понеделник, 12 декември 2011 г.

Рафи е X-факторът на България за 2011г.

18-годишният ученик от Бургас стана първият победител в първият сезон на музикалното риалити у нас. С малка разлика в резултатите арменеца изпревари 15-годишния Богомил, който остана на второ място.
След три месеца, през които всяка седмица имаше тематични концерти и елиминации, най-накрая дойде време България да избере своят първи Х Factor. Той е роден през 1993 година на 29 януари в Бургас. От малък има афинитет към музиката - като бебе е притежавал най-мощния крясък, което е било началото на певческото му израстване. През свободното си време свири на тъпани, кофи, бидони, варели. От 1-ви до 7 клас учи в ОУ "Княз Борис І". След това записва в Търговската гимназия в морския град, която ще завърши тази година. Взима активно участие в културния живот на Бургас - Председател е на клуб "Култура" към сдружение "Младежки глас", участва в организацията на някои концерти в града, главно режисирайки и пишейки сценарии за тях. През лятото най-често можете да го видите зад пулт или следач на някой голям концерт по морето. Най-голямо влияние върху Рафи е оказало семейството му, майка му - Елизабет Бохосян, баща му - Ахаси Бохосян и брат му - Вахан Бохосян.

В последният концерт на X Factor финалистите трябваше да преминат през няколко етапа. Първо да изпеят песента, с която се явиха на кастингите през юни, след това да пеят с имена като Васил Найденов, Тони Димитрова и Орлин Горанов. Така на трето място на големия финал зрителите на Нова Тв изпратиха Александра Апостолова - Сани от Пловдив, на второ място - Богомил Бонев от Горна Оряховица. След края на предаването социалните мрежи грамнаха с поздравления за усмихнатия и талантлив Рафи. 

В интервюто си тази сутрин в сутрешния блок "Здравей България", бургазлията сподели, че все още не е осъзнал какво е спечелил, но най-голямата му награда е обичта, която получава от феновете. Минути преди водещият на музикалното шоу - Део да обяви крайните резултати, Рафи написа във фен страницата си във фейсбук - "Обичам Ви". За по-малко от час, статуса му събра над 4 хиляди лайквания. Това, което го очаква момчето, което говори с морето е записи в чужбина със световноизвестни продуценти и издаване на албум.

Пожелаваме му много успехи занапред и да радва публиката със същият този заряд, който показваше толкова време на сцената на X Factor. Вече започна и регистрацията за новият сезон на риалитито, което най-вероятно ще се върне отново в ефир през 2012-та.


Снимка - http://www.google.bg/

Няма коментари: