сряда, 18 юни 2014 г.

Adele, Arctic Monkeys и Radiohead вън от YouTube

Уеб платформата скоро ще създаде големи проблеми на музикантите и меломаните. Сайтът до дни ще свали най-обичаните песни, а някои изпълнители няма да качват своите нови такива. 
Най-ощетени от всичко ще се окажат феновете. Някои от тях признават, че с години не си купуват или свалят музика, а директно слушат от YouTube и българския вариант Vbox7. За съжаление обаче това много скоро ще се промени.

От няколко години видеоканала, който е собственост на Google, планира да разработи нова услуга от типа на "Itunes" и "Spotify". Мнозина се питат дали и защо ще се налага да плащат ако искат да слушат любимите си песни и изпълнители. 

Условията са такива, че която музикална компания и лейбъл не се съгласи с тях, то техните клипове ще бъдат моментално изтрити. Разбира се, най-потърпевши ще се окажат хората от малките и непознати за света музикални къщи. На този етап Universal, Sony и Warner са приели изискванията на YouTube и не се очакват изненади за техните артисти. 

За сметка на това някои от най-популярните британски групи и певци като Adele, "Arctic Monkeys" и "Radiohead" няма да предоставят авторските си права на сайта, защото според китариста на Ед О'Брайън от там им предлагат малко и "смешни" пари.

Новата услуга на платформата за видеосподеляне ще заработи до края на 2014-та, а след броени дни ще започне премахването на видеата, чиито собственици не са се съгласили със споразумението. 




 Снимка - https://www.google.bg/

Няма коментари: