сряда, 23 октомври 2013 г.

Кейт и Уилям кръстиха принца

Синът на кралското семейство беше покръстен днес. Гостите на събитието бяха около 20 човека. Церемонията продължи около 40 минути.

Медиите във Великобритания не спряха да обсипват с комплименти стила на обличане на новороденото, както и на неговите родители. Принц Уилям беше с тъмносин костюм и светлосиня вратовръзка и носеше на ръце малкия си син. Джордж беше в традиционната роба за кръщене изработена от дантела и коприна. Кейт Мидълтън беше облечена в унисон с детето - кремав костюм с пола.

За справка ще кажем, че подобни кръщелни носии са имали всички кралски бебета от 1841г. насам. Първият, който имал честта да сложи робата бил крал Едуард VII - сина на кралица Виктория. 

Преди да влязат в кралския параклис кралското семейство си поговори малко с гостите. Сред тях бяха кралица Елизабет II, принц Филип, принц Чарлз, Камила, херцогинята на Корнуол и принц Хари. 

Видимо принца беше спокоен и едва проплака за кратко, но баща му беше категоричен, че всичко е наред. Церемонията беше водена от архиепископа на Кентърбъри - преподобния Джъстин Уелби. Родителите бяха избрали няколко химна и пасажа от Библията. Цялото събитие продължи 45 минути, а бебето имаше седем кръстници.




Снимка -  https://www.google.bg/

Няма коментари: