четвъртък, 25 февруари 2016 г.

Вижте победителите в "Brit Awards" 2016

Съвсем очаквано Adele си тръгна с най-много статуетки от събитието вчера. Amy Winehouse и David Bowie получиха посмъртно призове съответно за "Най-добър женски артист" и "Британска икона".
Миналата година Bay спечели наградата на критиците за дебютния си албум "Chaos and the Calm". На церемонията през 2016-та James взе статуетка за британски мъжки солов артист. Музикантът бе номиниран и за "Албум на годината" и "Британски сингъл". 

Adele обаче грабна призове в категориите "Британски женски солов артист", "Британски сингъл" за "Hello", "Британски албум на годината" за "25". 

"Years & Years" бяха сред номинираните за пробив и група на годината. Хитът им "King" беше в битката за най-добър британски сингъл и видео.

Проектите на Jess Glynne и Calvin Harris "Hold My Hand" и "How Deep Is Your Love" бяха номинирани в категориите за сингъл и видео. Диджеят се бори и за наградата за мъжки солов артист, а дамата се надпреварваше за британски пробив. 

Mark Ronson, Jamie xx, "Florence + the Machine", "Coldplay", Ed Sheeran, Ellie Goulding, "Little Mix" и "One Direction" имаха по общо по две номинации. 

Rihanna и Drake вдигнаха публиката на крака с горещо изпълнение на най-новата си колаборация "Work". Песента е част от последния албум на певицата "Anti". Justin Bieber пък помоли феновете да не го идолизират прекалено, защото не иска да ги разочарова. 

Ето ги всички печеливши от "Brit Awards" 2016:

"Британски мъжки солов артист" - James Bay
"Британски женски солов артист" - Adele
"Британска група" - "Coldplay"
"Британски пробив" - "Catfish And The Bottlemen"
"Британски продуцент на годината" - Charlie Andrew 
"Британски сингъл" - Adele - "Hello"
"Британски албум на годината" - Adele "25"
"Британско видео" - "Оne Direction" - "Drag me down"
"Meждународен мъжки солов артист" - Justin Bieber 
"Meждународен женски солов артист" - Bjork
"Международна група" - "Tame Impala"
"Награда на критиците" - Jack Garratt
"Глобален успех" - Adele 




Снимка - https://www.google.com

Няма коментари: