сряда, 20 юли 2011 г.

Те не просто затвориха "Кубо", те убиха нашите души...

Вчера следобяд всички фенове на един от най-популярните барове край Южният плаж във Варна бяха изненадани и меко казано разочаровани. Работата в бара беше преустановена. По последна информация той ще отвори врати до седмица.

Всичко започва след статия на ПЕТЕЛ.БГ, в която се казва, че Общината не глобява заведенията край брега. Миналият уикенд е имало общинска проверка в "Кубо" и "Ла Плая" и е установено, че шума е над допустимите норми. Заведенията не се затварят веднага, а цели 4 дни по-късно.

След 14 часа на 19 юли, всички, които са били на плаж, на кафе или бира в съответните барове са сюрпризирани неприятно. Общинските служители запечатаха едни от най-любимите и посещавани места на варненци и гостите на града за неопределен период от време.

Това тотално прескочи границата на благият тон. Стотици са недоволните от случилото се. В социалните мрежи, хората споделят, че дискотеките в морският град са много по-шумни, простотиите и мазните кючеци, които се чуват от тях стигат чак до квартал "Чайка". Уви, кмета посегна на най-скъпото място за творците и хората на изкуството в града, а именно "Кубо".

Кирил Йорданов заяви пред медии, че това не е първото нарушение на заведенията, затова се налагало по-сериозна стъпка. Дали обаче това не е мафиотски или предизборен ход? Без значение от причините, потърпевшите не могат да дойдат "на себе си". Хора, които са прекарвали едни от най-хубавите си дни и нощи там, сега остават без право на избор, без подслон, без дом за техните души. Барът се посещаваше от много чужденци, интелектуалци, музиканти, журналисти, диджеи и др.

За жалост заради неуредиците в държавата ще страдат не просто клиентите, а творците. Тези, които са искали да отделят няколко часа в спокойствие, студена бира или мохито с приятели, да послушат малко качествена музика и да забравят за миг кризата у нас. Оказва се, че в момент, когато човек иска да загърби проблемите си в работата или дома, то на практика не му се отдава шанс, защото няма къде да отиде...
Е, в това отношение София предлага много възможности. Ала, какво да правят кореняците варненци, които си обичат бриза и миризмата на водорасли....Освен да чакат едната си останала надежда догодина да посрещнат Джулаят край "Кубо".

Господа, Вие не затворихте едно обикновено заведение. Вие съборихте отдушникът граден с години и много труд на едни духовно извисени личности. Вие се подиграхте с нашите летни, плажни, по детски чисти, весели игри. Вие не просто зачеркнахте нашите мечти, Вие убихте нашите души.

За няколко часа се събраха над 2000 човека, които са против затварянето на известният бар. Съвсем скоро петицията ще бъде предадена и на местната власт. На 25 юли - понеделник недоволните ще протестират пред Общината между 17.30 и 20.30 часа. Тук можете да се присъедините към подписката: http://www.facebook.com/.


От екипа на "Импулс"


Снимка - http://www.facebook.com/








Няма коментари: