четвъртък, 12 април 2012 г.

Влади Въргала: Проблема с кучетата е регионален

След дискусиите в публичното пространство относно борбата с бездомните четириноги, известният български актьор и режисьор е на мнение, че всеки индивидуално трябва да се захване с решаването на проблема.
Гост в предаването "За София" миналата седмица беше Влади Въргала. Той съобщи, че официално дъщеря му е хапана четири пъти от улични кучета и още три от домашни. Въпреки това момичето е намерило малко пале, което е дала във ветеринарен кабинет и след седмица то е било осиновено.

След няколко жестоки инцидента в столицата, кмета обяви, че до 2016-та година проблема с бездомните животни ще бъде решен. Разбира се, за обикновените хора, които знаят, че в политиката има много правила, които трябва да се спазват и се дават непразни обещания им е ясно, че има голяма вероятност това да не се случи. Ето защо актьора предлага да се вземат мерки като тези във Франция.

"Вземам един джип, пълня го с бездомни кучета и ги водя извън града. Ако до седмица никой не си го потърси - общината плаща за приюта. Другият вариант е да се преспят, но аз не съм виждал други животни, които да имат толкова сходни очи с тези на хората. Не си представям как бих им посегнал обаче си задавам въпроса ако те нахапят мой близък, по начина, по който нахапаха този професор дали ще се поколебая?!", заяви Влади.

По неговите думи, ролята на държавата е в регулацията на решенията. Хората не трябва да разчитат на общината да им реши проблема, а сами да се справят с него. Към това призова звездата и сподели, че ако има пари би вложил средства в построяването на приюти за бездомните животни. 


Снимка - http://www.google.bg/

Няма коментари: