петък, 2 декември 2011 г.

Два юбилея на българската сцена за 2011г.

Преди десет години Мария Илиева стартира своята музикалната кариера. През 2011-та също се навършват и 20г. от създаването на "Акага".
Малко от меломаните сигурно знаят, че поп певицата номер едно у нас е започнала да се занимава с музика през 2001г. благодарение на Слави Трифонов и "Ку-ку бенд". Именно те продуцираха първият й сингъл "Лунен сън". Така десет години по-късно, Мария има собствен музикален лейбъл зад гърба си (Стерео стая) и чрез него дава шанс на млади таланти да се развиват като изпълнители. Красавицата е участвала в много музикални формати освен като певица и като водеща. В последните месеци феновете й я виждат и като жури в предаването "X Factor". На 1 декември брюнетката навърши 32г. Тя не крие от медиите, че е намерила любовта на живота си, въпреки че я пази в тайна. Разкрива, че е готова и иска да бъде майка скоро. Това е и причината жълтите вестници веднага да пуснат слуха, че Мария Илиева е бременна и догодина ще си даде почивка от сценични изяви. Истината е, че след толкова ангажименти, всеки се нуждае да разпусне.

Като оставим личният й живот на страна, може да кажем, че тази събота - 3 декември ще е истинския празник за всички почитатели на качествената българска музика. В програмата си изпълнителката е подготвила нейни песни в различни аранжименти, както и специални гости, които ще се включат в шоуто. Така на сцената на зала "Фестивална" ще се качат Белослава, Графа, Любо, Стоян Янкулов - Стунджи, хор “Космически гласове от България” и други. Цените на билетите са от 15 до 50 лева. Специално за случаят, в България ще пристигне един от петимата дизайнери на Вивиан Уестууд - Светослав Колчагов, който лично ще се погрижи за стайлинга на родната ни дама.

Дни преди събитието меломаните се шегуваха по форумите, че на същата дата сръбската звезда Лепа Брена има концерт в София и те ще трябва да избират коя проява да посетят. Ние обаче Ви уверяваме, че представлението на нашата певица ще си струва всяка стотинка и въобще не трябва да се замисляте.

2011-та се оказа юбилейна и за момчетата от "Акага". Тази година се навършват 20г., откакто те са заедно. Техният тържествен концерт ще е на 7 декември, ден преди студентския празник, в зала 1 на НДК. Билетите за събитието са от 10 до 30 лева. Така феновете им ще станат свидетели на две неща - бандата ще изсвири познатите хитове, след което музикантите ще представят парчетата от най-новият си албум, който ще излезе на същата дата. Разбира се, няма как да бъдат подминати и гостите, които ще вземат участие в програмата - Графа, Хилда Казасян, Любо Киров и Калин Вельов, Веско Панталеев-Ешкенази и други.

През лятото поп-джаз групата посети Пловдив, където изнесе концерт по повод годишнината им. С характерното си свежо звучене „Акага” успяха да изправят публика на крака. Хората танцуваха по време на целия концерт, а накрая аплодираха любимците си прави.

Пожелаваме много успехи и занапред на нашите творци, защото е важно да ценим българската култура, традиции и изкуство.


Снимкa - http://www.google.bg/

Няма коментари: