петък, 27 юни 2014 г.

"Metallica": Няма да сме като "The Rolling Stones"

Музикантите са категорични, че няма да звучат като колегите си, когато станат на 70. Групата е готова за поне още един или два албума, преди да се отдаде на почивка.
James Hetfield, Rob Trujillo, Lars Ulrich и Kirk Hammett са около 50-годишни. Те признават, че понякога темпото на концертите им оказва влияние върху телата им. 

Kirk споделя: "Видях Stones в Сан Франциско миналата година. Мисля, че свирят страхотно. За момчета, които са на повече от 70 години, това си е направо постижение. Не знам дали ние ще можем да правим това, което правим в момента на нашите концерти, когато станем на тяхната възраст. За да изсвирим една от нашите песни се равнява на осем на "The Rolling Stones" от гледна точна на физическа енергия и интензивност."

51-годишният китарист се надява, че с колегите му ще разработят план за това как бандата да съществува поне още 20 години. "Мисля, че имаме поне още 10 години възможност да сме заедно. Може би ще запишем още един или два албума. Не знам със сигурност.", признава още Hammett.

"Металика" от известно време насам говори за това как трябва да се стегне и да запише нови песни. Последната им компилация беше през 2008-ма "Death Magnetic", но рокаджиите считат, че феновете им ще почакат още докато издадат нов проект.

Kirk разкрива още: "Това, от което се нуждаем е пространство и време. Ние вече сме записали някакви неща, но има още по какво да се работи. След това лято ние ще работим върху него още малко и да видим какво ще се оформи, но да... 2015-та, 2016-та, може би? Това е много дълго време, човече..."

Групата ще бъде хедлайнер заедно с "Kasabian" и "Arcade Fire" на тазгодишният фестивал в Glastonbury. 



Снимка - https://www.google.bg/

Няма коментари: