понеделник, 12 декември 2011 г.

Почина Велко Кънев

Късно вечерта на 11 декември България остана с един талант по-малко. Великият актьор почина на 63 години, след като в последните години се бори с рака на гласните си струни.
Тъжната новина най-бързо се размесе по социалните мрежи в ранните часове на 12 декември. Така стотици фенове, колеги на артиста не можаха да спят спокойно и се молиха душата му да намери мир. 

Въпреки направеният план-график за предаването си днес - Би Ти Ви измени изцяло темите, които беше подготвила за дискусии в сутрешния си блок. В телевизията гостуваха близки и приятели на покойния актьор, които със сълзи на очи говориха за най-красивите и забавни мигове, които са имали с него. 

Христо Мутафчиев заяви, че Велко Кънев го е запалил за актьорството. Елена Петрова пък сподели, че той я накарал да повярва, че може да бъде и смешна. В последните години актрисата е била близо до неговият житейски и творчески път. По думите на великият артист:  "Колкото по-сериозен си на сцената, толкова си по-смешен". Според брюнетката, той е имал голяма енергия и желание за живот.

Участвал е в едни от най-обичаните български филми: „Оркестър без име“, „Бой последен“, „Матриархат“, „Мъжки времена“, „Бон шанс, инспекторе!“, „Да обичаш на инат“. Последната лента, в която се снима е "Стъпки в пясъка", а по идея на режисьори той трябваше да играе и в продължението на "Оркестър без име" - "Оркестър с име". Екипът искаше да събера големите български комици на едно място отново след 30 години, уви тази задача ще е доста сложна и непосилна след като Велко го няма вече. Заедно с Георги Мамалев и Павел Поппандов създават групата "НЛО", с която издават няколко плочи, които се ползват с голям успех. Проектът им по-късно прераства в телевизионното предаване "клуб НЛО", което е едно от първите сатирични шоута у нас след 1989г. През 2008г. е поканен в "Царете на комедията". 

В интервю за Би Ти Ви преди три години, таланта с усмивка казва: "Много е хубаво да има  радост в живота. Когато не познаваш света, тогава е добре да му се надсмееш."

Почивай в мир, Велко Кънев!

Снимка - http://www.google.bg/

Няма коментари: