорът застана зад кампания, която подкрепя чистата игра и ограничава правата на пиратите в глобалната мрежа.
От няколко седмици насам Би Ти Ви стартира две кампании - едната свързана с почистването на България за един ден - 12 май, другата е по повод безразборното сваляне на информация от интернет. 

Доскоро всеки, който изпусне любимия си сериал, предаване или просто иска да гледа мач онлайн можеше да го направи на сайта на телевизията. Сега обаче трябва да се регистрираш в новата страница Voyo и да плащаш месечен абонамент. По този начин се ограничават правата и свободата на хората в нет-а, на мнение са част от потребителите.

По-интересното е, че медията пусна и рекламен клип, в който се обявява против пиратството. В него момче с бухалка в ръка отива в кухнята, в която вижда, че не кой да е, а Асен Блатечки рови в хладилника и хапва шунка. Изречението, което отправя звездата към младежа е: "Ти как си свали новият ми филм безплатно?".

Видеото предизвика много емоции в мрежата. Мнозина се чудят как може да се правят подобни инициативи у нас, други пък се радват, че най-накрая някой защитава авторското право на проектите им. Тук можете да гледате въпросната реклама: http://www.btv.bg/. 


Снимка - http://www.google.bg/

Няма коментари: