четвъртък, 1 декември 2011 г.

"ART Quiz" - бр. 5 - Гери Турийска

Тя пише музика, поезия и проза. Тя е автор на много от най-известните текстове на български поп песни (“Ти” и "Не мога" на Нина Николина, "Герой" на Тома, “Близо” на Рут Колева, съавтор е и на “Чуваш ли ме” на Графа и Мария Илиева). Тя е радиоводещ в БГ Радио и има собствено предаване  – „На път за вкъщи". Съвсем скоро представи и своя първи музикален проект - група „Rubikub”, в която пее, а музиката и текстовете, ги пише сама. Тя е Гергана Турийска – Гери.
1.  Можеш ли да се опишеш с едно изречение? Какъв човек си?
    Гери: Аз съм всичките си чувства.

2. Ти си всестранно развита личност. В коя област се чувстваш най-силна и би определила като своя „стихия”? Писането, композирането или журналистиката?
Гери: Енергията, която влагам във всичко, което правя е една и съща, просто резултата е различен. Като тестото за коледни сладки - можеш да го изпечеш в различни формички, но съдържанието е еднакво.

3.  Лесно ли се пише текст на песен? На какъв език ти е по-трудно да пишеш– на английски или български? Какво те вдъхновява?
Гери: След толкова много текстове се пише лесно, да. Разбира се в ситуациите, в които няма вдъхновение, опита няма значение. Езикът няма значение. Важно е да има идея. Тя отнема най-много време. После всичко става бързо.

4. Как се роди идеята за „RUBIKUB”? Къде и кога феновете ще могат да ви чуят и видят?
Гери: Идеята за „RUBIKUB” се роди в студиото. С Боян Ковачев правихме демо. Останалото се случи от самосебе си. Даже аз още не мога да го осъзная. Радвам се, че се случи, защото научих много нови неща. Можете да ни чуете още този понеделник – 5 декември  от 21 ч. в столичният клуб "Алкохол". 

5. Сред толкова познати в музикалните среди, дойде ред и на твоят дебют. Предизвикателство ли е за теб сцената? :)
Гери: Да, едно от най-големите предизвикателства в живота ми. Не просто, че научих много нови неща за музиката, но и за самата себе си. Имам щастието да работя с истински професионалисти като Еко, Росен, Ангел и Краси. Без тях нямаше да е възможно. 

6. Младите хора, слушат ли достатъчно българска музика? Какво е твоето наблюдение?
         Гери:  Какво е "достатъчно"? Не знам. Нека слушат, каквото кореспондира с душата им. Важното е душа да имат. 

7. Защо избра да останеш в България? Много младежи предпочитат да търсят успеха си извън страната. Ти за какво мечтаеш?
Гери: Тук съм родена и не мисля, че някога изобщо съм имала избор. Всичко, което правя, ми се е случило тук, защо да ходя да живея другаде?

8. Имаш ли си хоби? Как релаксираш след изморителен и тежък ден?
      Гери: Странно е да мисля за хоби, защото това, с което се занимавам е това, което обичам да правя. Как си почиваш от нещо, което обичаш? То просто не изтощава, а зарежда. Нямам нужда от хоби, но плета за спорта.

   9. Какво е чувството да си от другата страна на барикадата - да ти задават въпроси и да отговаряш на тях? 
Гери: Чудесно е. Помага да бъде разбрано нещо, което е абстрактно само по себе си. Ако журналистът е добър и задава правилните въпроси, може да научи много от малко думи.

     10.  Какво ще си пожелаеш за Новата 2012-та година?
     Гери: Пожелавам на всички да обичат.

За повече информация на феновете: Можете да намерите RUBIKUB във Facebook: https://www.facebook.com/ и в Youtube, където качват редовно клипове от лайфовете им: http://www.youtube.com/.


Рокля: Huge Ego Creative
Грим: Биляна Еленкова
Снимки: Danish

Няма коментари: